0 0
Κράκερ αμυγδάλου

Κράκερ αμυγδάλου

Vegan salty almond crackers
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • 1 h 10 mins
  • Serves 30-40 τεμ
  • Εύκολο
  • 170

Ingredients

Από τις πρώτες συνταγές που λάτρεψαν οι συγγενείς και οι φίλοι μου ήταν αυτά τα κράκερ αμυγδάλου. Είναι ένα ωραίο αλμυρό σνακ, πολύ θρεπτικό και χορταστικό. Επειδή δεν περιέχουν καθόλου ζωικά προϊόντα δε, διατηρούνται σε ένα αεροστεγές τάπερ άνετα μέχρι και για 1 μήνα.

Εγώ σαν κύριο συστατικό χρησιμοποιώ το αμύγδαλο, αν φτιάχνετε γάλα αμυγδάλου μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα πούλπας από το γάλα που θα φτιάξετε και μισή ποσότητα αλεσμένου αμύγδαλου. Διαφορετικά, θα βάλετε κανονικά την ποσότητα του αμύγδαλου που γράφει η συνταγή. Εξίσου γευστικά γίνονται και με κάσιους ή μακαντάμια, απλά να έχετε υπόψην σας ότι θα είναι λίγο πιο ακριβά, καθώς και οι δύο αυτοί ξηροί καρποί είναι ακριβότεροι από τα αμύγδαλα.

Επίσης, προτιμήστε τα ολόκληρα αμύγδαλα, και όχι σπασμένα ή φέτα, γιατί είναι καλύτερη η ποιότητά τους, είναι πιο γεμάτα και σίγουρα θα είναι πιο νόστιμα τα κράκερ. Συμπληρωματικά, μπορείτε να προσθέσετε και σπόρους, όπως κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο ή ότι άλλο σας αρέσει, εδώ θα σας δώσω τη βασική συνταγή. Τα μυρωδικά είναι ένα ακόμα πεδίο πειραματισμού, και επιλέγοντας διαφορετικά μπαχαρικά κάθε φορά μπορείτε να έχετε κράκερ με διαφορειτική γεύση!

Είναι τέλεια, για σνακ στη δουλειά ή το σχολείο, αλλά και το καλοκαίρι στη θάλασσα μιας και όπως είπαμε δεν αλλοιώνονται με τη ζέστη.

(Visited 89 times, 2 visits today)


Ingredients

2 κούπες αμύγδαλα (400γρ περίπου)
2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο
2 κ.σ. σουσάμι πλήρες
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
μυρωδικά της αρεσκείας σας πχ. ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, θρούμπι, βασιλικό, δυόσμο ή ότι άλλο σας αρέσει
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
50γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
20γρ λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο (με το λάδι καρύδας θα είναι πιο ελαφριά η γεύση τους)

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Προσθέτετε το λάδι και λίγο νερό, και ανακατεύετε με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα, να είναι ένα ζυμάρι (μη βάλετε πολύ νερό και γίνει σα χυλός γιατί θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος). Αφήστε το 5 λεπτά να φουσκώσει ο λιναρόσπορος.

3
OK!

"Ζυμώνετε" λίγο το μείγμα σας και το ανοίγετε σε φύλλο, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή πάνω σε μία επιφάνεια σιλικόνης με τη βοήθεια ενός ακόμα κομματιού αντικολλητικού χαρτιού από πάνω για να μην κολλάει ο πλάστης και να είναι πιο εύκολο το "άπλωμα" της ζύμης.

4
OK!

Αφού το απλώσετε στο άνοιγμα του ταψιού σας, χαράξτε το με το μαχαίρι της πίτσας, ή ένα απλό μαχαίρι αν δεν έχετε, στα σχήματα που θέλετε.

5
OK!

Ψήστε τα κράκερ στους 170 βαθμούς με αέρα, για 45-60 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση του ψησίματος. Επειδή κάθε φούρνος μπορεί να διαφέρει, προσέξτε μη σας καούν, να έχετε επίσης στο μυαλό σας ότι αφού τα βγάλετε θα σκληρύνουν λίγο ακόμα όταν κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κέικ μπανάνας με γλάσο φουχάτας
επόμενο
Μακαρόνια Alfredo, vegan

Σχολιάστε