0 0
Κέικ μπανάνας με γλάσο φουχάτας

Κέικ μπανάνας με γλάσο φουχάτας

Banana cake with carob frosting
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Multi
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • 1 h
  • Serves 12-15
  • Μέτριο
  • 180

Ingredients

«Και τι είναι αυτό;» θα με ρωτήσετε! 😆😆😆 Και θα σας απαντήσω: «από τα ωραιότερα και πιο θρεπτικά κέικ που μπορείτε να φάτε!» 😊 Το κέικ μπανάνας είναι λίγο πιο κατανοητό, είναι ένα νηστίσιμο (vegan λοιπόν) κέικ μπανάνας, αφράτο και μυρωδάτο με κανέλα και γαρύφαλλο που ντύνεται με ένα θεσπέσιο γλάσο φουχάτας… ΦΟΥ-ΧΑ-ΤΑ: φουντούκι, χαρούπι, ταχίνι! Είναι ένα υπέροχο γλάσο που υπηρετεί και το ρόλο του αλείμματος πρωινού άνετα, αντί για μερέντα ή κάποια άλλη κρέμα για το ψωμί.

Η γεύση του χαρουπιού που σε πολλούς δεν πολυαρέσει, είναι διακριτική και δεν ενοχλεί καθόλου ενώ ο συνδυασμός με το φουντούκι και το ταχίνι είναι θεσπέσιος. Εμείς στο σπίτι το λέμε «το κέικ του πρωταθλητή» γιατί είναι το κέικ που προτιμάει ο Κωνσταντίνος (πρωταθλητής στην κολύμβηση!) να τρώει πριν τους αγώνες. Βάζω κι εγώ λοιπόν ένα μικρό λιθαράκι στη νίκη, χιχιχι!

Το κέικ αυτό γίνεται και υπέροχη τούρτα, που όποιος την έχει φάει έχει ξετρελαθεί. Απλά θα φτιάξετε με τη ζύμη δύο παντεσπάνι και ίσως χρειαστεί να φτιάξετε λίγο ακόμα γλάσο και για τη γέμιση ενδιάμεσα. Αν χρειαστείτε βοήθεια εδώ είμαστε! Όπως και να το φάτε πάντως, σαν κέικ ή σαν τούρτα, νομίζω ότι θα κερδίσει μία σημαντική θέση στην καρδιά σας!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 130 times, 4 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
250γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
3 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
μία πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
3 ώριμες μπανάνες (περίπου 650γρ ζυγισμένες με τη φλούδα)
220γρ μουλιασμένους απύρηνους χουρμάδες
125γρ λάδι καρύδας
1 κ.σ. βιολογικό μηλόξυδο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
160γρ ταχίνι ολικής άλεσης
160γρ σιρόπι αγάβης
1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
15γρ χαρουπάλευρο
40γρ αλεσμένα φουντούκια ψημένα (σαν σκόνη)

Βήματα

1
OK!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Στον επεξεργαστή τροφίμων βάλτε τις μπανάνες, τους χουρμάδες, το λάδι και το μηλόξυδο και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής πάστα.

3
OK!

Προσθέστε το μείγμα των στεγνών και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

4
OK!

Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 40-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των μπανάνων ή και την ένταση του φούρνου, δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα να δείτε αν βγαίνει καθαρή πριν το αφαιρέσετε από το φούρνο, αν και το συγκεκριμένο κέικ είναι ωραίο και λίγο "υγρό".

5
OK!

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Ανακατέψτε σε ένα μπωλ το ταχίνι με το λάδι καρύδας.

6
OK!

Προσθέστε την αγάβη και το χαρουπάλευρο και 1-2 κ.σ. νερό για να αραιώσει λίγο.

7
OK!

Τέλος προσθέστε τα αλεσμένα φουντούκια. Έτοιμο και το γλάσο σας.

8
OK!

Ξεφορμάρετε και γλασάρετε το κέικ αφού κρυώσει πολύ καλά.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Vegan pancakes!
επόμενο
Κράκερ αμυγδάλου

Σχολιάστε