0 0
Μπουγάτσα με κρέμα

Μπουγάτσα με κρέμα

Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Freezer
  • Serves 10 ατομικές μπουγάτσες
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Πριν λίγο καιρό, κάναμε το δεύτερο Cooking Workshop στο Σύλλογο Υγιεινού Τρόπου Ζωής της Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα. Εκεί γνώρισα τη Βάλια! Μία χαριτωμένη μανούλα, που προσπαθεί όπως πολλοί από εμάς να κάνει πιο υγιεινή τη διατροφή της οικογένειάς της.

Αφού παρουσιάσαμε και δοκιμάσαμε τις συνταγές, μας έμεινε χρόνος να λύσουμε απορίες στο τέλος. Εκεί μιλήσαμε και για το Recipe Makeover, που σας δίνει τη δυνατότητα να μου στείλετε μία δική σας συνταγή και να την κάνουμε πιο υγιεινή, ή πιο διαιτιτική ή ότι προτιμάτε εσείς, πάντα με γνώμονα να χρησιμοποιούμε πιο υγιεινά και πρωτίστως θρεπτικά υλικά. Έτσι μου είπε ότι θα ήθελε να μου στείλει μία συνταγή μπουγάτσας, που η οικογένειά της λατρεύει.

Κάνοντας τις απαραίτητες δοκιμές, της έστειλα τη συνταγή της αλλαγμένη και προσαρμοσμένη στις δικές μου προδιαγραφές. Την έκανα πάλι σε ατομικές μερίδες, όπως και η Βάλια, μιας και είναι ωραία ιδέα γιατί μπορείτε να κάνετε πολλές και να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη όπως εγώ, και όποτε μου ζητάνε τα παιδιά βγάζω και ψήνω. Τη δοκίμασε και ενθουσιάστηκε! Έτσι, αφού την ενέκρινε και η δική της οικογένεια αλλά και τα δικά μου μικρά (που είναι οι πιο αυστηροί κριτές!) τη μοιράζομαι μαζί σας!

Εμείς προτιμούμε να έχει λιγότερη κρέμα αναλογικά με το φύλλο, έτσι φτιάχνουμε 10 ατομικές μπουγάτσες με την ποσότητα της κρέμας στη συνταγή, αν όμως εσείς τη θέλετε πιο γεμάτη, θα κάνετε 8.

Περιμένω τα σχόλια σας, και στο instagram (@goji.mary) και στο fb page (gojimarygr)

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 427 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600γρ γάλα καρύδας ή βρώμης όχι κονσέρβας
200γρ σιρόπι αγάβης ή ανθόμελο
2/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 2 σταγόνες έλαιο βανίλιας
1/3 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού λεμονιού ή1/8 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη προαιρετικά
80γρ corn flour
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας ή αν το προτιμάτε και ωμό
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
90-100γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή αν το προτιμάτε και ωμό
10 φύλλα κρούστας ψυγείου αν πάρετε κατάψυξης, δε θα μπορέσετε μετά να τις καταψύξετε, θα πρέπει να τις ψήσετε και να τις φάτε
8-10 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
λίγη άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
λίγη κανέλα

Βήματα

1
OK!

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 450γρ γάλα με τη βανίλια, την αγάβη και το ξύσμα ή τη μαστίχα (αν βάλετε) και ανακατέψτε τα καλά με ένα σύρμα. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένετε μέχρι να πάρει μία βράση ανακατεύοντας που και που, μην κάτσει κάτω η αγάβη και καραμελώσει.

2
OK!

Διαλύστε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και μόλις το κατσαρολάκι αρχίσει να βράζει ρίξτε το μείγμα μέσα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα σας. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα 30γρ βούτυρο/λάδι καρύδας, ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα.

3
OK!

Ρίξτε τη σε ένα γυάλινο καλύτερα μπωλ, και κόψτε ένα κομμάτι ζελατίνα, κολλήστε το πάνω στην κρέμα, ώστε από τον εξωτερικό αέρα να μην κάνει κρούστα. Αφήστε την στην άκρη ή βάλτε την λίγο αργότερα και στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα.

4
OK!

Μόλις κρυώσει η κρέμα, μπορείτε να τυλίξετε τις μπουγάτσες σας. Απλώνετε ένα ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο, το λαδώνετε με λιωμένο λάδι καρύδας και πασπαλίζετε την επιφάνειά του με ζάχαρη καρύδας. Βάζετε περίπου 100-110γρ κρέμα σε κάθε φύλλο (για 8 κομμάτια, 85-90γρ για τα 10 κομμάτια). Εγώ χωρίζω μερίδες, για να είναι ισομερώς μοιρασμένη, αν όμως βαριέστε να το κάνετε αυτό, βάζετε με το μάτι με το κουτάλι της σούπας περίπου 3-4 κουταλιές, ίσως κάποιες βγουν πιο γεμάτες από άλλες, αλλά δεν πειράζει. Τις τυλίγετε σε φακελάκι.

5
OK!

Λαδώνετε το ταψί στο οποίο θα τις ψήσετε και τοποθετείτε τις ατομικές μπουγάτσες σε αυτό. Λαδώνετε τις μπουγάτσες και από έξω, γύρω γύρω και από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

6
OK!

Τις σερβίρετε σκέτες (έτσι τις προτιμάει ο γιος μου) ή πασπαλίζετε από πάνω και λίγη άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου και λίγη κανέλα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Πουράκια με καρύδια και σοκολάτα
επόμενο
Κέικ μόκας

Σχολιάστε