0 0
Burgers με «τηγανητές» πατάτες

Burgers με «τηγανητές» πατάτες

Mushroom burgers with "fries"
Features:
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Pot
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Multi
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • 1 h
  • Serves 8-10
  • Μέτριο
  • 200

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΑ BURGER
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Το burger  είναι αναμφισβήτητα από τα αγαπημένα junk food όλων… τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να το απολαύσετε χωρίς να είναι πια junk? Ίσα ίσα, να είναι θρεπτικό και πεντανόστιμο…?

Αφού δοκίμασαν οι άντρες της οικογένειας την εκδοχή αυτή του street γεύματος, σας την παρουσιάζω γιατί έχει γίνει απο τις αγαπημένες μας συνταγές!

Αν περισσέψει κάτι δε από τα μπιφτεκάκια, γίνεται τέλειο σάντουιτς για τα παιδιά που μπορείτε να τους δώσετε στο σχολείο ή να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

       

 

Εκτυπώστε την συνταγή

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

(Visited 336 times, 3 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ BURGER
8-10 σαντουιτσάκια ολικής στρόγγυλα
600-700γρ μανιτάρια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σα κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή 1 κύβο αν χρησιμοποιείτε
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
150γρ αλεύρι βρώμης ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ή βρώμη καλά χτυπημένη στο μούλτι σαν αλεύρι
μουστάρδα (προαιρετικά)
αβοκάντο (προαιρετικά)
ντομάτα (προαιρετικά)
μαρούλι (προαιρετικά)
άλλα συνοδευτικά στο σάντουτς που προτιμάτε εσείς ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1-1,2 κιλά πατάτες κομμένες σε λωρίδες
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.σ. δενδρολίβανο
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Βήματα

1
OK!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Ξεκινάτε με τις πατάτες καθώς θέλουν ψήσιμο αρκετή ώρα στο φούρνο, οπότε εν τω μεταξύ θα φτιάξετε και τα μπιφτέκια. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο τάπερ με νερό για μισή ώρα περίπου. Μετά τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε πάλι στο τάπερ, προσθέτετε το λάδι, το δενδρολίβανο, το άλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει εσάς, κλείνετε το καπάκι και το κουνάτε ώστε να ανακατευτούν καλά οι πατάτες.

2
OK!

Τις βάζετε σε ένα πυρέξ και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

3
OK!

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Ξεκινάτε βάζοντας σε ένα τηγάνι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να βγάλουν τα μανιτάρια τα πολλά υγρά τους.

4
OK!

Στη συνέχεια αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο, μεταφέρετε σε ένα μπωλ ανάμειξης και ρίχνετε τα δύο αυγά. Χρησιμοποιήσετε γάντια νιτριλίου για να ανακατέψετε καλά τα αυγά με το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

5
OK!

Τέλος προσθέστε το αλεύρι της βρώμης, ανακατέψτε καλά και πλάστε τα μπιφτέκια σας.

6
OK!

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.

7
OK!

Τέλος φτιάχνετε το burger σας με τα υλικά της αρεσκείας σας, εμείς βάζουμε μουστάρδα/μαρούλι/ντομάτα/μπιφτέκι/αβοκάντο ή αντί της μουστάρδας σάλτσα πέστο βασιλικού. Είναι πεντανόστιμα, κάντε κι εσείς τους δικούς σας συνδυασμούς με τα αγαπημένα σας υλικά. Σερβίρετε με τις "τηγανητές" πατάτες στο πλάι.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Πουγκιά με καραμελωμένα κυδώνια και μήλα
επόμενο
Ζελέ πορτοκαλιού με λωτό

2 Σχόλια Hide Comments

τέλεια πρόταση!!!Δεν έχω φτιάξει ακόμη μπιφτέκι από μανιτάρια . Εν τω μεταξύ , πάλι έχω ανάρτηση που ψιλομοιάζει με τη δική σου – ψιλό όμως οπότε θα τη βάλω κανονικά!Φιλια Μαράκι μου

Ε, κι αυτή ψιλοέμοιαζε με τα φαλάφελ σου επειδή τα έκανες σάντουιτς, αλλά την είχα ήδη προγραμματίσει από την προηγούμενη εβδομάδα οπότε δεν τη διέγραψα. Αν θες, παρέλειψε απλά το αυγό για τη vegan εκδοχή, και βάλε λίγο λιγότερο αλάτι, απλά δε θα φουσκώσουν όπως γίνεται με το αυγό, είναι πολύ νόστιμα όμως!

Σχολιάστε