0 0
Κέικ κανέλας με ταχίνι και μέλι

Κέικ κανέλας με ταχίνι και μέλι

Cinnamon cake with tahini and honey, sugarfree and vegan!
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • 70 mins
  • Serves 8-10
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Ένα κέικ κανέλας πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι.  Αρέσει σε όλους, και είναι μπαλαντέρ, ταιριάζει με τον καφέ σας, με το χυμό ή το γάλα των παιδιών, μπορείτε επίσης να το φάτε και αντί για άλλο γλυκό μετά το φαγητό.  Είναι εύκολο στη μεταφορά, οπότε αποτελεί τέλειο σνακ και για τα παιδιά στο σχολείο αλλά και για το γραφείο!

Στο συγκεκριμένο κέικ εκτός από το απλό αλεύρι, έχω αντικαταστήσει το βούτυρο ή το ηλιέλαιο  με υγιεινό ταχίνι ολικής άλεσης, πλούσιο σε καλά λιπαρά, ασβέστιο και φυτικές ίνες και αντί για ζάχαρη χρησιμοποιώ μέλι, ανθόμελο κατά προτίμηση για να είναι πιο ουδέτερη η γεύση του.  Αν εσείς προτιμάτε πευκόμελο ή μέλι από θυμάρι ή οποιοδήποτε άλλο, εννοείται ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε.  Έχετε κατά νου μόνο ότι ίσως η γεύση και το άρωμα ίσως να είναι πολύ έντονα. Πειραματιστείτε όμως, έτσι δε λέω πάντα;!  Αν θέλετε το κέικ σας να είναι πιο «διαιτητικό» θα προτιμήσετε αγάβη αντί για μέλι.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.629 times, 1 visits today)


Ingredients

280γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής άλεσης
7-8γρ baking powder
3/4 κ.γ. σόδα
3/4 κ.γ. κανέλα
3/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη προαιρετικά
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο προαιρετικά
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι καλύτερα φρέσκο αν μπορείτε να στίψετε
180γρ Ταχίνι ολικής άλεσης
330γρ μέλι ή αγάβη ή λιγότερο/περισσότερο ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις
1-2 χούφτες καρύδια χοντροκομμένα ή ψιλοκομμένα αν δε θέλετε να τα πολυκαταλαβαίνετε, εμένα μου αρέσει να τα αισθάνομαι στη μπουκιά μου!
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου

Βήματα

1
OK!

Αναμειγνύουμε πρώτα τα στεγνά υλικά καλά μεταξύ τους εκτός από τη σόδα και τα καρύδια.

2
OK!

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, τελευταίο το χυμό στον οποίο ανακατεύουμε τη σόδα (να αφρίσει, θα φουσκώσει καλύτερα το κέικ). Χτυπάμε με το μίξερ να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

3
OK!

Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια ανακατεύοντας τα με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα.

4
OK!

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε από πάνω τη ζάχαρη καρύδας, αν βάλουμε, αυτό θα γίνει μία κρούστα όταν το κέικ κρυώσει. Διαφορετικά στολίζουμε με την άχνη όταν το κείκ βγει από το φούρνο, όπως έκανε και η μαμά μας!

5
OK!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα). Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ότι δε μένει υλικό όταν τη βάζουμε στο ψωμί πριν το βγάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Dip γιαουρτιού με μήλο και καρότο
επόμενο
Twix Bars, σπιτικά & υγιεινά!

Σχολιάστε