0 0
Cappuccino σε μπωλ!

Cappuccino σε μπωλ!

Cappuccino cups, vegan and decaf!
Features:
  • Gluten Free
  • Raw
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Freezer
  • 1 h
  • Serves 12
  • Μέτριο

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΟ "ΜΠΩΛ"
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ

Τα γλυκά κατάψυξης είναι από τα αγαπημένα μου γιατί δε χαλάνε με τίποτα! Έτσι, μπορώ να κάνω ότι ποσότητα θέλω και να διατηρηθεί επ΄αόριστον! Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε και το περιτύλιγμα και το περιεχόμενο του γλυκού μας, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε λίγο υπομονετικοί.

Επειδή χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας σε κονσέρβα, βάλτε την κονσέρβα ανάποδα στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα. Όταν τη βγάλετε γυρίστε την στην κανονική της «πανω» μεριά και ανοίγοντας θα δείτε ότι έχει χωρίσει και πάνω πάνω είναι το νερό. Ρίξτε το με προσοχή και μετά χρησιμοποιήστε την «καθαρή» κρέμα.

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, χρειάζεται όμως 1-2 φορές μέχρι να φτιάξετε καλά τα «cups», δηλαδή τα μπωλάκια στα οποία φωλιάζει η κρέμα, μιας και γίνονται από λιωμένη σοκολάτα. Ακόμα και την πρώτη φορά όμως, που ίσως δε γίνουν τέλεια θα τα φάτε πιστέψτε με! Είναι πολύ νόστιμα και έχουν ιδιαίτερη γεύση καπουτσίνο ενώ δεν περιέχουν καθόλου καφέ!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 149 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ "ΜΠΩΛ"
36γρ Κακάο
60γρ λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας
40γρ Σιρόπι αγαύης
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ
140γρ κάσιους μουλιασμένα από βραδύς ή σε βραστό νερό για 2-3 ώρες
100γρ κρέμα καρύδας χωρισμένη από το νερό στην κονσέρβα
120γρ Σιρόπι αγαύης
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
4 κ.γ. Κακάο
4 κ.γ. υποκατάστατο καφέ από κριθάρι

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύουμε το λάδι καρύδας με το κακάο και την αγάβη και αρχίζουμε να ντύνουμε τις θήκες για μάφινς από σιλικόνη όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές, μέχρι να φτάσει περίπου στα 3-4 χιλιοστά πάχος. Μόλις αλείφετε την πρώτη στρώση τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά, και επαναλαμβάνετε εναλλάξ περίπου 5-6 φορές. Φροντίστε να καλύψετε μόλις το μισό ύψος της θήκης, όχι παραπάνω.

2
OK!

Στο μούλτι χτυπάτε τα κάσιους με την κρέμα καρύδας, τη βανίλια και την αγάβη, μέχρι να γίνου μία κρέμα.

3
OK!

Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μέρη των 180γρ. Στο ένα μέρος ανακατεύετε το κακάο και τον "καφέ".

4
OK!

Μοιράζετε στις 12 θήκες το μείγμα με το κακάο και τον καφέ και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου.

5
OK!

Μετά μοιράζετε ισομερώς πάλι το μείγμα των κασιους που έχει μείνει.

6
OK!

Πασπαλίζετε κακάο και τοποθετείτε πάλι στη κατάψυξη για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν σερβίρετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κουνουπιδόσουπα βελουτέ
επόμενο
Cookies σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Σχολιάστε