Ingredients
-
ΓΙΑ ΤA "ΜΠΩΛ"
-
36γρ σκούρο κακάο
-
60γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
40γρ σιρόπι αγάβης
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ
-
140γρ ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύςή σε βραστό νερό για 2-3 ώρες
-
100γρ κρέμα καρύδαςχωρισμένη από το νερό στην κονσέρβα
-
120γρ σιρόπι αγάβης
-
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
4 κ.γ. σκούρο κακάο
-
4 κ.γ. υποκατάστατο καφέ από κριθάρι ή 2 κοφτά κ.γ. στιγμιαίο καφέ (για gluten free)για το υποκατάστατο καφέ, εγώ χρησιμοποιώ της εταιρείας Orzobon γιατί είναι πολύ γευστικό και ακριβώς η γεύση του σαν τον καφέ
Τα γλυκά κατάψυξης είναι από τα αγαπημένα μου γιατί δε χαλάνε με τίποτα! Έτσι, μπορώ να κάνω ότι ποσότητα θέλω και να διατηρηθεί επ΄αόριστον! Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε και το περιτύλιγμα και το περιεχόμενο του γλυκού μας, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε λίγο υπομονετικοί.
Επειδή χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας σε κονσέρβα, βάλτε την κονσέρβα ανάποδα στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα. Όταν τη βγάλετε γυρίστε την στην κανονική της “πανω” μεριά και ανοίγοντας θα δείτε ότι έχει χωρίσει και πάνω πάνω είναι το νερό. Ρίξτε το με προσοχή και μετά χρησιμοποιήστε την “καθαρή” κρέμα.
Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, χρειάζεται όμως 1-2 φορές μέχρι να φτιάξετε καλά τα “cups”, δηλαδή τα μπωλάκια στα οποία φωλιάζει η κρέμα, μιας και γίνονται από λιωμένη σοκολάτα. Ακόμα και την πρώτη φορά όμως, που ίσως δε γίνουν τέλεια θα τα φάτε πιστέψτε με! Είναι πολύ νόστιμα και έχουν ιδιαίτερη γεύση καπουτσίνο ενώ δεν περιέχουν καθόλου καφέ!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤA "ΜΠΩΛ" |
|
36γρ σκούρο κακάο | |
60γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
40γρ σιρόπι αγάβης | |
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ |
|
140γρ ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς | |
100γρ κρέμα καρύδας | |
120γρ σιρόπι αγάβης | |
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
4 κ.γ. σκούρο κακάο | |
4 κ.γ. υποκατάστατο καφέ από κριθάρι ή 2 κοφτά κ.γ. στιγμιαίο καφέ (για gluten free) |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύουμε το λάδι καρύδας με το κακάο και την αγάβη και αρχίζουμε να ντύνουμε τις θήκες για μάφινς από σιλικόνη όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές, μέχρι να φτάσει περίπου στα 3-4 χιλιοστά πάχος. Μόλις αλείφετε την πρώτη στρώση τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά, και επαναλαμβάνετε εναλλάξ περίπου 5-6 φορές. Φροντίστε να καλύψετε μόλις το μισό ύψος της θήκης, όχι παραπάνω. |
2
Done
|
Στο μούλτι χτυπάτε τα κάσιους με την κρέμα καρύδας, τη βανίλια και την αγάβη, μέχρι να γίνου μία κρέμα. |
3
Done
|
Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μέρη των 180γρ. Στο ένα μέρος ανακατεύετε το κακάο και τον "καφέ". |
4
Done
|
Μοιράζετε στις 12 θήκες το μείγμα με το κακάο και τον καφέ και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου. |
5
Done
|
Μετά μοιράζετε ισομερώς πάλι το μείγμα των κασιους που έχει μείνει. |
6
Done
|
Πασπαλίζετε κακάο και τοποθετείτε πάλι στη κατάψυξη για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν σερβίρετε. |