0 0
Σαλάτα με ρεβίθια και ψητές μελιτζάνες

Σαλάτα με ρεβίθια και ψητές μελιτζάνες

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • 35 mins
  • Serves 1-2
  • Μέτριο
  • 220

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ

Ένας από τους λόγους που μου αρέσει το καλοκαίρι, εκτός από τον υπέροχο καιρό, τη θάλασσα και τον ήλιο που ευτυχώς απολαμβάνουμε άφθονο στην Ελλάδα, είναι τα πεντανόστιμα λαχανικά εποχής, μεταξύ των οποίων σίγουρα ξεχωρίζω τις μελιτζάνες.

Βραστές, ψητές, όχι τηγανιτές (!!!), σε φαγητά, σε σαλάτες ή και σκέτες νομίζω ότι δίνουν μία μοναδική γεύση με ότι και να συνδυαστούν. Επιλέξτε ανάμεσα σε λευκές και μαύρες, φλάσκες ή όχι, και πειραματιστείτε όπως έκανα εγώ σε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια, που εγώ την τρώω και σαν κυρίως γεύμα. Μία ντομάτα με λαδάκι και ρίγανη, καλό ψωμάκι για το βούτηγμα και ένα πιάτο ρεβίθια με μελιτζάνες, το τέλειο γεύμα!

Γενικά το καλοκαίρι, προσπαθώ να βρω τρόπους να απολαύσω τα όσπρια που λατρεύω πιο… δροσερά! Καλή και η σούπα, δε λέω, μου αρέσει πολύ, αλλά με τη ζέστη… κατεβαίνει λίγο πιο δύσκολα! Επίσης, μπορεί να είναι μία επιλογή όταν σας έχουν μείνει ρεβίθια σούπα και θέλετε να τα κάνετε κάτι άλλο, στραγγίξτε τα και φτιάξτε μία τέτοια σαλάτα για την επόμενη μέρα. Αυτή η εκδοχή των ρεβιθιών διατηρείται στο ψυγείο έως και 5 ημέρες και μπορεί να φαγωθεί σαν ζεστό ή κρύο πιάτο. Συνοδεύει άριστα νηστίσιμα εδέσματα και θα ικανοποιήσει και τους πιο καλοφαγάδες.

Εσείς μπορείτε φυσικά να την εμπλουτίσετε και με άλλα λαχανικά, για μένα ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ο πιο νόστιμος.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 260 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 μέτρια μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
4 κ.σ. λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. κουρκουμά
1/3 κ.γ. ρίγανη
στη μύτη του κ.γ. λίγο τσίλι - προαιρετικά ή και περισσότερο ανάλογα με το γούστο σας
θαλασσινό αλάτι
μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ
200γρ περίπου βρασμένα ρεβίθια ή και από βάζο κονσέρβα, μόνο ξεπλύνετέ τα πολύ καλά
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη ωμή ή ψητή
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Βήματα

1
OK!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατέψτε τα καλά.

2
OK!

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήστε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες.

3
OK!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ

Ανακατέψτε όλα τα άλλα υλικά μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ και απολαύστε τη σαλάτα σας.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Παγωτό ξυλάκι βανίλια-σοκολάτα
επόμενο
Ταμπουλέ με κινόα και σπόρους κάνναβης

Σχολιάστε