0 0
Ρεβύθια με πορτοκάλι και τοματίνια

Ρεβύθια με πορτοκάλι και τοματίνια

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • 1 h
  • Serves 4-6
  • Εύκολο

Ingredients

Τα τελευταία δύο χρόνια, αφού με έπεισε επιτέλους ο Κωνσταντίνος (σύζυξ! και πρωταθλητής κολυμβητής) άρχισα κι εγώ το κολύμπι. Ταυτόχρονα, μέσα από την ομάδα του κολυμβητηρίου γνώρισα και τους υπέροχους φίλους του, αλλά και τις γυναίκες τους! Έτσι, το καλοκαίρι που μας πέρασε, γνώρισα τη Ζωή. Συναντηθήκαμε σε μία παραλία, που μας κάλεσε ο Μίλτος (το έταιρον της ήμισυ και φίλος του Κωνσταντίνου) για μπάνιο. Εγώ για να είμαι σίγουρη, πήρα μαζί μου ΤΡΙΑ βιβλία μήπως και δεν έχω κάτι να πω με την καινούρια μου γνωριμία, «τουλάχιστον να έχω να διαβάζω» σκέφτηκα… Περιττό να σας πω ότι τα βιβλία ούτε βγήκαν από την τσάντα! Με τη Ζωή δε βάλαμε γλώσσα μέσα, χαχαχα!

Ένα υπέροχο πλάσμα, όμορφη, έξυπνη και καλλιεργημένη, με αστείρευτο χιούμορ και πάρα πολύ επικοινωνιακή! Είναι μία γλυκύτατη παρουσία, που μεταξύ των άλλων της προσόντων συγκαταλέγεται και αυτό της μετριοφροσύνης… Θα σας εξηγήσω το γιατί κατόπιν.

Μία μέρα λοιπόν, η Ζωή και ο Μίλτος μας έχουν καλέσει για φαγητό στο σπίτι τους. Καθώς λοιπόν, πλησιάζουμε το τραπέζι, εγώ νομίζω ότι θα έρθουν άλλοι… 10! «Ελπίζω να πέτυχαν», είπε η Ζωή που νομίζει ότι μαγειρεύει ερασιτεχνικά, μπορώ να σας πω ότι μαγειρεύει εκπληκτικά, σαν σε γκουρμέ εστιατόριο φάγαμε. Έχει φτιάξει μία υπέροχη σαλάτα με φρέσκο kale που λατρεύω, και ορεκτικά αμέτρητα! Στο φούρνο μας περίμεναν τα εκπληκτικά της λαζάνια αλλά στο τραπέζι δίπλα μου με φλέρταραν και κάτι ρεβύθια… λιτά και απέριττα αλλά… ΑΠΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ! Είμαι γενικά λάτρης των οσπρίων αλλά αυτό το πιάτο ήταν πραγματικά ιδιαίτερο.

Όταν μου είπε και πόσο εύκολα γίνεται, αποφάσισα να το φτιάξω και να το μοιραστώ μαζί σας.

Ζωή είσαι εκπληκτική μαγείρισσα και υπέροχη οικοδεσπότης! Σ’ ευχαριστώ  ❤

(Visited 150 times, 1 visits today)


Ingredients

500γρ ρεβύθια (μουλιασμένα απο την προηγούμενη μέρα)
3-4 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας προαιρετικά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη αντί κύβου, ή ένα κύβο αν χρησιμοποιειίτε
1 κ.γ. κουρκουμά
λίγο πιπέρι σημαντικός για την καλύτερη απορρόφηση του κουρκουμά
15-25 λιαστά τοματίνια cherry ή 10-15 άλλες λιαστές τομάτες, και ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν, εμάς πολύ και βάζουμε μπόλικες!
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Βήματα

1
OK!

Σωτάρετε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι με το λάδι καρύδας. Αν δεν έχετε ή δε θέλετε να βάλετε λάδι καρύδας, αχνίστε τα με λίγο νερό.

2
OK!

Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα με λίγο νερό, ίσα να σκεπαστούν τα ρεβύθια. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Αν χρειαστεί στο μεταξύ προσθέστε λίγο νερό για να μην κολλήσουν. Στο τέλος θέλετε να μείνουν με ελάχιστο νερό, που θα έχει δέσει σαν σάλτσα.

3
OK!

Σερβίρετε με ωμό ελαιόλαδο πάνω σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Vegan πέστο βασιλικού με σπόρους κάνναβης
επόμενο
Petit Beurre χωρίς… beurre!

Σχολιάστε