0 0
Το ΑΠΟΛΥΤΟ Σοκολατένιο κέικ με γλάσο

Το ΑΠΟΛΥΤΟ Σοκολατένιο κέικ με γλάσο

The simplest most delicious chocolate cake ever! Sugarfree & vegan!
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • 60 mins
  • Serves 10-12
  • Μέτριο
  • 180

Ingredients

  • Για το κέικ σοκολάτας
  • Για το γλάσο

Για αυτή τη συνταγή είμαι πολύ περήφανη!  Όχι μόνο γιατί είναι νόστιμη αλλά γιατί πληρεί και όλα τα στάνταρ της άκρως υγιεινής διατροφής, για μικρούς και μεγάλους!  Όταν αποφάσισα να προσθέσω στον τσελεμεντέ μου ένα κέικ σοκολάτας, vegan και χωρίς ζάχαρη, δεν μπορούσα να βρω ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ της προκοπής στο ίντερνετ.  Άλλα είχαν ζάχαρη όχι αυγά, άλλα είχαν αυγά όχι ζάχαρη, άλλα είχαν μαργαρίνη χωρίς ζάχαρη κτλ κτλ κτλ…  Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μία βάσει των δικών μου προδιαγραφών.  Απλή, λιτή και απέριττη, αλλά οπωσδήποτε ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!  Όταν λοιπόν οι άντρες του σπιτιού πρωτοδοκίμασαν αυτό το κέικ, το έφαγαν ΟΛΟ το ίδιο απόγευμα, εκείνο το χειμώνα έφτιαχνα 3-4 κέικ την εβδομάδα… μάλλον τους άρεσε, χαχαχα! Έτσι η συνταγή αυτή καθιερώθηκε ως το αγαπημένο σοκολατένιο κέικ στο σπίτι μας.

Το κέικ αυτό είναι χωρίς ζάχαρη, αυγά και γάλα (νηστίσιμο), είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει υγιεινά λιπαρά που αυξάνουν το μεταβολισμό και ΥΠΕΡΟΧΗ γεύση που θα σας καταπλήξει!

Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το συμπληρώσετε με το φανταστικό πλούσιο και κρεμώδες γλάσο καρύδας/σοκολάτας. Ιδανικό και για τούρτα παιδικών γενεθλίων ή cupcakes. Ταιριάζει τέλεια και με το γλάσο βανίλιας που θα βρείτε σε λίγο στη συλλογή μας!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.710 times, 1 visits today)


Ingredients

Για το κέικ σοκολάτας
260γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής
50γρ σκούρο Κακάο ή 5γρ παραπάνω αν έχετε απλό κακάο
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1 1/3 κούπα μουλιασμένοι Χουρμάδες απύρηνους φυσικούς κατά προτίμηση, χωρίς γλυκόζη δηλαδή, ή βασιλικούς
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γ. μηλόξυδο
80γρ Λάδι καρύδας καλύτερα το ωμό με άρωμα, θα γίνει πιο αρωματικό το κέικ
Για το γλάσο
100γρ Λάδι καρύδας εγώ βάζω μισό με άρωμα και μισό άοσμο
180γρ Σιρόπι αγαύης
50γρ σκούρο κακάο
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας αν προτιμήσετε bourbon βάλτε 1/4 καθώς είναι πιο έντονο το άρωμά της

Βήματα

1
OK!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2
OK!

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Αν μπορούμε τα κοσκινίζουμε όλα (γίνεται πάντα πιο αφράτο όποιο κέικ και να κάνετε).

3
OK!

Βάζουμε τους χουρμάδες στο μούλτι σε δόσεις και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό χτυπώντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα/κρέμα.

4
OK!

Προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι και χτυπάμε ξανά, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

5
OK!

Ενώνουμε τα στεγνά με τα υγρά υλικά και χτυπάμε λίγο με το μίξερ χειρός. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα, όχι όμως πολύ μη γίνει πολύ ρευστό γιατί δε θα φουσκώσει καλά το κέικ.

6
OK!

Λαδώνουμε λίγο τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

7
OK!

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 40-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να ελέγξουμε αν έγινα πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει καλά, αλλιώς θα σπάσει πιθανόν.

8
OK!

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι ή ένα αυγοδάρτη, έτοιμο!



Extra Tips

  • Αν θέλετε να το κάνετε πιο γλυκό για να το τρώτε χωρίς το γλάσο, αυξήστε την ποσότητα των χουρμάδων σε 1,5 κούπα.
  •  Αν δεν τους μουλιάσετε ίσως να ζορίσετε και να χαλάσετε το μούλτι σας.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδια και πάπρικα
επόμενο
Dip γιαουρτιού με μήλο και καρότο

10 Σχόλια Hide Comments

Με λένε Ευγενία και είμαι πλέον μία φανατική φίλη και οπαδός των συνταγών της αγαπημένης μας Goji Mary. Η μύηση μου σε αυτόν τον μαγικό κόσμο των υγιεινών και συνάμα τρελά γευστικών συνταγών ξεκίνησε φτιάχνοντας αυτο το ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ. Σας διαβεβαιω οτι ειναι πανευκολο , γευστικό και οι μικροί μου πρίγκηπες ξετρελάθηκαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φυσικά και εμείς που επιτέλους τρώμε τοοοοοση σοκολάτα χωρίς ενοχές…

Ευγενία μου, χαίρομαι που ξεκινάς το δικό σου ταξίδι στον κόσμο της υγιεινής γευστικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Ρίγη απόλαυσης και συγκίνησης σε κάθε μπουκιά όταν το δοκίμασα!!! Μου θύμισε το αγαπημένο μου γλυκό που έφτιαχνε η μητέρα μου, την αραπίνα…μόνο που εκείνο ήταν φουλ σε βούτυρο, ζάχαρη και λευκό αλεύρι.
Goji Mary χίλια μπράβο! Το έκανες σούπερ υγιεινό, θρεπτικό και με θεϊκή γεύση! Υποκλίνομαι!

τέλειο φαίνεται! μήπως όμως πικρίζει ;γιατί βλέπω δεν έχει γλυκαντική ουσία εκτός από τους χουρμάδες.θέλω να το κάνω για το κοριτσάκι μου γι αυτό ρωτάω μήπως της έρθει πικρό.

Όχι, δεν πικρίζει καθόλου, είναι όσο τέλειο φαίνεται. Δοκιμάστε το και αν το θέλετε πιο γλυκό την επόμενη φορά προσθέστε λίγους παραπάνω χουρμάδες. Εδώ επειδή είναι συνδυασμένο με το γλάσο είναι ακόμα πιο γλυκό. Εγώ στο σπίτι το φτιάχνω και σκέτο, μας αρέσει σε αυτές τις αναλογίες η γλύκα του και χωρίς το γλάσο. Γίνεται και τέλειο για cupcakes, σε λίγες μέρες θα ανεβάσω συνταγή με λευκό χριστουγεννιάτικο γλάσο

Ευχαριστώ πολυ, Μαίρη! Χαίρομαι πολύ που σε βρήκα! Καιρό έψαχνα για ένα site σε αυτό το στυλ. Το φτιάχνω
λοιπόν και αναμέμω και το λευκό γλάσσο!

Κατά κόσμον «Μαρία», το «Mary» είναι καλλιτεχνικό… 😆😆😆 Κι εγώ χαίρομαι που με βρήκες και που δοκιμάζεις συνταγές! ❤️

Όπου είναι βασιλικοί πι χουρμάδες διευκρινίζεται, αλλιώς να ξέρεις εννοώ τους κλασικούς. Μπορείς να βάλεις και βασιλικούς και αν βγει πολύ γλυκό την άλλη φορά να μειώσεις.

Σχολιάστε