0 0
Γιορτινά μπισκοτάκια με φυσικά χρώματα

Γιορτινά μπισκοτάκια με φυσικά χρώματα

Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 45 mins
  • Serves 30-40 μπισκότα ανάλογα το σχήμα
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Κάθε χρόνο ζηλεύω τα στολισμένα γιορτινά μπισκότα που βλέπω στις συνταγές, έτσι αποφάσισα να βρω ένα τρόπο να στολίσω και τα δικά μου, μιας και δε θέλω φυσικά να χρησιμοποιήσω ζάχαρη ούτε ζαχαρόπαστα. Σκέφτηκα λοιπόν να βρω ένα ουδέτερο ανοιχτόχρωμο υλικό που θα μπορούσα να χρωματίσω όπως θέλω εγώ. Διάλεξα το ινδοκάρυδο, που έτσι κι αλλιώς λατρεύω.

Ευτυχώς, η φύση είναι γεμάτη χρώματα, έτσι διάλεξα να χρησιμοποιήσω για το πράσινο το σπανάκι, για το κόκκινο το πατζάρι και για το κίτρινο/πορτοκαλί το καρότο, ώστε να είναι ακόμα πιο θρεπτικά. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε, απλά θα πρέπει να είστε από πριν έτοιμοι με το χρωματισμένο ινδοκάρυδο ώστε να τα στολίσετε πιο γρήγορα. Οδηγίες για το πώς θα το κάνετε αυτό θα βρείτε εδώ.

Ζωθείτε λοιπόν τα λαχανικά σας και πάμε! Τα μπισκότα αυτά είναι τέλεια και για καθημερινό σνακ για το σχολείο των παιδιών, όχι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι αφράτα και τραγανά και πολύ πολύ νόστιμα! Φυσικά με άριστα υλικά και φορτωμένα με πολλές βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά! Θα μπορούσα να πω ότι είναι μία δεύτερη έκδοση μπισκότων Πτι-Μπερ! Φτιάξτε τα αγαπημένα σας σχήματα και απολαύστε τα με τον καφέ ή το γάλα σας κουκουλωμένοι με την κουβέρτα στον καναπέ στις γιορτές των Χριστουγέννων! Καλές γιορτές σε όλους μας!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 121 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης
1 κ.γ. baking powder
35γρ λιωμένο λάδι καρύδας σε αυτή τη συνταγή νομίζω ταιριάζει περισσότερο το ωμό, αλλά και με το άοσμο γίνονται πάλι πεντανόστιμα
80γρ σιρόπι αγάβης
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύετε καλά το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνετε στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων (αν δεν έχετε απλά θα πρέπει να ζυμώσετε λίγο περισσότερο με το χέρι).

2
OK!

Ρίχνετε μέσα τα υγρά υλικά και χτυπάτε για 10-20 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα (ζύμη).

3
OK!

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, μεταξύ του πλάστη και της ζύμης για να τη ανοίξετε πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε τα κουπάτ της αρεσκείας σας και κόψτε τα μπισκότα.

4
OK!

Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί. Για τη διακόσμησή τους έχετε δύο επιλογές, πριν ή μετά το ψήσιμο. Εδώ βλέπετε μπισκότα που διακοσμήθηκαν πριν το ψήσιμο ενώ στο επόμενο βήμα μπισκότα που διακοσμήθηκαν μετά το ψήσιμο, μικρή η διαφορά, ότι σας βολεύει κάντε. Εγώ προτιμώ να τα διακοσμώ μετά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλείψετε τα μπισκότα με μέλι ή αγάβη και να κολλήσετε πάνω το χρωματισμένο ινδοκάρυδο.

5
OK!

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι ΛΙΓΟ να ροδίσουν. Καίγονται πολύ εύκολα γι' αυτό την πρώτη φορά παρακολουθήστε τα στενά μέχρι να δείτε στο δικό σας φούρνο πόσα λεπτά ακριβώς θέλουν. Καλή όρεξη, και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Μακαρόνια Alfredo, vegan
επόμενο
Ωμοφαγικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

2 Σχόλια Hide Comments

Μια ερωτηση! Η ζυμη δεν μου βγαινει πολυ συμπαγης..τριβεται κ δεν μπορω να την ανοιξω σε φυλλο..κατι δεν εκανα σωστα? Τι μπορω να προσθεσω για να γινει πιο συμπαγης? Πχ καποιο υγρο? νερο, γαλα καρυδας?

Όχι, έτσι βγαίνει, θα την πλάσετε με τα χέρια σε μπαλα και θα την ανοίξετε σε φύλλο με τη βοήθεια αντικολλητικού χαρτιού (θα το βάλετε πάνω από τη ζύμη και κάτω από τον πλάστη), έτσι θα ανοίξει. Μη βάλετε υγρό, δε χρειάζεται.

Σχολιάστε