0 0
Mπισκότα κανέλας με ζέα και ελαιόλαδο

Mπισκότα κανέλας με ζέα και ελαιόλαδο

Sugar free cinnamon thin biscuits
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • 30 mins
  • Serves 30-40 μπισκότα
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Από τα αγαπημένα μου μπισκότα, τον καιρό που έτρωγα ζάχαρη (!), ήταν κάτι λεπτά, τραγανά, πεντανόστιμα σουηδικά μπισκοτα κανέλας… Cinnamon thins… απλά τέλεια. Ήταν όσο γλυκά έπρεπε, όσο τραγανά έπρεπε, όσο λεπτά έπρεπε, μοναδικά! Τα βουτούσα σε γάλα, και όπως καταλαβαίνετε έτρωγα ένα πακέτο στην καθισιά, φρόντιζα να μην παίρνω δεύτερο γιατί θα το έτρωγα και αυτό!

Κόβωντας λοιπόν τη ζάχαρη, και επειδή όπως έχουμε ξαναπεί δε θέλω να στερούμαι τις αγαπημένες μου γεύσεις να άλλη μία πρόκληση για το Recipe Makeover! Δοκίμασα αρκετές συνταγές, αλλά τελικά η πιο απλή ήταν και η πιο καλή. Χρησιμοποίησα αλεύρι ζέας, γνωστό για τη μεγάλη θρεπτική του αξία, τη μειωμένη γλουτένη του και την αυξημένη πρωτεΐνη. Δε χρησιμοποιούμε φυσικά βούτυρο, ούτε μαργαρίνες κτλ, αλλά αγνό ελαιόλαδο που ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε άφθονο και εξαιρετικό! Η ζάχαρη καρύδας τους δίνει καραμελένια γεύση και το μυστικό μυρωδικό… το final touch!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ… για πάντα!

Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο μείγμα για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.286 times, 6 visits today)


Ingredients

200γρ αλεύρι ζέας
65γρ ζάχαρη καρύδας
1/2 κ.γ. baking powder
1/3 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού προτιμήστε βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια
60γρ ελαιόλαδο
60γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Προσθέστε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας ή αν έχετε μίξερ χειρός.

3
OK!

Ανοίξτε τη ζύμη σα φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου, θα βοηθήσει αν μεταξύ της ζύμης και του πλάστη βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάει και να απλωθεί πιο εύκολα. Η ζέα δεν ανοίγει όπως τα άλλα αλεύρια, και με τα χέρια ή σκέτο τον πλάστη ίσως σας δυσκολέψει.

4
OK!

Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και κόψτε με κουπάτ της αρεσκείας σας τα σχήματα που θέλετε.

5
OK!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Κρυώστε τα σε μία σχάρα. Θα σκληρύνουν λίγο περισσότερο όταν κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Λάχανο κοκκινιστό με κιμά σόγιας
επόμενο
Κέικ πορτοκαλιού με μέλι και ελαιόλαδο

4 Σχόλια Hide Comments

Καλησπέρα.
Ηθελα να ρωτήσω για τα μπισκότα κανέλλας εαν μπορώ να βάλω αλευρι ντίνκελ αντί για ζέα.

Ναι, αν τα θέλετε πιο γλυκά θα αυξήσετε τη ζάχαρη καρύδας 😉. Εμένα μου αρέσουν διακριτικά γλυκά, το γούστο του καθενός όμως διαφέρει. Να φανταστείτε υπήρξε άνθρωπος που τα χαρακτήρισε «πολύ γλυκά»!

Σχολιάστε