0 0
Προφιτερόλ κλασικό

Προφιτερόλ κλασικό

Dairy free, chocolaty and irresistable Profiterole! sugarfree
Features:
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • Serves 15-20 ή δύο μεγάλα προφιτερόλ
  • Μέτριο

Ingredients

Το προφιτερόλ νομίζω ότι είναι αγαπημένο γλυκό των περισσοτέρων, αν όχι όλων! Η πρώτη συνταγή για προφιτερόλ που έφτιαξα και μοιράστηκα μαζί σας, είναι με κρέμα από αβοκάντο. Πολύ θρεπτική και νόστιμη, αλλά πρέπει να πετύχεις καλό αβοκάντο! Καθώς λοιπόν φέτος στάθηκε αδύνατο να βρω αβοκάντο της προκοπής, δεν ξέρω γιατί (!), έφτιαξα μία κρέμα που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, με απλά υλικά χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε καλό αβοκάντο!

Η διαφορά της είναι ότι γίνεται με κορν φλάουερ, και χρειάζεται ζέσταμα, δηλαδή μάτι και φωτιά. Όμως, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι θεΐκή, είτε στο προφιτερόλ είτε και μόνη της! Συνδυάζουμε τα υπέροχα σου και την κρέμα μας λοιπόν, αυτή τη φορά με μία διαφορετική κρέμα, με σκούρο κακάο (απλά δεν υπάρχει!) και γάλα καρύδας, η μάρκα που χρησιμοποιώ κάνει τέλεια γλυκά, προτιμήστε την.

Δοκιμάστε την και νομίζω ότι θα γίνει συχνός κάτοικος… του ψυγείου σας, για μικρούς και μεγάλους!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 363 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
150γρ γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα της προτίμησής σας
60γρ λάδι/βούτυρο καρύδας εγώ χρησιμοποιώ της εταιρείας NATURATA
3 αυγά
140γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή στέβια, για όσους χρησιμοποιείτε
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι μη βάλετε αλάτι Ιμαλαΐων, το δοκίμασα 3 φορές, και πέταξα τα σου κάθεμια!
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (κρέμα βανίλιας)
600γρ γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
80γρ κορν φλάουερ
2 σταγόνες έλαιου βανίλιας
200γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
30γρ λάδι/βούτυρο καρύδας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (αντιστοιχεί στη δόση των σου παραπάνω)
1200γρ γάλα καρύδας
4 σταγόνες έλαιου βανίλιας
130γρ κορν φλάουερ
700γρ σιρόπι αγάβης
130γρ σκούρο κακάο
60γρ λάδι/βούτυρο καρύδας

Βήματα

1
OK!

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδιεάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μη ξεραθεί μέχρι να κρυώσει.

2
OK!

Αφού κρυώσει το βάζουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται "φτερό" και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακιά ζύμη.

3
OK!

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης, τοποθετούμε τα σου που τα χωρίζουμε με δύο κουταλάκια (με το ένα παίρνουμε μερίδα και με το άλλο την αδειάζουμε πάνω στο ταψί), σε διάμετρο περίπου 2-2,5 εκ.

4
OK!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

5
OK!

Περιμένετε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσετε.

6
OK!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 400γρ από το γάλα, με τη βανίλια και την αγάβη, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρουν μία βράση.

7
OK!

Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μόλις πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

8
OK!

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ γυάλινο και τη σκεπάζουμε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη ζελατίνα στην κρέμα και το τοίχωμα του μπωλ, ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα καθόλου η κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και γεμίζουμε τα σου στη συνέχεια.

9
OK!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 1000γρ από το γάλα, με τη βανίλια, το κακάο και την αγάβη, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρουν μία βράση (καλό θα ήταν να κοσκινήσετε το κακάο για να μη μείνουν κομματάκια του).

10
OK!

Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μόλις πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

11
OK!

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ γυάλινο και τη σκεπάζουμε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη ζελατίνα στην κρέμα και το τοίχωμα του μπωλ, ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα καθόλου η κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά, για πιο γρήγορα μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο.

12
OK!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Μπορείτε να βάλετε τα σου σε μία πιατέλα και απλά να τα καλύψετε με τη σοκολάτα ή να κάνετε ατομικές μερίδες όπως στις φωτογραφίες παραπάνω. Εγώ βάζω στρώσεις από σοκολάτα/σου (1-3) ανάλογα με το μπωλ και πάλι σοκολάτα απο πάνω. Γαρνίρω με αμύγδαλα χοντροκομμένα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Petit Beurre χωρίς… beurre!
επόμενο
Γκρανόλα (ή μπάρες) με καρύδα και πορτοκάλι

Σχολιάστε