0 0
Γκρανόλα (ή μπάρες) με καρύδα και πορτοκάλι

Γκρανόλα (ή μπάρες) με καρύδα και πορτοκάλι

Sugarfree coconut orange granola
Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • 45 mins
  • Serves 4-6
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Γκρανόλα… θα μου πείτε «τι είναι αυτό;», και μέχρι πριν λίγο καιρό κι εγώ το ίδιο αναρωτιόμουν. Μέχρι τώρα, όλα τα δημητριακά πρωινού ως έλληνες τα λέγαμε «κορν φλέικς», άσχετα με το αν ήταν άλλα δημητριακά και όχι νιφάδες καλαμποκιού, χαχαχα, κλασικά! Τα τελευταία χρόνια όμως, άρχισαν να εμφανίζονται νέες ορολογίες, «μούσλι» και «γκρανόλα». Μέχρι να ξεκαθαρίσω κι εγώ στο μυαλό μου τη διαφορά, μου πήρε λίγο καιρό!

Μούσλι είναι ο συνδυασμός δημητριακών και αποξηραμένων φρούτων, συνήθως, ανάλογα με την εταιρεία και τη γεύση. Γκρανόλα είναι ο συνδυασμός δημητριακών, ξηρών καρπών, σπόρων, αποξηραμένων φρούτων και ότι άλλο σας αρέσει καραμελωμένα και ψημένα, σπασμένα στη συνέχεια σε κομμάτια για να μπορούν να τρώγονται στο γάλα με το κουτάλι. Ένα σπασμένο παστέλι σε κομμάτια για να το καταλάβετε καλύτερα, μόνο που στο εμπόριο όλες οι γκρανόλα έχουν ζάχαρη (πλην φωτεινών εξαιρέσεων που είναι πολύ ακριβές).

Έτσι, ήθελα να βρω μία συνταγή για γκρανόλα, μιας και αρέσει πολύ στον πρωταθλητή του σπιτιού, στο κολύμπι και στην καρδιά μου (!), τον αγαπημένο μου σύζυγο, Κωνσταντίνο. Προτιμάει τη σοκολατένια γκρανόλα κι έτσι ξεκινήσαμε από εκεί! Ακολούθησε η γεύση Καρύδα-Πορτοκάλι που έγινε ανάρπαστη!

Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζονται σπόροι, δημητριακά, ξηροί καρποί, σπόροι (λιναρόσπορος, σπόροι κάνναβης, σπόροι chia) και άλλα superfoods και δίνουν ένα εκπληκτικό τραγανό αποτέλεσμα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις κλασικές γκρανόλα του εμπορίου. Για γλυκαντικό χρησιμοποιούμε την αγάβη (εσείς μπορείτε να βάλετε και μέλι) και ζάχαρη καρύδας, που μαζί με το λάδι καρύδας φτιάχνουν την τέλεια καραμέλα! Υπενθυμίζω ότι το λάδι καρύδας αυξάνει το μεταβολισμό μας και έτσι βοηθά στην προσπάθεια καύσης λίπους. Εσείς μπορείτε να κάνετε και δικές σας παραλλαγές (πχ αλλάζοντας ξηρούς καρπούς, προσθέτοντας τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα) αρκεί να κρατάτε τις αναλογίες για να σας βγαίνει σωστά καραμελωμένη και γλυκιά η γκρανόλα σας.

Βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και άλλα, θα δώσουν στο πρωινό το δικό σας και των παιδιών σας την καλύτερη ώθηση για μία παραγωγική ημέρα!

Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο μείγμα για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 256 times, 1 visits today)


Ingredients

120γρ νιφάδες βρώμης
30γρ νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
40γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα
40γρ ψιλοκομμένα φουντούκια
15γρ λιναρόσπορο
15γρ σπόρους chia ή επιπλέον 15γρ λιναρόσπορο
15γρ σπόρους κάνναβης ή επιπλέον 15γρ λιναρόσπορο
1/6 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
40γρ ζάχαρη καρύδας
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
50γρ λιωμένο λάδι καρύδας
100γρ σιρόπι αγάβης

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε τα πρώτα 10 (στεγνά υλικά) σε ένα μπωλ.

2
OK!

Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπωλ τα υπόλοιπα υγρά υλικά και προσθέστε τα μετά στα στεγνά. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3
OK!

Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα) για 20 λεπτά.

4
OK!

Γυρίστε τη γκρανόλα από την ανάποδη μεριά, για να ψηθεί καλά και από κάτω και αφήστε άλλα 10 λεπτά το ταψί στο φούρνο σβήνοντας τον και αφήνοντας την πόρτα λίγο ανοιχτή (βάλτε το γάντι να έχει άνοιγμα 1-2 εκ περίπου).

5
OK!

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει καλά σπάστε τα κομμάτια που θέλετε. Αν θέλετε να φτιάξετε μπάρες, βάλτε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ, ψήστε για λίγο παραπάνω, 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο και κόψτε τις μπάρες αφού κρυώσει καλά.

6
OK!

Φυλάξτε τη γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο γιατί αλλιώς θα μαλακώσει.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Προφιτερόλ κλασικό
επόμενο
Vegan «παρμεζάνα»

2 Σχόλια Hide Comments

Σχολιάστε