0 0
Μπάρες (ή γκρανόλα) βρώμης με cranberries

Μπάρες (ή γκρανόλα) βρώμης με cranberries

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • 40 mins
  • Serves 10-12 μπάρες
  • Μέτριο
  • 180

Ingredients

Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας μπάρες ξηρών καρπών και δημητριακών, και μετά από πολλές αποτυχίες κατέληξα σε μία συνταγή που άρεσε… σε όλους! Την προσάρμοσα στις δικές μου προτιμήσεις, σε ότι αφορά τα υλικά και μπήκε στο βιβλίο συνταγών μου!

Το ίδιο μείγμα μπορεί να γίνει και γκρανόλα, απλά διαφοροποιείται ο τρόπος ψησίματος. Τα αρώματα αυτής της συνταγής, θα σας ενθουσιάσουν, και εκτός από τη γεύση, δίνει στον οργανισμό σας και πολλά υγιεινά οφέλη των σπόρων και των ξηρών καρπών και φρούτων.

Κάντε εγγραφή στο site (πάνω δεξιά), δημιουργήστε το δικό σας λογαριασμό και φτιάξτε τα δικά σας «βιβλία» συνταγών αρχειοθετώντας τις συνταγές όπως σας εξυπηρετεί καλύτερα.  Εννοείται, πως όπως και σε όλες τις συνταγές μπορείτε να κάνετε τις δικές σας αλλαγές και… παραλλαγές, άλλωστε θέλω αυτό το μπλογκ να αποτελέσει ΕΜΠΝΕΥΣΗ για όλους μας, για να βελτιώσουμε την υγεία και τον τρόπο ζωής μας. Σχολιάστε λοιπόν από κάτω δίνοντας κι εσείς ιδέες ή παραλλαγές της συνταγής που σας άρεσαν πολύ.

Καλή σας επιτυχία!

Photo Credits

Γιαζκουλίδου Φώνη ❤️

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 942 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κούπα νιφάδες βρώμης προτιμήστε τύπου "quaker" καθώς οι άλλες που είναι πιο σκληρές δε θα είναι ευχάριστες στο δάγκωμα σε αυτή τη συνταγή
1 1/3 κούπας ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους στο μούλτι εγώ συνδυάζω αμύγδαλα και κάσιους, ωραίος συνδυασμός είναι επίσης τα καρύδια με το σουσάμι
1/3 κούπας cranberries αποξηραμένα
1/3 κούπας ινδοκάρυδο
1/3 κούπας Ζάχαρη καρύδας
1/3 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. βανίλια φυσική σε σκόνη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ακέρωτου, και βιολογικού αν γίνεται
1 κ.σ. σπασμένος Λιναρόσπορος μουλιασμένο με 2 κ.σ. νερό για 15 λεπτά, δηλαδή ένα "αυγό λιναρόσπορου"
115γρ μέλι ανθόμελο με όχι πολύ δυνατό άρωμα καλύτερα ή το μέλι της επιλογής σας
60γρ Λάδι καρύδας με άρωμα ή χωρίς

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μεταξύ τους.

2
OK!

Προσθέτουμε το "αυγό λιναρόσπορου", το μέλι και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ομοιγενοποιηθεί το μείγμα.

3
OK!

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία φόρμα του κέικ, εγώ χρησιμοποιώ μία μήκους 27 εκ. περίπου, γιατί μου αρέσει το "πάχος" στο οποίο βγαίνουν οι μπάρες σε αυτή. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακρύτερη ή κοντότερη. Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ΠΑΤΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να γίνει "σφιχτό" ώστε να δέσουν καλά τα υλικά στο ψήσιμο και να μη διαλυθούν στο κόψιμο μετά.

4
OK!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα, θα δείτε το δικό σας). Αν θέλετε αντί για μπάρες να κάνετε γκρανόλα απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς και πάλι για 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

5
OK!

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν κόψετε σε μερίδες με ένα μεγάλο μαχαίρι και με κοφτή κίνηση (όχι όπως κόβουμε το ψωμί πέρα δώθε!), ή να σπάσετε απλώς κομμάτια αν έχετε κάνει γκρανόλα. Επιλέξτε το σχήμα και το μέγεθος που σας ταιριάζει!



Extra Tips

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ μέχρι 1 μήνα.
  • Αλλάξτε και συνδυάστε τους ξηρούς καρπούς που αρέσουν σε εσάς, έχετε υπόψη σας ότι ο κολοκυθόσπορος, τα φυστίκια αιγίνης, τα αράπικα φυστίκια και ο ηλιόσπορος, λόγω της έντονης γεύσης τους δεν πολύταιριάζουν με την κανέλα και το πορτοκάλι.
  • Μπορείτε να βάλετε ξύσμα λάιμ ή λεμονιού και να αλλάξετε το άρωμα τους.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Τονοσαλάτα με πίκλες
επόμενο
Ρόφημα με κουρκουμά και τζίντζερ

2 Σχόλια Hide Comments

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΩ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΤΟΝ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΛΟΓΩ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΑΥΓΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ GOJI MARY . ΕΔΕΣΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΣ.

Τέλεια! Χαίρομαι πολύ, σίγουρα ο πειραματισμός είναι θεμιτός, άλλωστε γι’ αυτό σας προτρέπω κι εγώ να κάνετε δοκιμές. Στη συγκεκριμένη συνταγή, λόγω της πληθώρας ξηρών καρπών, μπορεί κανείς να βγάλει αμέτρητους συνδυασμούς!

Σχολιάστε