Ingredients
-
ένα πακέτο Granola GojiMix με γεύση "Κανέλα κράνμπερρυ"
-
1/6 κ.γ. σποράκια βανίλιας
-
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιούακέρωτου, και βιολογικού αν γίνεται
-
90γρ ανθόμελοανθόμελο με όχι πολύ δυνατό άρωμα καλύτερα ή το μέλι της επιλογής σας
-
45γρ λάδι καρύδας
Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας μπάρες ξηρών καρπών και δημητριακών, και μετά από πολλές αποτυχίες κατέληξα σε μία συνταγή που άρεσε… σε όλους! Την προσάρμοσα στις δικές μου προτιμήσεις, σε ότι αφορά τα υλικά και μπήκε στο βιβλίο συνταγών μου!
Το ίδιο μείγμα μπορεί να γίνει και γκρανόλα, απλά διαφοροποιείται ο τρόπος ψησίματος. Τα αρώματα αυτής της συνταγής, θα σας ενθουσιάσουν, και εκτός από τη γεύση, δίνει στον οργανισμό σας και πολλά υγιεινά οφέλη των σπόρων και των ξηρών καρπών και φρούτων.
Κάντε εγγραφή στο site (πάνω δεξιά), δημιουργήστε το δικό σας λογαριασμό και φτιάξτε τα δικά σας “βιβλία” συνταγών αρχειοθετώντας τις συνταγές όπως σας εξυπηρετεί καλύτερα. Εννοείται, πως όπως και σε όλες τις συνταγές μπορείτε να κάνετε τις δικές σας αλλαγές και… παραλλαγές, άλλωστε θέλω αυτό το μπλογκ να αποτελέσει ΕΜΠΝΕΥΣΗ για όλους μας, για να βελτιώσουμε την υγεία και τον τρόπο ζωής μας. Σχολιάστε λοιπόν από κάτω δίνοντας κι εσείς ιδέες ή παραλλαγές της συνταγής που σας άρεσαν πολύ.
Καλή σας επιτυχία!
Συστατικά: βρώμη, αμύγδαλα, κράνμπερρυ, ινδοκάρυδο, βιολογική ζάχαρη καρύδας, κανέλα, μοσχοκάρυδο, λιναρόσπορος.
Ingredients
ένα πακέτο Granola GojiMix με γεύση "Κανέλα κράνμπερρυ" | |
1/6 κ.γ. σποράκια βανίλιας | |
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού | |
90γρ ανθόμελο | |
45γρ λάδι καρύδας |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μεταξύ τους. |
2
Done
|
Προσθέτουμε το "αυγό λιναρόσπορου", το μέλι και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ομοιγενοποιηθεί το μείγμα. |
3
Done
|
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία φόρμα του κέικ, εγώ χρησιμοποιώ μία μήκους 27 εκ. περίπου, γιατί μου αρέσει το "πάχος" στο οποίο βγαίνουν οι μπάρες σε αυτή. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακρύτερη ή κοντότερη. Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ΠΑΤΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να γίνει "σφιχτό" ώστε να δέσουν καλά τα υλικά στο ψήσιμο και να μη διαλυθούν στο κόψιμο μετά. |
4
Done
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα, θα δείτε το δικό σας). Αν θέλετε αντί για μπάρες να κάνετε γκρανόλα απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς και πάλι για 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. |
5
Done
|
Αφήστε να κρυώσει καλά πριν κόψετε σε μερίδες με ένα μεγάλο μαχαίρι και με κοφτή κίνηση (όχι όπως κόβουμε το ψωμί πέρα δώθε!), ή να σπάσετε απλώς κομμάτια αν έχετε κάνει γκρανόλα. Επιλέξτε το σχήμα και το μέγεθος που σας ταιριάζει! |
Extra Tips
- Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ μέχρι 1 μήνα.
- Αλλάξτε και συνδυάστε τους ξηρούς καρπούς που αρέσουν σε εσάς, έχετε υπόψη σας ότι ο κολοκυθόσπορος, τα φυστίκια αιγίνης, τα αράπικα φυστίκια και ο ηλιόσπορος, λόγω της έντονης γεύσης τους δεν πολύταιριάζουν με την κανέλα και το πορτοκάλι.
- Μπορείτε να βάλετε ξύσμα λάιμ ή λεμονιού και να αλλάξετε το άρωμα τους.
2 Comments Hide Comments
ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΩ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΤΟΝ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΛΟΓΩ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΑΥΓΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ GOJI MARY . ΕΔΕΣΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΣ.
Τέλεια! Χαίρομαι πολύ, σίγουρα ο πειραματισμός είναι θεμιτός, άλλωστε γι’ αυτό σας προτρέπω κι εγώ να κάνετε δοκιμές. Στη συγκεκριμένη συνταγή, λόγω της πληθώρας ξηρών καρπών, μπορεί κανείς να βγάλει αμέτρητους συνδυασμούς!