Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο GojiMix για γκρανόλα ή μπάρες με γεύση Γκοφρέτες με φουντούκι
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
100γρ σιρόπι αγάβης
-
40γρ λάδι καρύδας
-
40γρ φουντουκοβούτυρο
Τον τελευταίο καιρό, έχω επιδοθεί στη δημιουργία μίας γκάμας γκρανόλα και μπαρών που με έχει ενθουσιάσει. Δοκιμάζω διάφορους συνδυασμούς, και τους πιο πετυχημένους θα τους μοιραστώ και μαζί σας.
Σήμερα όμως σας έχω μία διαφορετική “μπάρα”, αφού το κοινό (οι δύο μπόμπιρες του σπιτιού) ήρθε μία μέρα με απαιτήσεις… “Μάμη, θέλουμε να μας φτιάξεις γκοφρέτες!”… Αλοίμονο στη Goji Mary…!
Επειδή, και σε μένα αρέσουν οι γκοφρέτες όμως, μπορώ να σας πω ότι αυτό το τραγανό δάγκωμα δεν το αλλάζω με τίποτα (!), είπα να βρω μια συνταγή για να ικανοποιήσω μικρούς και μεγάλους!!! Συνδύασα λοιπόν αγαπημένα μου υλικά και έφτιαξα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ γκοφρέτες, φυσικά χωρίς ζάχαρη, βούτυρο, τρανς λιπαρά και άλλα ανθυγιεινά που ξέρετε.
Γίνονται πανεύκολα, αλλά υπάρχουν και σε έτοιμο μείγμα για να τις φτιάξετε ακόμα πιο γρήγορα!!!
Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο GojiMix για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!
Συστατικά του GojiMix: νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη, φουντούκια ψημένα, βιολογικά σοκολατένια rice crispies, σκούρο κακάο, βιολογική ζάχαρη καρύδας.
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο GojiMix για γκρανόλα ή μπάρες με γεύση Γκοφρέτες με φουντούκι | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
100γρ σιρόπι αγάβης | |
40γρ λάδι καρύδας | |
40γρ φουντουκοβούτυρο |
Steps
1
Done
|
Βάζετε το περιεχόμενο του GojiMix σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέτετε το λάδι καρύδας (λιωμένο), την αγάβη και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύετε καλά με το χέρι (καλύτερα βάλτε γάντι) μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
3
Done
|
Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ, και ρίχνετε το μείγμα μέσα (μισό μισό), πατώντας το καλά και ομοιόμορφα. Αν θέλετε να κάνετε γκρανόλα θα απλώσετε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. |
4
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για τις μπάρες στη φόρμα του κέικ 25-30 λεπτά ενώ για τη γκρανόλα 20-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Επειδή καίγεται εύκολα, την πρώτη φορά ελέγξτε το νωρίτερα μέχρι να δείτε στο δικό σας φούρνο πόσο χρόνο θέλει. |
5
Done
|
Βγάζοντας από το φούρνο, περιμένετε μέχρι να κρυώσει καλά η γκρανόλα πριν τη σπάσετε. Για τις μπάρες (γκοφρέτες) περιμένετε 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε το μείγμα με το αντικολλητικό χαρτί, βάλτε το σε μία σχάρα και αφήστε να κρυώσει καλά πριν κόψετε τις γκοφρέτες στο πάχος της αρεσκείας σας. |
6
Done
|
Διατηρήστε τα σε αεροστεγές τάπερ ή βάζο για να μη μαλακώσουν. |