0 0
Φραουλένιες

Φραουλένιες

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • 2 h 30 mins
  • Serves 8
  • Εύκολο

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ "ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ"

Άνοιξη, η εποχή της φράουλας! Μιας και υπάρχουν υπέροχες φράουλες στη λαϊκή (βιολογική και μη) πια, είναι εύκαιρία να τις απολαύσουμε όχι μόνο σκέτες αλλά και σε ένα υπέροχο δροσιστικό γλυκό που θυμίζει πουτίγκα.

Στη συνταγή αυτή συνδυάζονται αγαπημένοι ξηροί καρποί, αμύγδαλα και κάσιους, πλούσιοι σε ασβέστιο, καλά λιπαρά και πολύ πρωτεΐνη με μία υπέροχη βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής, vegan, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τη συμβατική κατά τη γνώμη μου! Η ιδέα μου ήρθε από το πασχαλινό τραπέζι, καλεσμένη της Νικολέττας (αγαπημένης φίλης μου, την έχετε μάθει πια, χαχαχα!), που μας έβγαλε για γλυκό κρέμα και φράουλες σε σιρόπι (χωρίς ζάχαρη φυσικά!). Η Νικολέττα είχε βάλει και λίγη μαστίχα μέσα, που εγώ λατρεύω, επειδή όμως δεν αρέσει σε όλους (πχ στον δύσκολο μεγάλο μου γιο), εδώ σας την παραθέτω χωρίς. Μπορείτε όμως να βάλετε και μαστίχα ή και ξύσμα λεμονιού για να την κάνετε ακόμα πιο δροσιστική!

Είπα λοιπόν, να βάλω από κάτω μία στρώση σαν μπισκότο… επειδή όμως βαριόμουν να ψήνω, και ήθελα αυτό το γλυκό να είναι γρήγορο και εύκολο για όλους, προτίμησα να βάλω μία στρώση «σαν μπισκοτο» από τα κάσιους και τα αμύγδαλα, κάτι που κάνω και στο Banoffee, που σε λίγο καιρό θα σας παρουσιάσω επίσης. Λίγη ζάχαρη καρύδας ισορρόπησε τη γλύκα και νομίζω ότι δένουν απόλυτα. Τα παιδιά την ενέκριναν, ή μάλλον τη λάτρεψαν (αφού καταβροχθίθηκε σε χρόνο ρεκόρ!), οπότε ορίστε άλλη μία ιδέα για να τα γλυκάνουμε φυσικά και θρεπτικά!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 229 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600γρ γάλα καρύδας ή βρώμης όχι κονσέρβας
2/3 κ.γ. σκονη φυσικής βανίλιας
σιρόπι αγάβης ή ανθόμελο
80γρ κορν φλάουερ
30γρ άοσμο βούτυρο ή Λάδι καρύδας
400γρ φράουλες κομμένες σε μικρά κυβάκια 8 εμφανίσιμες φράουλες για την κορυφή του γλυκού! ζυγίστε αφού τις καθαρίσετε
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ "ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ"
65γρ κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι προσοχή μη τα χτυπήσετε πολύ και γίνουν σκόνη
65γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι προσοχή μη τα χτυπήσετε πολύ και γίνουν σκόνη
2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη καρύδας
50γρ λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας ή και ωμό αν θέλετε να έχουν μία διακριτική γεύση καρύδας

Βήματα

1
OK!

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 500γρ γάλα με τη βανίλια και την αγάβη και ανακατέψτε τα καλά με ένα σύρμα. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένετε μέχρι να πάρει μία βράση ανακατεύοντας που και που, μην κάτσει κάτω η αγάβη και καραμελώσει.

2
OK!

Διαλύστε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και μόλις το κατσαρολάκι αρχίσει να βράζει ρίξτε το μείγμα μέσα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα σας. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα 30γρ βούτυρο/λάδι καρύδας, ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα.

3
OK!

Ρίξτε τη σε ένα γυάλινο καλύτερα μπωλ, και κόψτε ένα κομμάτι ζελατίνα, κολλήστε το πάνω στην κρέμα, ώστε από τον εξωτερικό αέρα να μην κάνει κρούστα. Αφήστε την στην άκρη ή βάλτε την λίγο αργότερα και στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα.

4
OK!

Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε το κάτω μέρος του γλυκού. Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τα κάσιους, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη καρύδας και το λάδι. Μοιράστε σε 8 μικρά μπωλ (αυτά που θα σερβίρετε τα γλυκά σας), εγώ χρησιμοποιώ κάτι μικρά ποτηράκια που έχω. Πολύ ωραία σερβίρονται και σε βάζα των 250ml περίπου (που κλείνουν και με το καπάκι για καλύτερη διατήρηση), αν έχετε τόσα πολλά.

5
OK!

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη (έχει κρυώσει) ρίξτε μέσα τις φράουλες και ανακατέψτε (φροντίστε να στεγνώσετε καλά τις φράουλες ώστε να μην έχουν υγρασία, και να μη χαλάσει η υφή της κρέμας). Μοιράστε την ποσότητα στα 8 μπωλ και βάλτε από πάνω μία φράουλα για ντεκόρ!



Extra Tips

Διατηρήστε τις στο ψυγείο με μία ζελατίνα από πάνω για να μην αλλοιωθεί η κρέμα, έως 2-3 μέρες.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ψητά σπαράγγια
επόμενο
Πουράκια με καρύδια και σοκολάτα

Σχολιάστε