0 0
Τάρτα βανίλιας με φρούτα

Τάρτα βανίλιας με φρούτα

Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 1 h
  • Serves 1 τάρτα διαμέτρου 29εκ
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Οι τάρτες και τα ταρτάκια ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά όταν πήγαινα στα ζαχαροπλαστεία! Κόβοντας λοιπόν τη ζάχαρη εντελώς, δεν είχα παρά να μάθω να φτιάχνω αν ήθελα να τη φάω, καθώς πουθενά δε βρίσκεις τάρτα χωρίς ζάχαρη…!

Δοκίμασα μια-δυο συνταγές, αλλά ανέκαθεν είχα την τάρτα ως μία δύσκολη συνταγή, που για να πετύχει η ζύμη της έπρεπε να είναι κρύο το νερό και το βούτυρο, να τη βάζεις στο ψυγείο πριν την πλάσεις και γενικά, μου φαινόταν μπελάς. Έτσι τα παράτησα… Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, που αποφάσισα να βρω μία δική μου συνταγή ΕΥΚΟΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗΣ ΦΥΣΙΚΑ τάρτας!!!

Η ζύμη αυτής της τάρτας τολμώ να πω, πως είναι μάλλον η πιο εύκολη και γρήγορη που μπορείτε να φτιάξετε. Απλά βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι  (ή τον επεξεργαστή τροφίμων για τη μεγάλη τάρτα που κάνουμε εδώ), χτυπάτε και στρώνετε τη ζύμη στη φόρμα. Ούτε κρύο νερό, ούτε κρύο βούτυρο, ούτε να κρυώσε με ζελατίνα στο ψυγείο ούτε τίποτα άλλο μπερδεμένο. Διακοσμήστε την με τα αγαπημένα σας φρούτα, μιας και είναι καλοκαίρι εγώ προτίμησα τα ροδάκινα «doughnuts» που αγαπώ πολύ και λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο για χρώμα.

(Visited 101 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
240γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης
120γρ αλεύρι καρύδας
1.2 κ.γ. baking powder
145γρ σιρόπι αγάβης
65γρ λάδι καρύδας
1 σταγόνα έλαιο βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600γρ γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
2-3 σταγόνες έλαιο βανίλιας
200γρ σιρόπι αγάβης
65γρ κορν φλάουερ
30γρ λάδι καρύδας
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
1-2 ροδάκινα ντόνατ σε λεπτές φετούλες
λίγο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

Βήματα

1
OK!

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων πρώτα τα στεγνά υλικά και χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.

2
OK!

Προσθέτετε τα υγρά και χτυπάτε καλά και πάλι, θα γίνει το μείγμα σα χοντρή άμμος, δε θα γίνει συμπαγής ζύμη, μην ανησυχήσετε.

3
OK!

Στρώνετε μέρος του μείγματος στη λαδωμένη φόρμα στον πάτο, περίπου πάχους 3-4 χιλιοστών και πατάτε με τα χέρια σας να "κολλήσουν" τα κομμάτια, χρησιμοποιήστε και ένα κουτάλι για να στρώσετε πιο καλά το μείγμα και να γίνει σα φύλλο στον πάτο της τάρτας.

4
OK!

Στη συνέχεια παίρνετε λίγο λίγο από την "άμμο" και "χτίζετε" το πλαϊνό τοίχωμα της τάρτας. Στο τέλος χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πιέσετε το πάνω μέρος του τοιχώματος και να γίνει ομοιόμορφο όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

5
OK!

Κάνετε τρύπες στον πάτο της τάρτας με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσει.

6
OK!

Αφήνετε την βάση να κρυώσει καλά πριν την ξεφορμάρετε.

7
OK!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα 500γρ περίπου από το γάλα, προσθέτε τη βανίλια, την αγάβη και ανακατεύετε καλά πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

8
OK!

Εν τω μεταξύ διαλύετε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα. Μόλις πάρει μία βράση το γάλα στο κατσαρολάκι ρίχνετε μέσα το γάλα με το κορν φλάουερ και ανακατεύετετε συνεχώς μέχρι να σφίξει.

9
OK!

Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το λάδι/βούτυρο καρύδας και ανακατεύετε με το σύρμα.

10
OK!

Ρίχνετε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπωλ και την σκεπάζετε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη πάνω στην κρέμα, ώστε να μην κάνει κρούστα κρυώνοντας. Βάζετε το μπωλ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

11
OK!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Καλό είναι να διακοσμήσετε την τάρτα σας, λίγο πριν τη σερβίρετε για να μην αλλοιωθούν τα φρούτα. Εγώ χρησιμοποιήσα λεπτές φέτες ροδάκινου και λίγο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης, αλλά πολύ νόστιμη είναι και με φράουλες, σμέουρα ή άλλα εποχιακά φρούτα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Παγωτό μάνγκο με σως κεράσι
επόμενο
Μελιτζάνες κοκκινιστές με ξινόχοντρο τραχανά

2 Σχόλια Hide Comments

Σχολιάστε