Ingredients
-
150-200 τόφου σε κύβους
-
6-7 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
-
3-4 φύλλα ρόκας ψιλοκομμέναπροαιρετικά
-
1/2 αγγούρι σε λεπτές φέτες
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά τριμμένα
-
30-40γρ κάσιους
-
1 κ.γ. ξύσμα βιολογικού ακέρωτου λεμονιού
-
1/2 κ.γ. αποξηραμένη μέντα τριμμένη
-
20γρ φρέσκια ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη
-
1/2 σκελίδα σκόρδο
-
χυμό από 1 λάιμ
-
1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι
-
3 κ.γ. σάλτσα σόγιας
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Αυτή η συνταγή είναι από τις πρώτες που συνάντησα όταν άρχισα να δοκιμάζω το τόφου σαν υλικό. Είναι πολύ γευστική και πικάντικη, χορταστική και ιδιαίτερη. Χρειάζετεαι λίγο περισσότερο χρόνο προετοιμασίας αλλά νομίζω ότι αν τη δοκιμάσετε θα θέλετε να την τρώτε συνέχεια.
Επειδή είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη θα δείτε ότι είναι αρκετά χορταστική. Αν προσθέσετε δε και κινόα ή φαγόπυρο μπορεί να αποτελέσει και πλήρες γεύμα. Η αλήθεια είναι ότι από εμφάνιση δε λέει και πολλά, η γεύση της όμως είναι απίθανη!!! Θα δείτε ότι από τα υλικά λείπει το αλάτι, μιας και η σάλτσα σόγιας θα την κάνει αρκετά αλμυρή, αν όμως θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξεχωριστά.
Ingredients
150-200 τόφου σε κύβους | |
6-7 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα | |
3-4 φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα | |
1/2 αγγούρι σε λεπτές φέτες | |
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά τριμμένα | |
30-40γρ κάσιους | |
1 κ.γ. ξύσμα βιολογικού ακέρωτου λεμονιού | |
1/2 κ.γ. αποξηραμένη μέντα τριμμένη | |
20γρ φρέσκια ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη | |
1/2 σκελίδα σκόρδο | |
χυμό από 1 λάιμ | |
1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι | |
3 κ.γ. σάλτσα σόγιας | |
1 κ.γ. ελαιόλαδο |
Steps
1
Done
|
Βάζετε το τζίντζερ, το σκόρδο, το μισό χυμό από το λάιμ, τη σάλτσα σόγιας και το τσίλι στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν. Περιχύνετε και αφήνετε το τόφου να μαριναριστεί. |
2
Done
|
Βάζετε το τόφου και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. |
3
Done
|
Εν τω μεταξύ, καβουρδίζετε τα κάσιους σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. |
4
Done
|
Τοποθετείτε στην πιατέλα σας το μαρούλι, τη ρόκα, το αγγουράκι, το κρεμμυδάκι, το καρότο και από πάνω βάζετε το ψημένο τόφου. |
5
Done
|
Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα από το ταψί που ψήσατε το τόφου και ρίχνετε από πάνω τα κάσιους. |
6
Done
|
Τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό απο το λάιμ, τη μέντα και το ξύσμα. |