Ingredients
-
5-6 φύλλα μαρούλι
-
5-6 φύλλα ρόκαςή και άλλα πράσινα λαχανικά που έχετε
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
5-6 τοματίνια κόκκινα
-
4 μαύρα τοματίνιαή λίγα ακόμα κόκκινα αν δεν έχετε
-
3-4 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι
-
1/3 κ.γ. κόλιανδρο σκόνηή αν έχετε 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο
-
1/3 κ.γ. θυμάρι σκόνηή αν έχετε 1/2 κ.σ. φρέσκο
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1-2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
-
1 κ.σ. πετιμέζι
-
αλάτι, πιπέρι
-
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο για το σερβίρισμα
Στη σαλάτα… αυτοσχεδιάστε! Αυτό κάνω κι εγώ κάθε μέρα, μόλις λοιπόν κάτι μου αρέσει ιδιαίτερα το μοιράζομαι μαζί σας. Σήμερα έφτιαξα μία υπέροχη πράσινη σαλάτα, που συνδύασα με ότι βρήκα στο ψυγείο, το αποτέλεσμα όμως καταχωρείται γιατί ήταν νοστιμότατο! Η πράσινη σαλάτα, είτε είναι μόνο μαρούλι είτε έχετε και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ρόκα, άγρια ρόκα, σπανάκι, πατζαρόφυλλα, kale ή οτιδήποτε άλλο) μπορεί να αποτελέσει πάντα μία βάση για διάφορους συνδυασμούς. Εδώ αυτοσχεδίασα λίγο με τα μυρωδικά. Αν έχετε φρέσκα μυρωδικά χρησιμοποιήστε τα, αν σαν εμένα δεν καταφέρατε ποτέ να διατηρήσετε ένα βοτανόκηπο (!) και για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε ξερά, πάλι νόστιμο θα γίνει.
Το χειμώνα, υπάρχει πάντα πράσινη σαλάτα έτοιμη πλυμμένη στο ψυγείο, συμβουλές για να σας κρατάει και να μη χαλάει μπορείτε να διαβάσετε εδώ, και έτσι σε 5 λεπτά μπορείτε να έχετε έτοιμη μία υπέροχη σαλάτα στο πιάτο σας με ότι περισσεύει! Πειραματιστείτε και μην τρώτε κάθε μέρα τα ίδια, γιατί θα βαρεθείτε και έτσι θα αποθαρρυνθείτε στην προσπάθειά σας να υιοθετήσετε ένα πιο υγιεινό διαιτολόγιο. Ευτυχώς, στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα λαχανικών και φρούτων που συνδυάζονται άριστα, όπως στη Σαλάτα με φυσαλίδες και σύκα για παράδειγμα, έτσι συνδυασμοί υπάρχουν άπειροι.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο μόνο για πράσινες σαλάτες! Καλή σας όρεξη!
Ingredients
5-6 φύλλα μαρούλι | |
5-6 φύλλα ρόκας | |
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
5-6 τοματίνια κόκκινα | |
4 μαύρα τοματίνια | |
3-4 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι | |
1/3 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη | |
1/3 κ.γ. θυμάρι σκόνη | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1-2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι | |
1 κ.σ. πετιμέζι | |
αλάτι, πιπέρι | |
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο για το σερβίρισμα |
Steps
1
Done
|
Ψιλοκόψτε τα πράσινα λαχανικά και βάλτε τα στο πιάτο μαζί με το κρεμμυδάκι. |
2
Done
|
Κόψτε τα μεγαλύτερα τοματίνια στα 4 και τα μικρότερα βάλτε τα ολόκληρα πάνω από τα πράσινα λαχανικά. |
3
Done
|
Βάλτε από πάνω στο κέντρο το καλαμπόκι και προσθέστε το θυμάρι και τον κόλιανδρο. |
4
Done
|
Χτυπήστε σε ένα μικρό βαζάκι το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το ξύδι καλά να γίνουν σα σως, και ρίξτε την πάνω από τη σαλάτα. |
5
Done
|
Αλατοπιπερώστε και στολίστε με τον άνηθο για το σερβίρισμα! |
Extra Tips
- Αν έχετε ρίξτε και λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάιμ από πάνω.