Ingredients
-
5 φύλλα μαρούλι σγουρό
-
5 φύλλα ρόκα
-
μία χούφτα φύτραή περισσότερο μαρούλι αν δεν έχετε
-
1-2 χούφτες σταφύλιαεγώ προτιμώ χωρίς κουκούτσια, αν βρω της ποικιλιάς φράουλα, είναι λίγο ροζ
-
4-5 κ.σ. ωμό τριμμένο πατζάρι
-
1/8 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. πετιμέζι
-
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
αλάτι, πιπέρι
Οι πράσινες σαλάτες είναι οι αγαπημένες μου, γιατί μπορώ να κάνω τους πιο τρελούς συνδυασμούς. Τους πιο νόστιμους τους μοιράζομαι μαζί σας!
Εχθές, κατά λάθος, δημιουργήθηκε μία υπέροχη σαλάτα, που όσο υπάρχουν ακόμα τα σταφύλια στις λαϊκές αγορές, μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς. Συνήθως, τις σως για τις σαλάτες, τα λαδόξυδα κτλ, τα χτυπάω σε ένα μικρό γυαλινο βαζάκι που έχω κρατήσει από μία συσκευασία βανίλιας που είχα αγοράσει. Χθες λοιπον, νομίζοντας ότι πάνω στον πάγκο μου είναι το βαζάκι με τη σως, ανοίγω και γέρνω προς τη σαλάτα, αλλά αντί να πέσει η σως έπεσε.. η βανίλια! Ήταν το τελευταίο βαζάκι που αγόρασα με βανίλια. Καθώς, λοιπόν, δεν ήθελα να πετάξω τα λαχανικά μου, είπα “ε, δεν πειράζει, το πολύ πολύ να μου φανεί σαν να τρώω κέικ!”. Πρόσθεσα και τη σως που είχα ήδη φτιάξει και δε φαντάζεστε την έκπληξή μου όταν τη δοκίμασα!
Μου άρεσε πάρα πολύ, έχει το στοιχείο του γλυκόξινου που λατρεύω έτσι κι αλλιώς σε κάθετι, αλμυρό ή γλυκό και έτσι σας παρουσιάζω μία από τις ωραιότερες σαλάτες που έχω δοκιμάσει! Ελπίζω να σας αρέσει το ίδιο.
Ingredients
5 φύλλα μαρούλι σγουρό | |
5 φύλλα ρόκα | |
μία χούφτα φύτρα | |
1-2 χούφτες σταφύλια | |
4-5 κ.σ. ωμό τριμμένο πατζάρι | |
1/8 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. πετιμέζι | |
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο | |
αλάτι, πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Ψιλοκόβετε το μαρούλι και τη ρόκα και τα βάζετε στο πιάτο. |
2
Done
|
Προσθέτετε από πάνω το τριμμένο πατζάρι, τα φύτρα και τα σταφύλια. |
3
Done
|
Πασπαλίζετε γύρω στο πιάτο τη βανίλια. |
4
Done
|