0 0
Σοκολατάκια μερέντας με φουντούκια

Σοκολατάκια μερέντας με φουντούκια

Nutella hazelnut fudge
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2 h
  • Serves 20-30
  • Easy

Ingredients

Λατρεύω τη σοκολάτα σε κάθε της μορφή!!! Κρέμα, μπάρα, σοκολατάκι, μπακλαβαδάκι, όπως και να είναι απλά την αγαπώ! Επειδή όμως από μικρή είχα και μία αδυναμία στη μερέντα, είπα να συνδυάσω τις δυο αγάπες μου και να δημιουργήσω ένα γλυκό που τα τρώμε χωρίς τύψεις, χωρίς ζάχαρη φυσικά αλλά και χωρίς όλα τα βούτυρα που συνήθως τέτοια γλυκά περιέχουν.

Επειδή δε το να κάνει κάποιος σοκολάτα χρησιμοποιώντας βούτυρο κακάου, είναι λίγο πιο πολύπλοκο (καθώς προϋποθέτει να λιώσει το βούτυρο σε μπεν μαρί κτλ), προσπάθησα να βγάλω ένα σοκολατάκι/μπάρα που θα γίνεται σε δευτερόλεπτα (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!) και θα διατηρείται πολύ στην κατάψυξη χωρίς να αλλοιώνεται. Βασισμένη λοιπόν στη συνταγή του Fudge αμυγδαλοβούτυρου, έφτιαξα αυτό το καινούριο fudge που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους. Είναι γρήγορο, εύκολο, πεντανόστιμο και σχεδόν fat bomb (!), που και να μην ξέρετε τι είναι, αρκεί να σας πω ότι σας βοηθάει να καίτε λίπος (προοδευτικά…!). Κόβεται σε μπάρες, ή κομμάτια μικρά σαν σοκολατάκια.

Απολαύστε οι μεγάλοι και δώστε χωρίς ενδιασμούς στους μικρούς αυτά τα σοκολατάκια μερέντας που θα λατρέψετε!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.006 times, 1 visits today)


Ingredients

250γρ φουντουκοβούτυρο
50γρ λιωμένο λάδι καρύδας
180γρ σιρόπι αγάβης
20γρ σκούρο κακάο
1 πρέζα πρέζα θαλασσινό αλάτι
110γρ ψημένα φουντούκια
λίγο κακάο επιπλέον για πασπάλισμα από πάνω (προαιρετικά)

Steps

1
Done

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύετε διαδοχικά με ένα σύρμα ως εξής: φουντουκοβούτυρο, λάδι καρύδας, αλάτι, αγάβη και κακάο.

2
Done

Ρίχνετε 80γρ από τα φουντούκια μέσα στο μείγμα και το ρίχνετε σε ένα τάπερ ή ταψί διαστάσεων περίπου 20x25 εκ βάζοντας στον πάτο αντικολλητικό χαρτί. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία φόρμα σιλικόνης που δε χρειάζεται αντικολλητικό χαρτί. Εγώ χρησιμοποίησα αυτή τη φορά μία φόρμα κέικ σιλικόνης. Ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα 30γρ φουντούκια (ή μπορείτε να τα βάλετε και όλα μέσα στο μείγμα) και βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

3
Done

Μόλις σκληρύνει εντελώς κόβετε σε κομμάτια, αν θέλετε πασπαλίζετε και λίγο κακάο από πάνω και απολαμβάνετε το γλυκό σας! Διατηρείται στην κατάψυξη καλύτερα, για όσο θέλετε ή προλάβει!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
next
Σπιτικό φρέσκο γάλα αμυγδάλου

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.