Ingredients
-
250γρ φουντουκοβούτυρο
-
50γρ λιωμένο λάδι καρύδας
-
180γρ σιρόπι αγάβης
-
20γρ σκούρο κακάο
-
1 πρέζα πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
110γρ ψημένα φουντούκια
-
λίγο κακάο επιπλέον για πασπάλισμα από πάνω (προαιρετικά)
Λατρεύω τη σοκολάτα σε κάθε της μορφή!!! Κρέμα, μπάρα, σοκολατάκι, μπακλαβαδάκι, όπως και να είναι απλά την αγαπώ! Επειδή όμως από μικρή είχα και μία αδυναμία στη μερέντα, είπα να συνδυάσω τις δυο αγάπες μου και να δημιουργήσω ένα γλυκό που τα τρώμε χωρίς τύψεις, χωρίς ζάχαρη φυσικά αλλά και χωρίς όλα τα βούτυρα που συνήθως τέτοια γλυκά περιέχουν.
Επειδή δε το να κάνει κάποιος σοκολάτα χρησιμοποιώντας βούτυρο κακάου, είναι λίγο πιο πολύπλοκο (καθώς προϋποθέτει να λιώσει το βούτυρο σε μπεν μαρί κτλ), προσπάθησα να βγάλω ένα σοκολατάκι/μπάρα που θα γίνεται σε δευτερόλεπτα (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!) και θα διατηρείται πολύ στην κατάψυξη χωρίς να αλλοιώνεται. Βασισμένη λοιπόν στη συνταγή του Fudge αμυγδαλοβούτυρου, έφτιαξα αυτό το καινούριο fudge που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους. Είναι γρήγορο, εύκολο, πεντανόστιμο και σχεδόν fat bomb (!), που και να μην ξέρετε τι είναι, αρκεί να σας πω ότι σας βοηθάει να καίτε λίπος (προοδευτικά…!). Κόβεται σε μπάρες, ή κομμάτια μικρά σαν σοκολατάκια.
Απολαύστε οι μεγάλοι και δώστε χωρίς ενδιασμούς στους μικρούς αυτά τα σοκολατάκια μερέντας που θα λατρέψετε!
Ingredients
250γρ φουντουκοβούτυρο | |
50γρ λιωμένο λάδι καρύδας | |
180γρ σιρόπι αγάβης | |
20γρ σκούρο κακάο | |
1 πρέζα πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
110γρ ψημένα φουντούκια | |
λίγο κακάο επιπλέον για πασπάλισμα από πάνω (προαιρετικά) |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύετε διαδοχικά με ένα σύρμα ως εξής: φουντουκοβούτυρο, λάδι καρύδας, αλάτι, αγάβη και κακάο. |
2
Done
|
Ρίχνετε 80γρ από τα φουντούκια μέσα στο μείγμα και το ρίχνετε σε ένα τάπερ ή ταψί διαστάσεων περίπου 20x25 εκ βάζοντας στον πάτο αντικολλητικό χαρτί. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία φόρμα σιλικόνης που δε χρειάζεται αντικολλητικό χαρτί. Εγώ χρησιμοποίησα αυτή τη φορά μία φόρμα κέικ σιλικόνης. Ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα 30γρ φουντούκια (ή μπορείτε να τα βάλετε και όλα μέσα στο μείγμα) και βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. |
3
Done
|