Ingredients
-
1 μπαγκέτα ολικής άλεσης
-
ελαιόλαδο σε συσκευασία με σπρέι
-
θαλασσινό αλάτι
-
μυρωδικά της αρεσκείας σας
-
τριμμένο τυρί - προαιρετικά
Τα παιδιά μου τρελαίνονται για κριτσίνια, παξιμάδια και συνεπώς και για bake rolls! Δυστυχώς όμως, όλα τα έτοιμα έχουν ζάχαρη και πολλά συντηρητικά, βελτιωτικά χρώματος, γεύσης και ποιος ξέρει τι άλλο! Καθώς, μαθαίνουν από μικροί ότι δεν τρώμε ζάχαρη, τουλάχιστον (!), και τους έχω μάθει να διαβάζουν τις ετικέτες των χυμών και όλων των έτοιμων προϊόντων, είδαμε ότι δεν μπορούμε να τρώμε ούτε τα bake rolls…
Ήρθαν λοιπόν στη Goji Mary, μιας και την έχουν πρόχειρη στο σπίτι, και μου ζήτησαν να τους φτιάξω bake rolls. Είναι τόσο απλό και εύκολο όσο δε φαντάζεστε. Για όσους φτιάχνετε στο σπίτι ψωμάκι, μπορείτε να φτιάξετε μερικές μπαγκέτες, που διατηρούνται άλλωστε και στο ψυγείο, ενώ για όσους αγοράζετε από το φούρνο, θα πάρετε μπαγκέτα ολικής άλεσης. με τον ίδιο τρόπο θα δείτε ότι φτιάχνουμε και τέλεια κρουτόν για σούπες και σαλάτες.
Εμείς χρησιμοποιούμε διάφορα μπαχαρικά για να τους δώσουμε γεύση, την αγαπημένη μας τσούμπριτσα (βουλγάρικο μπαχαρικό), ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα (που είναι και το πιο αγαπημένο τους), κουρκουμά, κρεμμύδι, σκόρδο ή και συνδυασμούς αυτών. Αν βάλετε και λίγη διατροφική μαγιά από πάνω θα σας δώσει την αίσθηση του τυριού, ενώ όσοι τρώτε γαλακτοκομικά μπορείτε να τρίψετε το αγαπημένο σας κασέρι και να το ρίξετε από πάνω.
Διατηρήστε τα σε αεροστεγή δοχεία φαγητού για όσο χρειάζεται, δε χαλάνε, εκτός εάν χρησιμοποιήσετε τυρί.
Ingredients
1 μπαγκέτα ολικής άλεσης | |
ελαιόλαδο σε συσκευασία με σπρέι | |
θαλασσινό αλάτι | |
μυρωδικά της αρεσκείας σας | |
τριμμένο τυρί - προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Αν θέλετε να κάνετε τρύπες όπως κάνουμε εμείς, για να μοιάζουν πιο πολύ στα έτοιμα bake rolls, χρησιμοποιήστε ένα εξάρτημα όπως αυτό που έχω εγώ ή παρόμοιο. Εγώ χρησιμοποιώ τη μεταλλική τάπα του μπουκαλιού, όπως φαίνεται στη φωτογραφία για να κάνω τρύπες στις φέτες μου. Την πατάτε στη φέτα και στρίβετε λίγο δεξιά αριστερα για να κοπεί, όπως κάνουμε με τα κουπάτ τα μπισκότα στη ζύμη. ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ τα στρόγγυλα κομματάκια που βγαίνουν γιατί θα τα κάνουμε... crouton για τις σούπες και τις σαλάτες μας! Τίποτα δεν πάει χαμένο! Αν δε θέλετε να κάνετε τρύπες, ή δεν έχετε παρόμοιο εξάρτημα, απλά παραλείψτε αυτό το βήμα. |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 12-15 λεπτά μέχρι να ξεραθούν τελείως, ελέγξτε γιατί ανάλογα με το φούρνο σας και τη θέση των ταψιών ίσως καποια να χρειάζονται λιγότερο ή περισσότερο χρόνο. Εγώ όταν έχω 2-3 ταψιά μέσα στο φούρνο αλλάζω τη θέση τους κατά την πορεία του ψησίματος. Διατηρήστε τα αεροστεγώς για μεγαλύτερη διάρκεια. |