Ingredients
-
150γρ λιωμένο λάδι καρύδας
-
λίγο αλάτι ή αγάβη - προαιρετικά
Δυστυχώς το βούτυρο είναι μία παρεξηγημένη υπόθεση. Αντί για το κανονικό, αγνό βούτυρο που βγαίνει από το φρέσκο γάλα, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι και υγιεινό, οι περισσότεροι στο μυαλό μας έχουμε τα αλλείματα μαργαρινών. Είναι εύχρηστα, γιατί δε χρειάζεται να περιμένεις να λιώσουν, οπότε αμέσως αλλείφεις σε μία φέτα και έτσι δυστυχώς οι περισσότεροι τα προτιμούν.
Αυτό που δε γνωρίζουν όσοι τα προτιμούν όμως, είναι ότι είναι γεμάτα τρανς λιπαρά, που είναι καταστροφικά για την υγεία μας. Τα φυτικά έλαια που περιέχουν μόνο υγιεινά δεν είναι, και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε επί του θέματος εδώ. Αποφύγετέ τα λοιπόν.
Και αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο φρέσκο, γιατί είστε βέγκαν, ή γιατί νηστεύετε, ορίστε μία ιδέα που έχει λύσει τα δικά μου χέρια, μιας και αλλείφουμε τις φέτες με το μέλι και τις μαρμελάδες πανεύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Βούτυρο spread από αμυγδαλοβούτυρο και λάδι καρύδας! Φτιάχνεται σε μερικά λεπτά, για την ακριβεια δευτερόλεπτα (!), διατηρείται όσο θέλετε στο ψυγείο χωρίς να αλλοιώνεται και χρησιμοποιείται άμεσα χωρίς να χρειάζεται να λιώσει. Μπορείτε να το αλατίσετε ή να το γλυκάνετε με λίγη αγάβη, ακόμα και να βάλετε λίγη βανίλια ανάλογα με το γούστο σας!
Ingredients
200γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ωμό | |
150γρ λιωμένο λάδι καρύδας | |
λίγο αλάτι ή αγάβη - προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με το σύρμα. |
2
Done
|
Μεταφέρετε στο δοχείο της επιλογής σας (κατά προτίμηση γυάλινο) και διατηρήστε το στο ψυγείο. |