0 0
Παγωτό ξυλάκι βανίλια-σοκολάτα

Παγωτό ξυλάκι βανίλια-σοκολάτα

Features:
  • Gluten Free
  • Raw
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Multi
  • Freezer
  • Serves 9-10 παγωτά
  • Μέτριο

Ingredients

Και να που μεγάλωσαν τα μικρά μου και βλέπουν τα άλλα μικρά να τρώνε… παγωτό ξυλάκι! Και θέλουν και αυτά! Έτσι είναι, μεγαλώνοντας θα βλέπουν τους φίλους τους να τρώνε και εγώ πρέπει να είμαι έτοιμη με τις εναλλακτικές…! Στο σπίτι λοιπόν, δόθηκε άλλη μία ευκαιρία για μάθημα: είπαμε ότι δεν τρώμε τα «κοινά» παγωτά, γιατί είναι γεμάτα ακατάλληλα συστατικά και βέβαια ζάχαρη (αυτό το τελευταίο το καταλαβαίνουν καλύτερα πια) και ότι πρέπει να  μάθουμε να κάνουμε επιλογές.

Έτσι, συμφωνήσαμε ότι όταν είμαστε έξω θα ψάχνουμε να βρούμε ένα vegan παγωτό χωρίς ζάχαρη, που συνήθως υπάρχει στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, ή τουλάχιστον ένα παγωτό χωρίς ζάχαρη που γνωστή εταιρεία παγωτών έχει πια στα ψυγεία της. Όταν όμως είμαστε σπίτι θα μάθουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας παγωτά, και γιατί είναι ακόμα πιο υγιεινά αλλά και πιο… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

Μετά από μία-δυο δοκιμές λοιπόν, άκουσα το σχόλιο «ε, λοιπόν μάμη, σήμερα με εντυπωσίασες!» από το μεγάλο μου γιο, που φειδωλός είναι στα καλά σχόλια πρέπει να σας πω. Και οι τρεις τα έφαγαν με πολύ λαχτάρα (παιδιά και μπαμπάς εννοώ!) κι έτσι, σας παρουσιάζω σήμερα μία συνταγή must το φετινό καλοκαίρι στο σπίτι μας.

Είναι δε πανεύκολα να τα φτιάξετε, οπότε απολαύστε ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ γεμάτο γεύση και ευχαριστηθείτε το καλοκαίρι! Καλές διακοπές σε όλους!

(Visited 331 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
5 μεγάλες ώριμες μπανάνες αν οι μπανάνες δεν είναι ώριμες, το παγωτό δε θα είναι νόστιμο
1 1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 3-4 σταγόνες έλαιο βανίλιας
10 ξυλάκια χειροτεχνίας θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία ή και μεγάλα σουπερ μάρκετ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
80γρ λιωμένο λάδι καρύδας
40γρ λευκό ωμό αμγδαλοβούτυρο
60γρ σιρόπι αγάβης
30γρ σκούρο κακάο

Βήματα

1
OK!

Πολτοποιείτε τις μπανάνες στο μούλτι ή τον επεξεργαστή τροφίμων (ανάλογα με τη δόση που θα φτιάξετε) μαζί με τη βανίλια, και μοιράζετε το μείγμα στις θήκες παγωτού που έχετε, ανάλογα με το μέγεθος θα σας βγουν περίπου 9-10 παγωτά. Τοποθετείτε από ένα ξυλάκι στο εσωτερικό του παγωτό, προσέχοντας να μη φτάσει μέχρι κάτω, να απέχει από την "κορυφή" του παγωτού. Αφήνετε να παγώσουν καλά, τουλάχιστον 3-4 ώρες, για να κρατήσουν το σχήμα τους καθώς θα τα βγάζετε από τις θήκες.

2
OK!

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σοκολάτας σε ένα μπωλ καλά.

3
OK!

Αφαιρείτε τα παγωτά από τη θήκη τους και ένα ένα τα βουτάτε στη σοκολάτα. Χρησιμοποιήστε ένα κοίλο μπωλ για να είναι πιο εύκολο να τα "βουτήξετε" πλάγια και να καλυφθούν ομοιόμορφα. "Στραγγίξτε" τη σοκολάτα καλά, γυρίστε το παγωτό στην όρθια θέση του και περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Επαναλάβετε και με τα υπόλοιπα και τοποθετήστε τα παγωτά σε αντικολλητικό χαρτί στο δίσκο της κατάψυξης για 5-10 λεπτά.

4
OK!

Στη σοκολάτα που θα περισσέψει κάντε μία δεύτερη "βουτιά" ώστε να γίνει λίγο πιο χοντρή η επικάλυψη της σοκολάτας. Ξανατοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά. Καλύψτε τα σε ατομικές μεμβράνες και φυλάξτε τα στην καταψυξη!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Super & light γεμιστά !
επόμενο
Σαλάτα με ρεβίθια και ψητές μελιτζάνες

Σχολιάστε