0 0
Κορμο…σοκολατάκια!

Κορμο…σοκολατάκια!

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 30 mins
  • Serves 40-50 κομμάτια
  • Μέτριο

Ingredients

Για αυτή τη συνταγή έμπνευση αποτέλεσε η… Bliss! Κατά κόσμον Ευτυχία Μαυρατζά, που έχει το δικό της μπλογκ με υγιεινές συνταγές! Ό,τι έχω δοκιμάσει από τα χεράκια της ήταν πεντανόστιμο και λίγο πολύ είμαστε της ίδιας φιλοσοφίας.

Το τελευταίο που δοκίμασα από τα χεράκια της ήταν σοκολατάκια με… πιπέρι! Ναι ξέρω, δεν ακούγεται πολύ δελεαστικό, ειδικά αν δε σας αρέσει το πιπέρι όπως εμένα, πιστέψτε όμως, ο συνδυασμός των υλικών και το άρωμα του ΡΟΖ πιπεριού είναι ακαταμάχητος. Έκτοτε, υπάρχει ένα τάπερ γεμάτο ή μισοάδειο… πάντα στο ψυγείο για μένα! Μετά το φαγητό απολαμβάνω μία μπουκίτσα.

Φτιάχνοντας τα σοκολατάκια της Ευτυχίας λοιπόν, μου ήρθαν διάφορες ιδέες που αξιοποίησα και συνεχίζω να δοκιμάζω, έτσι από εδώ και στο εξής θα δείτε αρκετές συνταγές για υγιεινές μπουκίτσες σοκολάτας, απολαυστικές μπουκίτσες εσπεριδοειδών και άλλων, που ειδικά με το καλοκαίρι που πλησιάζει θα σας λύσουν τα χέρια, καθώς διατηρούνται στο ψυγείο για… πάντα (χαχαχα) και είναι δροσερά και απολαυστικά.

Σήμερα λοιπόν, σας παρουσιάζω πρώτα τα κορμοσοκολατάκια μου, που έχουν κάνει θραύση!!! Στο ψυγείο υπάρχει ένα δεύτερο τάπερ των παιδιών γεμάτο με τέτοια καθώς τα έχουν λατρέψει! Ο καθένας με τις προτιμήσεις του.

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει σε μπουκίτσες όπως σας την παρουσιάζω εδώ, μπορεί όμως να γίνει και ένας κορμός σε σχήμα σαλαμιού, όπως παραδοσιακά τον κάνουμε και να κοπεί σε φέτες. Εξαρτάται πώς θέλετε να το σερβίρετε. Στο μεγάλο κορμό μάλιστα μπορείτε να αφήσετε και μεγαλύτερα κομμάτια «μπισκότου» μέσα για να τα καταλαβαίνετε περισσότερο (θα καταλάβετε τι εννοώ στην εκτέλεση της συνταγής).

inspiration: Eftychia Mavratza, www.sweetbynature.gr

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 382 times, 1 visits today)


Ingredients

18 βασιλικοί χουρμάδες αφαιρέστε τα κουκούτσια!
160γρ λευκό ωμό αμυγδαλοβούτυρο αν βάλετε ψημένο θα διαφέρει πολύ η γεύση
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή μία σταγόνα έλαιο βανίλιας
30γρ σκούρο κακάο
160γρ χοντροκομμένα ωμά αμύγδαλα
6 κ.σ. (120γρ) ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
λίγο αλεύρι αμυγδάλου για την επικάλυψη αν δεν έχετε αλέστε λίγα αμύγδαλα καλά στο μούλτι

Βήματα

1
OK!

Βάλτε τη ζάχαρη στο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, και περιμένετε μέχρι να λιώσει.

2
OK!

Μόλις λιώσει η ζάχαρη (μην την αφήσετε να καεί), ρίξτε τα αμύγδαλα μέσα και ανακατέψτε με μία σπάτουλα.

3
OK!

Βγάλτε τα και απλώστε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, αφήστε τα να κρύωσουν καλά.

4
OK!

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες, το κακάο, τη βανίλια και το αμυγδαλοβούτυρο (για αυτή τη συνταγή είναι σημαντικό να χρησιμοποιήστε λευκό ωμό αμυγδαλοβούτυρο, διαφορετικά θα έχει τη γεύση ψημένου αμύγδαλου και θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα). Χτυπήστε μέχρι να φτάσει όπως το βλέπετε στη φωτογραφία.

5
OK!

Αφού κρυώσει η καραμέλα με τα αμύγδαλα πάρτε ένα μεγάλο μαχαίρι να κόψτε την σε μικρά κομματάκια (μεγαλύτερα κομμάτια αν θέλετε να κάνετε ένα κορμό σα σαλάμι). Εγώ όταν βιάζομαι, τα χτυπάω στο μούλτι λίγα λίγα για να μπορούν να μένουν κομμάτια και να μη γίνονται σκόνη.

6
OK!

Ρίξτε τα κομμάτια των καραμελωμένων αμυγδάλων στο μείγμα των χουρμάδων (σε ένα μπωλ ανάμειξης) και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε γάντια νιτριλίου για να μη λερωθείτε και για λόγους υγιεινής!

7
OK!

Πλάστε τα σοκολατάκια σας, εγώ τα κάνω σε μικρές μπουκίτσες (αυτή δοσολογία μου βγάζει περίπου 50 κομμάτια) και τυλίξτε τα σε αλεύρι αμυγδάλου. Έτοιμα! Αφήστε τα να κρυώσουν στο ψυγείο, είναι πιο νόστιμα!!!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κέικ μόκας
επόμενο
Σαλάτα με φασόλια και πέστο μαϊντανού

Σχολιάστε