0 0
Κουραμπιέδες VEGAN!!!

Κουραμπιέδες VEGAN!!!

Kourabiedes, greek delicacy, refined sugar free and vegan
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Oven
  • Diet Friendly
  • 1 h
  • Serves 50 κουραμπιεδάκια
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Λοιπόν, πρέπει να σας πω ότι αυτή η συνταγή είναι ίσως αυτή για την οποία είμαι πιο περήφανη από όλες… so far! Μαζί με το κέικ σοκολάτας, κατέχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις όλων! Πάνε κι έρχονται τα κουτιά για τους φίλους, και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα όπως φαντάζεστε!!!

Επίσης, αυτός ο κουραμπιές είναι και ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ, τουτέστιν και vegan! Άρα τον απολαμβάνουν όλοι χωρίς πρόβλημα και ταυτόχρονα ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ, γιατί τολμώ να τον χαρακτηρίσω «κουραμπιέ αδυνατίσματος» χαχαχαχα! 5-5 οι κουραμπιέδες πέρισυ κάθε μέρα, κάτω η ζυγαριά στο τέλος των γιορτών! πώς γίνεται αυτό…; Περιέχει το πιο αγαπημένο μου υλικό από όλα, το καταπληκτικό και πεντανόστιμο λάδι καρύδας για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το άρωμά του δεν περιγράφεται και όταν λιώνει στο στόμα ριγώ από τη συγκίνηση!!! Ελπίζω να σας αρέσει εξίσου, στείλτε μου τα σχόλιά σας γιατί η πρόκληση για ΝΟΣΤΙΜΟ VEGAN ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ήταν όπως καταλαβαίνετε από τις πιο δύσκολες!

Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο GojiMix για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.418 times, 1 visits today)


Ingredients

300γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
3 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. σποράκια βανίλιας ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
90γρ ζάχαρη καρύδας
140γρ λιωμένο βιολογικό ωμό λάδι καρύδας
100γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα (τα κόβετε αφού τα καβουρδίσετε)
1/2 κ.γ. ανθόνερο
ακατέργαστη ζάχαρη άχνη ή απλή ακατέργαστη ζάχαρη που θα χτυπήσετε εσείς με το ειδικό εξάρτημα, θα δείτε στις οδηγίες

Βήματα

1
OK!

Αν δεν είναι καβουρδισμένα αμύγδαλά σας, ψήστε τα στο φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα για 15-20 λεπτά περίπου, αν τα έχετε έτοιμα χοντροκόψτε τα με ένα μεγάλο μαχαίρι.

2
OK!

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά εκτός των αμυγδάλων σε ένα μπωλ.

3
OK!

Σε άλλο μπωλ, βάλτε το λάδι καρύδας, το ανθόνερο και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά επίσης.

4
OK!

Ρίξτε το μείγμα των στεγνών υλικών στα υγρά και με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά το μείγμα. Θα σας δώσει την εντύπωση ότι είναι σα χώμα, ή άμμος, έτσι πρέπει να είναι, μην ανησυχήσετε!

5
OK!

Πιάστε ποσότητα μίας μπουκιάς περίπου και σφίξτε την στην παλάμη σας, να σταθεί. Φτιάχνονται περίπου 50 κουραμπιέδες-μπουκίτσες με την ποσότητα αυτή, γεμίζει ένα ταψί.

6
OK!

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 23-27 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Προσέξτε γιατί το λάδι καρύδας καίγεται εύκολα αν παραψηθούν. Θα πρέπει να κάνετε μία δόκιμή στο δικό σας φούρνο για να δείτε πόσα λεπτά χρειάζονται. Επίσης, αν τους θέλετε πιο τραγανούς τους ψήνετε 2-3 λεπτά περισσότερο την επόμενη φορά. Επίσης, αν τους κάνετε μεγαλύτερους σε μέγεθος, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος, θα πρέπει να δοκιμάσετε με το δικό σας φούρνο.

7
OK!

Χτυπήστε τη ζάχαρη στο μπλέντερ με το ειδικό εξάρτημα της φωτογραφίας για να γίνει άχνη και πασπαλίστε τους. Θα είναι λίγο πιο μπεζ από την κλασική άχνη αλλά θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της! Αφήστε τους να κρυώσουν καλά πριν το κάνετε για να μην υγροποιηθεί η ζάχαρη.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Cookies σοκολάτας με φυστικοβούτυρο
επόμενο
Μελομακάρονα ζέας με ελαιόλαδο

2 Σχόλια Hide Comments

Αυτοί είναι λοιπόν οι κουραμπιέδες ? μου αρέσουν τα υλικά που χρησιμοποίησες και αν κ δε μoυ άρεσαν ποτε οι κανονικοί κουραμποιέδες θα φτιάξω τους δικούς σου για να φάει η μικρή μου και να έχω υγιεινό κέρασμα στο σπίτι.

Και εμένα δεν ήταν ποτέ αγαπημένο μου γλυκό, αυτοί όμως είναι εθιστικοί, χαχα! Προτίμησε ωμό λάδι για να έχει άρωμα, είναι πολύ διακριτικό, περιμένω εντυπώσεις!

Σχολιάστε