0 0
Κρέμα λεμονιού με σμέουρα

Κρέμα λεμονιού με σμέουρα

Vegan and sugarfree lemon curd
Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • 1 h
  • Serves 4
  • Εύκολο

Ingredients

Γενικά ότι είναι σε μορφή κρέμας μου αρέσει! Σοκολάτα, βανίλια ή και κρέμες φρούτων. Έτσι, είπα να φτιάξω μία δροσιστική κρέμα λεμονιού, ανάλαφρη και χορταστική, ότι πρέπει για μετά το φαγητό.

Αυτή η κρέμα είναι ιδανική και για να συνοδεύσει ένα κέικ, αντί για γλάσο, τώρα το καλοκαίρι που θέλουμε γενικά πιο ελαφριές γεύσεις. Ταιριάζει με κέικ βανίλιας κυρίως, επειδή όμως εύκολα αλλάζει η γεύση της, στην πορτοκαλένια εκδοχή της είναι πολύ ωραία και με κέικ σοκολάτας.

Με τη μία αυτή συνταγή εσείς μπορείτε να κάνετε τρεις: λεμόνι, πορτοκάλι, λάιμ, αρκεί να αντικαταστήσετε το χυμό και το ξύσμα με αυτά του φρούτου της επιλογής σας. Στην εκδοχή του πορτοκαλιού μπορείτε να βάλετε και μία υποψία κανέλας, που θα την εμπλουτίσει. Γενικά πάντως, είναι μία εύκολη κρέμα, γρήγορη και νόστιμη, νηστίσιμη (άρα και vegan φυσικά) που μπορεί να ευχαριστήσει όλη την οικογένεια και τους φίλους σας σε ένα τραπέζι.

Από πάνω μπορείτε να βάλετε κομματάκια φρούτων της επιλογής σας, εγώ με το λεμόνι προτιμώ τα raspberries που έχω συνήθως κατεψυγμένα, τα σπάω λίγο και τα ρίχνω από πάνω. Αυτά καθώς ξεπαγώνουν βγάζουν και λίγο χυμό, και η κρέμα γίνεται μαγική!!! Είναι άλλωστε από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορούμε να καταναλώνουμε, και αυτός είναι ένας τρόπος να τα φάνε και τα παιδιά πιο εύκολα. Απολαύστε την κρέμα αυτή σα γλυκό ή σνακ, ακόμα και σε περίοδο «δίαιτας» και δώστε τη και στα παιδιά μιας και δεν περιέχει φυσικά καθόλου ζάχαρη!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 95 times, 1 visits today)


Ingredients

375γρ γάλα καρύδας
155γρ σιρόπι αγάβης
45ml φρέσκο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού ή λάιμ
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού λεμονιού ή αντίστοιχα πορτοκαλιού ή λάιμ
1 σταγόνα έλαιο βανίλιας
28γρ κορν φλάουερ
8γρ βούτυρο καρύδας ή 1 κ.σ. λάδι καρύδας
2-3 φρέσκα/κατεψυγμένα ή αποξηραμένα raspberries (σμέουρα) προαιρετικά ή άλλο φρούτο της επιλογής σας

Βήματα

1
OK!

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα 250γρ περίπου από το γάλα, προσθέτε τη βανίλια, την αγάβη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύετε καλά πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

2
OK!

Εν τω μεταξύ διαλύετε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα. Μόλις πάρει μία βράση το γάλα στο κατσαρολάκι ρίχνετε μέσα το γάλα με το κορν φλάουερ και ανακατεύετετε συνεχώς μέχρι να σφίξει.

3
OK!

Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το λάδι/βούτυρο καρύδας και ανακατεύετε με το σύρμα.

4
OK!

Ρίχνετε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπωλ και την σκεπάζετε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη πάνω στην κρέμα, ώστε να μην κάνει κρούστα κρυώνοντας. Βάζετε το μπωλ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

5
OK!

Μόλις η κρέμα κρυώσει τη μοιράζετε σε 4 μπωλ, και αν θέλετε ρίχνετε από πάνω λίγα raspberries ή άλλο ψιλοκομμένο φρούτο της επιλογής σας.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Μελιτζάνες κοκκινιστές με ξινόχοντρο τραχανά
επόμενο
Δίχρωμο κέικ με φρούτα

Σχολιάστε