Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
1 μπανάνα καλά κατεψυγμένηαφαιρέστε τη φλούδα πριν τη βάλετε στην κατάψυξη, μπορείτε να την κόψετε και κομματάκια
-
180γρ κομματάκια κατεψυγμένου μάνγκο
-
2-3 κ.σ. σιρόπι αγάβης
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
4 κατεψυγμένα κεράσια (χωρίς το κουκούτσι!)
-
1/2-1 κ.σ. σιρόπι αγάβης
Παγωτό και καλοκαίρι πάνε μαζί!
Συνήθως το να φτιάξει κανείς παγωτό είναι δύσκολο… και χρονοβόρο… και χρειάζεται παγωτομηχανή… Όχι όμως για αυτό το παγωτό!
Σαν έφτιαξα το εκπληκτικό, μοναδικό, πεντανόστιμο, λαχταριστό, γρήγορο και εύκολο παγωτό φράουλα που λατρέψαμε όλοι οικογενειακώς, είπα να πειραματιστώ και με άλλα φρούτα. Έτσι έβαλα στην κατάψυξη μάνγκο, πεπόνι και κεράσια. Σήμερα λοιπόν, είπα να φτιάξω τη γεύση μάνγκο, αλλά ανοίγοντας την κατάψυξη είδα και τα κεράσια… σκέφτηκα λοιπόν να τα συνδυάσω και ο συνδυασμός τους είναι πραγματικά εξαιρετικός! Κάνουν και χρωματική αντίθεση, οπότε είναι ακόμα πιο λαχταριστό!!!
Βάση για το παγωτό μας είναι η μπανάνα, ένα φρούτο μπαλαντέρ τελικά, που δίνει μία υπέροχη κρεμώδη υφή στο παγωτό μας, ενώ δεν αφήνει επίγευση και δε “σκεπάζει” τη γεύση του παγωτού μας. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και απολαύστε το τέλειο παγωτό μάνγκο με σιρόπι κεράσι χωρίς τύψεις!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ |
|
1 μπανάνα καλά κατεψυγμένη | |
180γρ κομματάκια κατεψυγμένου μάνγκο | |
2-3 κ.σ. σιρόπι αγάβης | |
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ |
|
4 κατεψυγμένα κεράσια (χωρίς το κουκούτσι!) | |
1/2-1 κ.σ. σιρόπι αγάβης |
Steps
1
Done
|
ΠΑΓΩΤΟ ΜΑΝΓΚΟΒάζετε το μάνγκο στο μούλτι (περιμένετε 2 λεπτά αφού το βγάλετε από την κατάψυξη, όχι παραπάνω) και χτυπάτε μέχρι να γίνει σα χοντρή άμμος. |
2
Done
|
Προσθέτετε τη μπανάνα και τις 2 κ.σ. αγάβη και ξαναχτυπάτε, αν χρειαστεί ξύστε λίγο τα τοιχώματα με μία σπάτουλα και ξαναχτυπήστε. Μέσα σε δευτερόλεπτα το παγωτό σας είναι έτοιμο! |
3
Done
|
ΣΙΡΟΠΙ ΚΕΡΑΣΙΓια τη σως κερασιού χτυπάτε τα κεράσια με την αγάβη σε ένα μικρό μούλτι (τύπου bullet, για να μπορέσει να χτυπηθεί) εκτός αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα και στο κανονικό μούλτι χτυπιούνται κανονικά. Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από το παγωτό και απολαμβάνετε! |