0 0
Σοκολατάκια «γάλακτος» με αμύγδαλα

Σοκολατάκια «γάλακτος» με αμύγδαλα

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 30 mins
  • Serves 50-60 κομμάτια
  • Εύκολο

Ingredients

Μπουκίτσες σοκολάτας με αμύγδαλο στη μέση… απλά τέλειο! Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για να μη στερείστε αλλά και για να κεράσετε τους φίλους σας σε ένα τραπέζι ή μία γιορτή! Τα λέμε σοκολατάκια γάλακτος αλλά δεν έχουν γάλα. Αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε το αμυγδαλοβούτυρο που σπάει λίγο τη γεύση του μπίτερ κακάου και δένει απόλυτα με το ψημένο αμύγδαλο στη μέση.

Αυτά τα σοκολατάκια εκτός από νόστιμα είναι και πολύ υγιεινά φυσικά! Γεμάτα με ασβέστιο και πλούσια σε πρωτεΐνη από τα αμύγδαλα και το βούτυρο, αλλά και με πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά από το κακάο, είναι ένα γλυκό που θα τρώτε όχι απλά χωρίς τύψεις αλλά και με θέρμη!

Πιο συγκεκριμένα ειδικά για τα αμύγδαλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μας προσφέρουν:

Βιταμίνη Ε: Έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τον οργανισμό μας από πολλές εκφυλιστικές ασθένειες.

Μαγνήσιο και κάλιο: Συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας ανάλατων ξηρών καρπών μπορεί να επιδράσει θετικά στην υπέρταση.

Πρωτεΐνη: Αποτελεί δομικό συστατικό των μυών, των τριχών και των νυχιών.

Φυτικές ίνες:
Είναι σημαντικές για τη ρύθμιση της απορρόφησης λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα, όπως επίσης και την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Ασβέστιο και φώσφορος: Συμβάλλουν στη δημιουργία υγιών και γερών οστών και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Τα αμύγδαλα μπορούν να αποτελέσουν πηγή ασβεστίου σε περιόδους νηστείας όπου το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν καταναλώνονται.

Σίδηρος: Είναι αναγκαίος για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης (συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Τα αμύγδαλα περιέχουν σίδηρο με χαμηλή απορρόφηση. Όμως ο συνδυασμός των αμυγδάλων με τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C (πχ ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι) οδηγεί σε αύξηση της απορρόφησης ειδικά σε περιόδους νηστείας όπου τρόφιμα όπως το κρέας, το συκώτι (πλούσιες πηγές σιδήρου) δεν καταναλώνονται.

Μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα:
Είναι τα καλά λιπαρά που συμβάλλουν στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα, αν αντικαταστήσουν τα κορεσμένα λιπαρά.

Είναι τόσο εύκολα που μέχρι και τα παιδιά μπορούν να τα φτιάξουν. Λίγα λεπτά φτάνουν για να συνθέσετε μία πιατέλα με διαφορετική εμφάνιση (κάνοντας διάφορους συνδυασμούς στην επικάλυψή τους) και εντυπωσιακή γεύση!

(Visited 138 times, 1 visits today)


Ingredients

27 απύρηνους βασιλικούς χουρμάδες
240γρ λευκό αμυγδαλοβούτυρο
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας ή 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
50γρ σκούρο κακάο
50-60 ψημένα αμύγδαλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
λίγο αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα πολύ καλά στο μούλτι)
λίγο κακάο σκόνη
ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μούλτι
ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας ψιλοκομμένο

Βήματα

1
OK!

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μία κολώδης σφιχτή μάζα (1 λεπτό περίπου).

2
OK!

Ξεχωρίζετε μία μικρή ποσότητα κάθε φορά, πλάστε το σοκολατάκι και βάλτε μέσα ένα αμύγδαλο.

3
OK!

Ντύστε τα με την επικάλυψη της αρεσκείας σας. Διατηρήστε τα στο ψυγείο (θα σκληρύνουν λίγο όταν κρυώσουν).



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Σπιτικό φρέσκο γάλα βρώμης
επόμενο
Μπάμιες με κάρυ και μουστάρδα

Σχολιάστε