0 0
Cookies σοκολάτας με πίτουρο βρώμης και ταχίνι

Cookies σοκολάτας με πίτουρο βρώμης και ταχίνι

Vegan oat bran chocolate cookies
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • 18-25 min
  • Εύκολο
  • 170C

Ingredients

Αυτά τα μπισκότα παραγγέλνουν οι γιοι μου για να κεράσουν σε γιορτές και γενέθλια στο σχολείο (και τους ονειρεμένους κουραμπιέδες μου, αλλά αυτούς σας τους κρατάω έκπληξη για τα Χριστούγεννα, χαχα!).  Αρέσουν δε και στους φίλους τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας ωραίος τρόπος να φάνε ταχίνι τα παιδιά που δεν το προτιμούν, ή να αρχίσουν να το μαθαίνουν.  Πλούσιο σε φυτικές ίνες και ασβέστιο, είναι ιδανική τροφή για μικρούς και μεγάλους.

Τα μπισκότα είναι πολύ χορταστικά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και καλούς υδατάνθρακες για ενέργεια και δύναμη. Ιδανικά και πριν το γυμναστήριο ή την εκάστοτε προπόνησή σας, καθώς θα σας δώσουν ενέργεια χωρίς να βαρύνετε.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.224 times, 1 visits today)


Ingredients

150γρ Πίτουρο Βρώμης
60γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι
60γρ φουντούκια ψιλοκομμένα στο μούλτι
15γρ κακάο σκόνη
100γρ ολικής άλεσης Ταχίνι
160γρ μέλι (ή αγάβη)

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι.

2
OK!

Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε ξανά, στο τέλος με τα χέρια.

3
OK!

Φτιάχνουμε πατημένα μπισκότα (“flat”), διαμέτρου περίπου 4εκ, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη, όχι απ’ ευθείας σε ταψί καλύτερα γιατί μάλλον θα κολλήσουν και όταν πάτε να τα βγάλετε θα σπάσουν. Αν χρειάζεται ενδιάμεσα βρέχουμε λίγο τα χέρια μας γιατί θα κολλάει πολύ η ζύμη.

4
OK!

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις (χωρίς αέρα) για 18-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στους 180 βαθμούς με αέρα για 10-12 λεπτά, αλλά θα φουσκώσουν λίγο.



Extra Tips

  • Όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν ακόμα περισσότερο από ότι όταν τα βγάζετε από το φούρνο. Δείτε πόσο χρόνο χρειάζεται ο δικός σας φούρνος και σημειώστε το για την επόμενη φορά.
  • Αν δεν έχετε ταχίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο nut butter.
  • Προτιμήστε την αγάβη αντί για το μέλι, για διαβητικούς ή άτομα που προσέχουν το βάρος τους.
  • Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ και 1 μήνα!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Γλάσο πορτοκαλιού με φυστικοβούτυρο
επόμενο
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Σχολιάστε