0 0
Cookies σοκολάτας με πίτουρο βρώμης και ταχίνι

Cookies σοκολάτας με πίτουρο βρώμης και ταχίνι

Vegan oat bran chocolate cookies
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • 18-25 min
  • Εύκολο
  • 170C

Ingredients

Αυτά τα μπισκότα παραγγέλνουν οι γιοι μου για να κεράσουν σε γιορτές και γενέθλια στο σχολείο (και τους ονειρεμένους κουραμπιέδες μου, αλλά αυτούς σας τους κρατάω έκπληξη για τα Χριστούγεννα, χαχα!).  Αρέσουν δε και στους φίλους τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας ωραίος τρόπος να φάνε ταχίνι τα παιδιά που δεν το προτιμούν, ή να αρχίσουν να το μαθαίνουν.  Πλούσιο σε φυτικές ίνες και ασβέστιο, είναι ιδανική τροφή για μικρούς και μεγάλους.

Τα μπισκότα είναι πολύ χορταστικά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και καλούς υδατάνθρακες για ενέργεια και δύναμη. Ιδανικά και πριν το γυμναστήριο ή την εκάστοτε προπόνησή σας, καθώς θα σας δώσουν ενέργεια χωρίς να βαρύνετε.

Για οικονομικά υλικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το paneri.gr ή να προμηθευτείτε και το έτοιμο GojiMix, για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.400 times, 1 visits today)


Ingredients

150γρ πίτουρο βρώμης
60γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι
60γρ φουντούκια ψιλοκομμένα στο μούλτι
15γρ σκούρο κακάο
100γρ ταχίνι ολικής άλεσης
160γρ μέλι ή σιρόπι αγάβης

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι.

2
OK!

Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε ξανά, στο τέλος με τα χέρια.

3
OK!

Φτιάχνουμε πατημένα μπισκότα (“flat”), διαμέτρου περίπου 4εκ, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη, όχι απ’ ευθείας σε ταψί καλύτερα γιατί μάλλον θα κολλήσουν και όταν πάτε να τα βγάλετε θα σπάσουν. Αν χρειάζεται ενδιάμεσα βρέχουμε λίγο τα χέρια μας γιατί θα κολλάει πολύ η ζύμη.

4
OK!

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις (χωρίς αέρα) για 18-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στους 180 βαθμούς με αέρα για 10-12 λεπτά, αλλά θα φουσκώσουν λίγο.



Extra Tips

  • Όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν ακόμα περισσότερο από ότι όταν τα βγάζετε από το φούρνο. Δείτε πόσο χρόνο χρειάζεται ο δικός σας φούρνος και σημειώστε το για την επόμενη φορά.
  • Αν δεν έχετε ταχίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο nut butter.
  • Προτιμήστε την αγάβη αντί για το μέλι, για διαβητικούς ή άτομα που προσέχουν το βάρος τους.
  • Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ και 1 μήνα!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κρέμα ή γλάσο πορτοκαλιού με φυστικοβούτυρο
επόμενο
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

9 Σχόλια Hide Comments

Καλησπέρα Μαρία και καλή χρονιά!
Οι συνταγές σου είναι εξαιρετικές αναμφισβήτητα! Σε παρακολουθώ ανελλιπώς, συνέχισε να μας εμπνέεις ! Θα ήθελα να αναφερθώ στην εμπειρία μου με την παραπάνω συνταγή και να μου πεις και τη δική σου γνώμη. Δυστυχώς ενώ σε γεύση τα μπισκότα ήταν πολύ ωραία, ήταν πάρα πολύ σκληρά και επίσης ψιλοκάηκαν από κάτω. Η αλήθεια είναι ότι τα άφησα 25 λεπτά στις αντιστάσεις στην τελευταία σκάλα πριν τον πάτο του φούρνου. Φαντάζομαι ότι την επόμενη φορά πρέπει να τα βγάλω στα 18 λεπτά. Επειδή δεν είχα πίτουρο βρώμης χρησιμοποίησα νιφάδες βρώμης αφού πρώτα τις άλεσα και έβαλα μια κούπα και κάτι. Δ

Κατά λάθος δημοσίευσα το σχόλιο χωρίς να έχω ολοκληρώσει! Συνεχίζω λοιπόν! Δεν ξέρω αν χρησιμοποιώντας τις νιφάδες άλλαξε κάτι. Επίσης η αλήθεια είναι ότι με μπερδεύει λίγο η μέτρηση με τα γρ γιατί άλλο όγκο πχ. έχει το μέλι και άλλο όγκο τα αμύγδαλα. Επίσης έβαλα φυστικοβούτυρο αντί για ταχίνι. Παρόλο που είναι αρκετά σκληρά πάντως εγώ τα τρώω γιατί είναι κρίμα να πάνε χαμένα όλα τα υλικά…
Θα ήθελα τα σχόλια σου και ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι πιο τυχερή 🙂

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο nut butter θες, στον ίδιο όγκο. Στις περισσότερες συνταγές βάζω γραμμάρια είναι η αλήθεια, αυτή είναι από τις πρώτες που ανέβασα και σε μερικές είναι με όγκο. Σου γράφω αναλογίες σε γραμμάρια (ποσότητα για 3 ταψιά, βγαίνουν περίπου 1 κιλό έτοιμα μπισκότα): 340γρ πίτουρο, 310γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς (εγώ βάζω 155 αμύγδαλα και 155 φουντούκια αλλά δεν τα κάνω αλεύρι, τα αφήνω λίγο πιο μεγαλούτσικα κομματάκια), 36γρ σκούρο κακάο (θα το βρεις στο ηλεκτρονικό μαγαζί μας στο http://www.paneri.gr, είναι πολύ πιο γευστικό και αρωματικό, αξίζει να το δοκιμάσεις, ή βάλε απλό κακάο), 240γρ ταχίνι (ή άλλο nut butter) και 375γρ μέλι. Κι εμένα με βολεύουν περισσότερο τα γραμμαρια γιατί δε λερώνω και πολλά σκεύη για το μέτρημα! Όσο για τις νιφάδες, έχουν διαφορετική σύσταση, είναι πιο μαλακές, το πίτουρο είναι πιο «άγριο» και βγαίνουν πιο τραγανά τα μπισκότα. Δοκίμασε και με πίτουρο (και αυτό το έχουμε αν σε δυσκολεύει να το βρεις, αν και νομίζω σε όλα τα σουπερ μαρκετ πια έχει). Επίσης, ψήσε στη μέση του φούρνου, αν βάλεις 2-3 ταψιά άλλαζέ τα και μπορείς να τα ψήσεις με δύο τρόπους: ή στους 180 χωρίς αέρα που θα γίνουν φλατ ή στους 170 με αέρα λιγότερο χρόνο που θα φουσκώσουν λίγο (ανάλογα και με το φούρνο σου, δυστυχώς αυτό ποικίλει και δεν μπορώ να το ξέρω ακριβώς). Καλή επιτυχία την επόμενη φορά και για ότι άλλο θες εδώ είμαστε!

Μαρία μου σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου! Θα τις ακολουθήσω και θα σου πω την επόμενη φορά πώς θα είναι. Όπως και να έχει το σίγουρο είναι πώς θα τα αφήσω στο φούρνο λιγότερο χρόνο από 25 λεπτά γιατί όχι μόνο έπιασαν από κάτω αλλά και σκλήρυναν πολύ. Θα δοκιμάσω και τον αέρα. Αυτό που με μπερδεύει κάποιες φορές όπως σου είπα είναι με τις αναλογίες στα γρ. δηλαδή μπορεί να έχεις 300 γρ μέλι και 300 γρ πίτουρο, δεν είναι το ίδιο γιατί το ένα είναι υγρό και το άλλο στέρεο… Όπως και να έχει είναι πολύ ωραίο που έχεις πολλά από τα μείγματα σου στο e-shop το οποίο είναι και πάρα πολύ αξιόλογο…θα το δοκιμάσω σίγουρα! Το σοκολατένιο κέηκ σου με γλάσο είναι πραγματικά ανάρπαστο και θέλω να δοκιμάσω την τραγανή γκρανόλα και τα μερέντο cookies! Ότι χρειαστώ θα σου πω!! :):):)

Μαρίνα, μη μπερδεύεσαι με τα υλικά, δεν έχει σημασία αν το μεν είναι στεγνό και το δε υγρό, τα γραμμάρια είναι γραμμάρια, μετράς το βάρος τους, οπότε είσαι πιο σίγουρη και είναι πιο σωστές οι συνταγές. Το ζητούμενο δεν είναι να είναι το ίδιο, τα γραμμάρια του καθενός σε ενδιαφέρουν.

Μαρία μου έχω ακόμα μια ερώτηση, τα προϊόντα στο paneri.gr είναι όλα βιολογικά; βλέπω ότι μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα με το κιλό! Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υπάρχουν και βιολογικά και συμβατικά. Τα συσκευασμένα βιολογικά (με ετικέτα δηλαδή) τα έχουμε καταχωρημένα με τη λέξη «βιολογικό» στον τίτλο τους. Έχουμε όμως και προϊόντα που είναι βιολογικά αλλά πωλούνται χύμα, επειδή σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να γράψουμε βιολογικά ο τίτλος συνοδεύεται με «(Α)», όπως για παράδειγμα τα bran flakes χωρίς ζάχαρη. Για ότι απορία έχεις στη διάθεσή σου.

Μαρία μου καλημέρα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις σου, ήσουν απόλυτα κατατοπιστική αναφορικά με τα προϊόντα γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι όλα βιολογικά. Έψαξα να δω μήπως το δω κάπου στο site αλλά δεν το βρήκα. Ίσως θα έπρεπε να αναγράφεται κάπου 🙂 Όπως και να έχει, είμαι σίγουρη ότι και τα υπόλοιπα προϊόντα θα είναι εξίσου εξαιρετικά! Σε ευχαριστώ και πάλι πολύ για όλες τις διευκρινίσεις! Καλή συνέχεια και είμαστε σε επαφή για οτιδήποτε νεότερο 🙂

Σχολιάστε