Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
-
100γρ αμύγδαλα
-
200γρ βασιλικούς χουρμάδεςζυγισμένοι αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια
-
100γρ ινδοκάρυδο
-
30γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για να γίνει ωμοφαγικό το γλυκό
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
-
400γρ ωμά κάσιους
-
60γρ λάδι καρύδας
-
40γρ σιρόπι αγάβης
-
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
-
180γρ σιρόπι αγάβης
-
60γρ λάδι καρύδας
-
60γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για να γίνει ωμοφαγικό το γλυκό
Ανάμεσα στις διάφορες δοκιμές που έκανα μία περίοδο με την ωμοφαγική κουζίνα, έπεσα πάνω σε μία εκπληκτική συνταγή για μπάρες ψυγείου με σοκολάτα. Ως λάτρης του είδους, έσπευσα να τη δοκιμάσω. Αφού είδα τι ήθελα να αλλάξω σε γλύκα και ένταση στη γεύση, έκανα δύο αλλαγές:
- Προτιμώ αντί του ωμού το σκούρο κακάο (που δεν είναι ωμό βέβαια αλλά έχει απίστευτη γεύση) και δε μουλιάζω τα κάσιους, γιατί δοκιμάζοντας είδα ότι δεν υπάρχει λόγος. Επιπλέον, αν τα κάσιους δε μουλιάσουν, το γλυκό μας διατηρείται επ’ αόριστον, μιας και δεν υπάρχει κάτι που να χαλάει με το πέρασμα των ημερών ή να αλλοιώνεται.
- Αντί για σκόνη βανίλιας ή στικ, χρησιμοποιώ τελευταία τις σταγόνες από αιθέριο έλαιο βανίλιας που είναι και πολύ αρωματική αλλά και εξαιρετικά… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ! Γιατί όλα πρέπει να τα σκεφτόμαστε πια!
Με τον τρόπο που τις έφτιαξα εγώ, οι μπάρες αυτές (που μόλις προχθές έμαθα ότι κανονικά λέγονται Nanaimo bars) μου θυμίζουν περισσότερο παστάκι, κι έτσι αποφάσισα να τα ονομάσω έτσι. Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε και 1.5 φορά τη δόση της κρέμας (θα είναι λιγότερο κυρίαρχη η σοκολάτα) και να δείτε πώς τα προτιμάτε, εμένα μου αρέσουν και έτσι και αλλιώς πολύ.
Είναι όσο γλυκά πρέπει, βελούδινα σοκολατένια και πολύ χορταστικά. Έτσι και θερμίδες λιγότερες θα φάτε στο γλυκό σας, αλλά επειδή είναι και πολύ πλούσια σε λάδι καρύδας, το γλυκό αυτό μας βοηθά με τα καλά λιπαρά και από τους ξηρούς καρπούς και να απορροφούμε περισσότερες βιταμίνες και να καίμε περισσότερες θερμίδες καθημερινά, αφού αυξάνει τις καύσεις μας ενεργοποιώντας περισσότερο το μεταβολισμό μας. Κι επειδή αξίζει και κάθε φορά το αναφέρω, είναι σημαντικό να δείτε πόσα πολλά οφέλη έχει το λάδι καρύδας εδώ.
Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν, κι έτσι πρέπει να μοιραστώ μαζί σας πάλι τη χαρά μου!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ |
|
100γρ αμύγδαλα | |
200γρ βασιλικούς χουρμάδες | |
100γρ ινδοκάρυδο | |
30γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για να γίνει ωμοφαγικό το γλυκό | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ |
|
400γρ ωμά κάσιους | |
60γρ λάδι καρύδας | |
40γρ σιρόπι αγάβης | |
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ |
|
180γρ σιρόπι αγάβης | |
60γρ λάδι καρύδας | |
60γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για να γίνει ωμοφαγικό το γλυκό |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΞεκινάμε με την κρέμα βανίλιας, ώστε να μη χρειαστεί να πλύνουμε και να στεγνώσουμε ενδιάμεσα τον επεξεργαστή τροφίμων. Βάζουμε τα κάσιους στο μηχάνημα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. |
2
Done
|
|
3
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ |
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|
|
8
Done
|
|
9
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ |
10
Done
|
Αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα της αρεσκείας μας. |