0 0
Ωμοφαγικά παστάκια

Ωμοφαγικά παστάκια

Nanaimo bars
Features:
  • Gluten Free
  • Raw
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 1 h
  • Εύκολο

Ingredients

Ανάμεσα στις διάφορες δοκιμές που έκανα μία περίοδο με την ωμοφαγική κουζίνα, έπεσα πάνω σε μία εκπληκτική συνταγή για μπάρες ψυγείου με σοκολάτα. Ως λάτρης του είδους, έσπευσα να τη δοκιμάσω. Αφού είδα τι ήθελα να αλλάξω σε γλύκα και ένταση στη γεύση, έκανα δύο αλλαγές:

  1. Προτιμώ αντί του ωμού το σκούρο κακάο (που δεν είναι ωμό βέβαια αλλά έχει απίστευτη γεύση) και δε μουλιάζω τα κάσιους, γιατί δοκιμάζοντας είδα ότι δεν υπάρχει λόγος. Επιπλέον, αν τα κάσιους δε μουλιάσουν, το γλυκό μας διατηρείται επ’ αόριστον, μιας και δεν υπάρχει κάτι που να χαλάει με το πέρασμα των ημερών ή να αλλοιώνεται.
  2. Αντί για σκόνη βανίλιας ή στικ, χρησιμοποιώ τελευταία τις σταγόνες από αιθέριο έλαιο βανίλιας που είναι και πολύ αρωματική αλλά και εξαιρετικά… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ! Γιατί όλα πρέπει να τα σκεφτόμαστε πια!

Με τον τρόπο που τις έφτιαξα εγώ, οι μπάρες αυτές (που μόλις προχθές έμαθα ότι κανονικά λέγονται Nanaimo bars) μου θυμίζουν περισσότερο παστάκι, κι έτσι αποφάσισα να τα ονομάσω έτσι. Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε και 1.5 φορά τη δόση της κρέμας (θα είναι λιγότερο κυρίαρχη η σοκολάτα) και να δείτε πώς τα προτιμάτε, εμένα μου αρέσουν και έτσι και αλλιώς πολύ.

Είναι όσο γλυκά πρέπει, βελούδινα σοκολατένια και πολύ χορταστικά. Έτσι και θερμίδες λιγότερες θα φάτε στο γλυκό σας, αλλά επειδή είναι και πολύ πλούσια σε λάδι καρύδας, το γλυκό αυτό μας βοηθά με τα καλά λιπαρά και από τους ξηρούς καρπούς και να απορροφούμε περισσότερες βιταμίνες και να καίμε περισσότερες θερμίδες καθημερινά, αφού αυξάνει τις καύσεις μας ενεργοποιώντας περισσότερο το μεταβολισμό μας. Κι επειδή αξίζει και κάθε φορά το αναφέρω, είναι σημαντικό να δείτε πόσα πολλά οφέλη έχει το λάδι καρύδας εδώ.

Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν, κι έτσι πρέπει να μοιραστώ μαζί σας πάλι τη χαρά μου!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 221 times, 2 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
100γρ αμύγδαλα
200γρ χουρμάδες ζυγισμένοι αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια
100γρ ινδοκάρυδο
30γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για να γίνει ωμοφαγικό το γλυκό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
400γρ ωμά κάσιους
60γρ λάδι καρύδας
40γρ σιρόπι αγάβης
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
180γρ σιρόπι αγάβης
60γρ λάδι καρύδας
60γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για να γίνει ωμοφαγικό το γλυκό

Βήματα

1
OK!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας, ώστε να μη χρειαστεί να πλύνουμε και να στεγνώσουμε ενδιάμεσα τον επεξεργαστή τροφίμων. Βάζουμε τα κάσιους στο μηχάνημα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

2
OK!

Προσθέτουμε το λάδι, την αγάβη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα και να γίνει κάτι μεταξύ κρέμας ζυμαριού. Βγάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.

3
OK!

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Βάζετε τα αμύγδαλα στον επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάτε να γίνουν σχεδόν σκόνη.

4
OK!

Προσθέτουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε ξανά.

5
OK!

Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και χτυπάμε ξανά.

6
OK!

Τέλος βάζουμε το κακάο και χτυπάμε ξανά καλά το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί.

7
OK!

Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος μας (με τσέρκι γύρω γύρω) και απλώνουμε ομοιόμορφα. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να πιέσετε παντού το μείγμα ώστε να κολλήσει καλά κάτω, για να γίνει μία σφιχτή βάση.

8
OK!

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα από πάνω και τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 10 λεπτά.

9
OK!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ανακατεύουμε διαδοχικά την αγάβη με το λάδι καρύδας και μετά και με το κακάο με ένα σύρμα. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω από τη στρώση της κρέμας και τοποθετούμε πάλι το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

10
OK!

Αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα της αρεσκείας μας.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Μους σοκολάτας με superfoods
επόμενο
Κιουνεφέ… της δίαιτας!

Σχολιάστε