0 0
Σπιτικό φρέσκο γάλα βρώμης

Σπιτικό φρέσκο γάλα βρώμης

Features:
  • Gluten Free
  • Raw
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Blender
  • Diet Friendly
  • Serves 1 λίτρο γάλα
  • Εύκολο

Ingredients

Ξεκινώντας να δοκιμάζω γάλατα καρπών, ενθουσιάστηκα! Τόσες γεύσεις, τόσες εναλλακτικές, αλλά πρέπει να ομολογήσω λίγο δαπανηρές. Συνήθως δε, στην Ελλάδα, σε ένα σπίτι με παιδιά καταναλώνεται πολύ γάλα. Έτσι, καταλαβαίνω τον προβληματισμό των περισσοτέρων, για την τιμή αυτών των φυτικών ροφημάτων.

Και για αυτό όμως σας έχω λύση… Γάλα homemade! Όπως και με το γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας γάλα βρώμης στο σπίτι, μόλις σε 5 λεπτά!!! Ακόμα πιο εύκολα δηλαδή, καθώς δε χρειάζεται να θυμηθείτε να μουλιάσετε τη βρώμη (όπως τα αμύγδαλα) από την προηγούμενη μέρα.

Είναι πολύ νόστιμο, και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ! Σκεφτείτε ότι θέλετε μόνο 120γρ βρώμη για να φτιάξετε 1 λίτρο γάλα… που αν το υπολογίσουμε βγαίνει από 0,25-0,40 ευρώ το λίτρο (ανάλογα με την τιμή της βρώμης που θα βρείτε)!!!!!!! Τσάμπα, μεταξύ μας! Εκτός αυτού, δεν έχει κανένα συντηρητικό ή άλλο πρόσθετο. Μπορείτε να το γλυκάνετε αν θέλετε λίγο με 1-2 βασιλικούς χουρμάδες ή 1-2 κ.σ. αγάβη.

Ο μεγάλος μου γιος το προτιμάει, και τρελαίνεται για κακάο που φτιάχνουμε με αυτό το γάλα. Είναι το αγαπημένο και του μπαμπά του, οπότε στο σπίτι είμαστε μοιρασμένοι, μισοί αμυγδαλόγαλα και μισοί γάλα βρώμης, χαχα!

(Visited 186 times, 1 visits today)


Ingredients

120γρ νιφάδες βρώμης
1 λίτρο νερό φίλτρου
1-2 βασιλικοί χουρμάδες ή 1-2 κ.σ. σιρόπι αγάβης προαιρετικά

Βήματα

1
OK!

Βάλτε τη βρώμη στο μπλέντερ σας στην αρχή με λίγο νερό για να χτυπηθεί ώστε να γίνει μία πάστα.

2
OK!

Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο νερό. Αν θέλετε να το γλυκάνετε με τους χουρμάδες, θα τους προσθέσετε (χωρίς το κουκούτσι!) σε αυτό το βήμα, αν προτιμήσετε την αγάβη, στο τέλος.

3
OK!

Βάζετε το τούλινο ειδικό πουγκί σε ένα μπωλ και ρίχνετε το γάλα. Αν δεν έχετε τούλινο πουγκί, περάστε το από ένα στραγγιστήρι σαν αυτό που στραγγίζουμε το τσάι, απλά μεγαλύτερο.

4
OK!

Στραγγίζετε με τα χέρια σας το πουγκί και βγαίνει το γάλα. Αν βάλετε το σιρόπι αγάβης για λίγη γλύκα το προσθέτετε εδώ και απλά ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Διατηρήστε το καλύτερα σε γυάλινο βάζο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Μπιφτέκια σόγιας
επόμενο
Σοκολατάκια «γάλακτος» με αμύγδαλα

Σχολιάστε