0 0
Petit Beurre χωρίς… beurre!

Petit Beurre χωρίς… beurre!

Sugarfree, vegan petit-beurre biscuits
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • 45 mins
  • Serves 40-45 μπισκότα
  • Εύκολο
  • 180

Τα πτι-μπερ, είναι από τα δημοφιλέστερα μπισκότα στον κόσμο. Είναι νόστιμα, σχετικά ουδέτερα, τραγανά και απολαυστικά! Ταιριάζουν σε κάθε ώρα της ημέρας, για πρωινό, σνακ ή γλυκό! Κλασικά με άρωμα βανίλια, ή και σοκολατένια μπαίνουν επίσης σε γλυκά ως βάση, στρώση ή συνοδευτικό…

Αποτελούν μέρος των πιο γλυκών μου παιδικών αναμνήσεων καθώς στην τραπεζαρία που τρώγαμε το μεσημεριανό μας στο δημοτικό, το πιο συνηθισμένο γλυκό που μας σέρβιραν ήταν μπισκοτολούκουμο, με πτι-μπερ και λουκούμι τριαντάφυλλο! Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή που έπιανα στα χέρια μου το μπισκοτολούκουμο…! Τόσο απλό και όμως τόσο νόστιμο!!! Για λουκούμι χωρίς ζάχαρη δεν έχω πειραματιστεί ακόμα (μου βάζω ιδέες τώρα βέβαια!) αλλά με αφορμή μία συνταγή για Recipe Makeover που έλαβα πρόσφατα, βάλθηκα να φτιάξω ένα μπισκότο που να «περνάει» για πτι-μπερ, και να σου τα, βανίλιας και σοκολάτας!

Το χαρακτηριστικό άρωμά τους τα κανονικά πτι-μπερ, το έχουν από το βούτυρο. Εδώ, φυσικά δε χρησιμοποιούμε ζωικό βούτυρο αλλά (άοσμο κατά προτίμηση) λάδι καρύδας, παρ’ όλα αυτά ο συνδυασμός των αλεύρων και των άλλων υλικών, μαγικά δίνουν ένα σχεδόν ίδιο άρωμα! Το αιθέριο έλαιο βανίλιας επίσης, παίζει το ρόλο του, καθώς είναι χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο. Η διαφορά τους είναι ότι δε γίνονται εξίσου αφράτα στο 100%, γιατί κανένα δε φουσκώνει σαν το λευκό αλεύρι! Είναι όμως πολύ κοντά στα αυθεντικά.

Επειδή, η συνταγή που έλαβα είχε σοκολατένια πτι-μπερ, έχω προσαρμόσει τη συνταγή και στη σοκολατένια έκδοση, έτσι θα βρείτε εδώ δύο γεύσεις των αγαπημένων μας μπισκότων, χωρίς ζάχαρη, βούτυρο ή άλλα βλαβερά συστατικά! Ανάλογα με το πάχος των μπισκότων, θα πρέπει να βρείτε το δικό σας χρόνο ψησίματος στο φούρνο, που κυμαίνεται από 10-15 λεπτά, άλλο ένα πλεονέκτημά τους μιας και γίνονται πολύ γρήγορα!

Και αν θέλετε να τα φτιάξετε ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχετε φύρα σε υλικά μπορείτε να δοκιμάσετε και τα έτοιμα μείγματά μας, για τη γεύση Βανίλια ή Σοκολάτα!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 97 times, 1 visits today)


Βήματα

1
OK!

Βάζετε τα στεγνά υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.

2
OK!

Προσθέτετε τα υγρά και χτυπάτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με "άμμο" το μείγμα, μην παραξενευτείτε, δε θα είναι σαν τη συνηθισμένη ζύμη.

3
OK!

Βγάζετε το μείγμα και το απλώνετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σα φύλλο. Χρησιμοποιείτε κουπάτ στο σχέδιο της αρεσκείας σας και χωρίζετε τα μπισκότα. Αν έχετε κουπάτ σχήματος πτι-μπερ κάντε τρυπούλες όπως εγώ με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μεγάλο πιρούνι. Βάλτε τα στο ταψί πάνω σε αντίκολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης.

4
OK!

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Έχετε στο μυαλό σας, ότι θα σκληρύνουν λίγο κρυώνοντας πάνω στη σχάρα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ρεβύθια με πορτοκάλι και τοματίνια
επόμενο
Προφιτερόλ κλασικό

Σχολιάστε