0 0
Πουράκια με καρύδια και σοκολάτα

Πουράκια με καρύδια και σοκολάτα

Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Freezer
  • 45 mins
  • Serves 10
  • Μέτριο
  • 180

Ingredients

Λατρεύω τον μπακλαβά, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη (!), και έτσι είπα να τον εμπλουτίσω με… σοκολάτα!!!

Είχα μία μέρα φύλλα κρούστας που περίσσεψαν στο ψυγείο, καρύδια και σοκολάτα… έτσι είπα να δοκιμάσω μία νέα συνταγή που δεν έτυχε… αλλά πέτυχε τελικά! Πήρα λίγα υλικά από τον μπακλαβά, τα συνδύασα με σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο χωρίς ζάχαρη, έβαλα και λίγο από το αγαπημένο μου λάδι καρύδας και βγήκε αυτό το αριστούργημα. Είναι λίγο μπίτερ, οπότε αν εσείς το θέλετε πιο γλυκό μειώστε λίγο την ποσότητα των σταγονών του κακάου, αλλά νομίζω ότι σε αυτές τις αναλογίες είναι θεϊκό! Επειδή όμως, το σιρόπι από πάνω του έρχεται πολύ, προτιμώ να τα φτιάχνω χωρίς, έτσι δεν τους έδωσα τον τίτλο του μπακλαβά, αν και είναι μπακλαβαδογλυκό! Εσείς όμως, αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε λίγο σιρόπι αγάβης από πάνω μόλις τα βγάλετε από το φούρνο καυτά.

Προτιμήστε φύλλα κρούστας ψυγείου, ώστε αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα να μπορέσετε να καταψύξετε μερικά πουράκια για… ώρα ανάγκης! Ξέρετε, αυτές τις φορές που έρχονται ξαφνικές επισκέψεις στο σπίτι και θέλουμε να κεράσουμε κάτι από τα χεράκια μας, τα βγάζετε και απλά τα ψήνετε. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας κατάψυξης, θα πρέπει να τα ψήσετε την ίδια ή την επόμενη μέρα. Επίσης, επιλέξτε φύλλα κρούστας χωρίς αυγό, για εσάς που αποφεύγετε τα ζωικά προϊόντα.

Δοκιμάστε τα και νομίζω ότι θα ενθουσιαστείτε και εσείς και οι καλεσμένοι σας!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 156 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
230γρ καρύδια σπασμένα στο μούλτι
45γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ) σπασμένες σε μικρά κομματάκια στο μούλτι
75γρ ζάχαρη καρύδας
2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μπαχάρι
150γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
30γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή αν το προτιμάτε και ωμό
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
5 φύλλα κρούστας ψυγείου χωρίς αυγό
50γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή αν το προτιμάτε και ωμό
λίγη κανέλα και ζάχαρη καρύδας για το πασπάλισμα από πάνω
προαιρετικά λίγο σιρόπι αγάβης ή μέλι για το σιρόπιασμα μετά το ψήσιμο

Βήματα

1
OK!

Ανακτέψτε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ. Χωρίστε 5 μερίδες των 106γρ περίπου.

2
OK!

Λαδώστε ένα φύλλο με ένα πινέλο και τοποθετήστε μία μερίδα γέμισης στην άκρη κατά μήκος (στην κοντή πλευρά του φύλλου). Τυλίξτε το διπλώνοντας στην πορεία και τις άκρες του και τοποθετήστε σε λαδωμένο ταψί.

3
OK!

Λαδώστε πολύ καλά τα πουράκια σε όλες τις πλευρές τους και από έξω και πασπαλίστε λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη καρύδας.

4
OK!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν. Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε λίγο σιρόπι αγάβης από πάνω μόλις τα βγάλετε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα καυτά. Εγώ τα προτιμώ χωρίς αλλά γούστα είναι αυτά!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Φραουλένιες
επόμενο
Μπουγάτσα με κρέμα

Σχολιάστε