0 0
Μπιφτέκια σόγιας

Μπιφτέκια σόγιας

Soy burgers, summer edition!
Features:
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 1 h 45 mins
  • Serves 25-30 μπιφτέκια
  • Εύκολο
  • 200

Ingredients

Καιρό τώρα παιδεύομαι να φτιάξω νόστιμα μπιφτέκια σόγιας, ότι συνταγή όμως δοκίμασα δε με ικανοποίησε σαν αποτέλεσμα. Μέχρι πριν 1 μήνα! Ειδική στον κιμά σόγιας είναι η κουμπάρα μου η Άρτεμις, δεν έχω φάει πιο νόστιμο κιμά σόγιας με μακαρόνια από τα δικά της! Στην τελευταία μας συνάντηση φτιάξαμε μαζί μπιφτέκια σόγιας, που όπως λέει και η ίδια είναι «summer edition» καθώς περιέχουν φρέσκια τομάτα (όχι πώς δε γίνονται και χειμώνα!) και φρέσκα μυρωδικά. Εννοείται ότι και το χειμώνα μπορείτε να τα φτιάξετε με σάλτσα τομάτας.

Τρώγονται το ίδιο απολαυστικά ζεστά και κρύα, με λίγο χυμό λεμόνι δε απογειώνονται!!!

Συνήθως, για ευκολία και οικονομία χρόνου, εγώ βάζω τον κιμά σόγιας στις συνταγές απλά μέσα στο φαγητό, δηλαδή δεν τον μουλιάζω και δεν τον στραγγίζω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δε γίνεται το ίδιο. Όπως και στον κιμά για μακαρόνια, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μουλιάσει και να στραγγιστεί. Για να μην τον βράζω όμως, τον βάζω από το προηγούμενο βράδυ σε νερό, και την επόμενη μέρα απλά τον ξεπλένω καλά και τον στραγγίζω. Έτσι, δε μου τρώει περισσότερο χρόνο και με δυσκολεύει, ούτε χρειάζεται να πλένω κατσαρόλες!

Σημαντικό ρόλο στον κιμά σόγιας παίζουν τα μυρωδικά, «χρειάζεται αρκετά μυρωδικά/μπαχαρικά για να γίνει νόστιμος», λεει η ειδικός! Ίσως γι’ αυτό τα συγκεκριμένα μπιφτέκια, που έχουν φρέσκο βασιλικό και δυόσμο γίνονται τόσο νόστιμα!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 72 times, 2 visits today)


Ingredients

400γρ κιμάς σόγιας (non gmo) μουλιασμένος, ξεπλυμμένος και στραγγισμένος καλά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια)
3 μέτριες φρέσκιες τομάτες
5-6 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 2 κ.σ. ξερό
5-6 κ.σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου ή 2 κ.σ. ξερό
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80γρ ελαιόλαδο
150-200γρ νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. baking powder
75-100γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο

Βήματα

1
OK!

Βάλτε στον επεξεργαστή και χτυπήστε καλά τα εξής: κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, τομάτες, μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ελαιόλαδο, μαϊντανό να γίνουν μία σάλτσα όπως τη φωτογραφία.

2
OK!

Ανακτέψτε καλά τον κιμά που έχετε στραγγίσει με τη σάλτσα.

3
OK!

Στη συνέχεια χτυπήστε 100γρ από τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι μέχρι να γίνουν αλεύρι και ανακατέψτε μαζί καλά το baking powder.

4
OK!

Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα του κιμά, μαζί με 50γρ νιφάδες βρώμης και 75γρ από τον κοπανισμένο λιναρόσπορο. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά. Ανάλογα με την υγρασία των λαχανικών, κυρίως των τοματών που δεν είναι πάντα η ίδια, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε και τις υπόλοιπες νιφάδες βρώμης και το λιναρόσπορο. Θα το δείτε όταν πάτε να τα πλάσετε. Αν διαλύονται και δε "στέκονται" στο χέρι σας, προσθέστε τα και αφήστε τα άλλα 15 λεπτά.

5
OK!

Πλάστε τα μπιφτέκια σας και βάλτε τα σε 2 ταψιά, εμένα μου βγαίνουν συνήθως 28 κομμάτια.

6
OK!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά - 1 ώρα, αλλάζοντας τα ταψιά πάνω κάτω στη μέση του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία. Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο λεμόνι και καλή σας όρεξη!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
επόμενο
Σπιτικό φρέσκο γάλα βρώμης

Σχολιάστε