Ingredients
-
1 κούπα κάσιους ωμά (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα ή για μία ώρα σε καυτό νερό)
-
1 1/2 κ.σ. διατροφική μαγιά σε νιφάδεςή προσαρμόστε την στο γούστο σας
-
1 κ.σ. ελαιόλαδοπροτιμήστε ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, ειδικά αν θέλετε να είναι ωμή η παρασκευή
-
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1/3 κ.γ. θυμάρι
-
1/3 κ.γ. ρίγανη
-
1/5 κ.γ. σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
μπορείτε να βάλετε και φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, δυόσμο, κόλιανδρο όποτε τα βρείτε
Με τα τυριά έχω μεγάλο θέμα! Μου αρέσουν πάρα πολύ και καθώς τα αποφεύγω, προσπαθώ να βρώ τρόπους να γεύομαι τυρένια γεύση όποτε και όπως είναι δυνατό…! Έπεσα επάνω σε μία συνταγή τυριού κρέμας από κάσιους η οποία βέβαια ήταν λίγο άνοστη… Έτσι προσάρμοσα πάλι τις αναλογίες στον ελληνικό μου απαιτητικό ουρανίσκο και νομίζω ότι είναι τέλειο!
Για να το κάνουμε πικάντικο χρησιμοποιούμε σκόρδο σε σκόνη ή κρεμμύδι σε σκόνη, αντί για αυτό όμως εσείς μπορείτε να το κάνετε καυτερό χρησιμοποιώντας λίγο τσίλι. Ανάλογα με το γούστο σας η συνταγή αυτή μπορεί να αλλάξει χίλια πρόσωπα. Κρατήστε τα βασικά υλικά και πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά που αγαπάτε. Στην έκδοση που σας παρουσιάζω πάντως ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!
Συνδυάστε το με στικ λαχανικών (καρότα, αγγουράκια, κολοκυθάκια) κριτσίνια, υγιεινά bake rolls ή απλώστε το στο ψωμί και ρίξτε από πάνω λίγο αρωματικό ελαιόλαδο. Είναι ωραίο για ορεκτικό σε ντακάκια για κάποιο τραπέζι ή ένα μικρό σνακ ενδιάμεσα στα γεύματά σας, μιας και περιέχει πολύ πρωτεΐνη που θα σας χορτάσει ικανοποιητικά.
Διατηρείται έως και 5 μερες στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία φαγητού.
Ingredients
1 κούπα κάσιους ωμά (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα ή για μία ώρα σε καυτό νερό) | |
1 1/2 κ.σ. διατροφική μαγιά σε νιφάδες | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
4 κ.σ. χυμό λεμονιού | |
1/3 κ.γ. θυμάρι | |
1/3 κ.γ. ρίγανη | |
1/5 κ.γ. σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
μπορείτε να βάλετε και φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, δυόσμο, κόλιανδρο όποτε τα βρείτε |
Steps
1
Done
|
Βάλτε τα κάσιους στο μούλτι και χτυπήστε τα να γίνουν μικρά κομματάκια. |
2
Done
|
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη διατροφική μαγιά και ξαναχτυπήστε καλά, να γίνει κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε ελάχιστο νερό. Ίσως χρειαστεί να ξύσετε τα τοιχώματα 1-2 φορές μέχρι να ενωθεί όλο το υλικό. |
3
Done
|
Προσθέστε τα μπαχαρικά και το αλάτι και χτυπήστε μία τελευταία φορά. |
One Comment Hide Comments
Είναι όντως ωραίο αυτό το “τυράκι” κ εγώ φτιάχνω σχεδόν κάθε βδομάδα