0 0
Ταχινόσουπα

Ταχινόσουπα

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • Μέτριο

Ingredients

Απλή, λιτή και πεντανόστιμη! Μία πανεύκολη και γρήγορη σούπα με κριθαράκι που θα λατρέψουν όλοι, μεγάλοι και ειδικά μικροί, αφού τα παιδιά κατά κανόνα λατρεύουν τα ζυμαρικά.

Το πιάτο αυτό το δοκίμασα στο σπίτι της κουμπάρας μου της Άρτεμης, όταν μας φιλοξένησε το πρώτο Πάσχα που βρεθήκαμε στην Αθήνα. Όταν μου το περιέγραψε, δεν ενθουσιάστηκα, όμως ήμουν περίεργη να το δοκιμάσω καθώς λατρεύω το ταχίνι σε όλες τις μορφές του!

Είναι απλά υπέροχη, χωρίς πολλά αρώματα (αν και μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικά σας αρέσουν εννοείται), με απαλή γεύση και υφή, τέλεια για το χειμώνα ζεστή για βραδυνό ή και κυρίως γεύμα. Το ταχίνι, εκπληκτική τροφή γεμάτη απορροφήσιμο ασβέστιο, κάνει καλό όχι μόνο στα παιδιά που χτίζουν τα κόκκαλά τους στην τρυφερή ηλικία που βρίσκονται αλλά και στις μαμάδες που είναι καλό να καταναλώνουν ασβέστιο για να προλάβουν την οστεοπόρωση. Ιδανικό λοιπόν για όλη την οικογένεια. Περισσότερα για το ταχίνι διαβάστε εδώ. Έκτοτε, τη φτιάχνω συχνά στο σπίτι, καθώς είναι και ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε το κριθαράκι, που παραδοσιακά φτιάχνουμε με κόκκινη σάλτσα εδώ στην Ελλάδα. Αν μάλιστα προτιμήσουμε και το πιο θρεπτικό και χωρίς γλουτένη κριθαράκι από μονόκκοκο σιτάρι ή από κριθαράκι από ντίνκελ θα αναβαθμίσουμε κατά πολύ τη θρεπτική αξία του πιάτου μας.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 123 times, 1 visits today)


Ingredients

400γρ κριθαράκι από ντίνκελ ή ζέα ή άλλο ζυμαρικό μικρό χωρίς γλουτένη για όσους θέλουν να την αποφύγουν, θα βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων
300γρ Ταχίνι ολικής άλεσης κατά προτίμηση ή και λευκό
χυμό από 3 λεμόνια
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας προαιρετικά

Βήματα

1
OK!

Βάζετε το κριθαράκι να βράσει με το αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Χωρίζετε 1-2 κούπες νερό και αφήνετε να χλιαρύνει. Μειώνετε το μάτι της κουζίνας στο ελάχιστο (1-2).

2
OK!

Στο μπλέντερ χτυπάτε το ταχίνι με 1-2 κούπα νερό της βρύσης μέχρι να αφρατέψει, ρίχνετε λίγο λίγο το νερό μη γίνει πολύ νερουλό.

3
OK!

Προσθέτετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπάτε ξανά.

4
OK!

Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό που έχετε χωρίσει από το κριθαράκι.

5
OK!

Ρίχνετε το ταχινολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάτε δεξιά αριστερά να ανακατευτεί λίγο. ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ, θα κόψει. Μετά από 2-3 λεπτά, σβήνετε το μάτι και το αφήνετε για 10 λεπτά περίπου να χυλώσει.

6
OK!

Σερβίρετε με λίγο έξτρα χυμό λεμονιού και το πιπέρι.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Καπνιστές… χυλοπίτες με μανιτάρια και kale!
επόμενο
Σοκολατάκια με μέντα

Σχολιάστε