Ingredients
-
2 πράσα κομμένα σε ψιλές ροδέλες
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
5-6 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας
-
1 1/2 κούπα σταρένιο τραχανά ή πλιγούρι για τη vegan εκδοχή του πιάτουπροτιμήστε αυτόν τον τραχανά γιατί δε λασπώνει
-
1 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
-
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
-
1/2 κ.γ. κουρκουμά
-
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λίγη ρίγανη
Μόλις κρυώνει λίγο ο καιρός, αρχίζω τις σούπες, χαχαχα! Τις λατρεύω όλες, είναι μία ελαφριά επιλογή για το μεσημεριανό για να μη βαρύνουμε και να μπορούμε να συνεχίσουμε τη μέρα μας με φουλ ενέργεια.
Από τις αγαπημένες μου είναι ο τραχανάς, με διάφορους συνδυασμούς. Σήμερα, καθώς δεν είχα προλάβει να ψωνίσω όπως συνήθως όλα τα καλούδια μου από τη λαϊκή, είχα μόνο πράσα και κρεμμυδάκια στο ψυγείο… Ανοίγω λοιπόν και την τροφοθήκη από δίπλα, να δω τι άλλο μπορώ να βάλω για να γίνει γευστικότερη η σουπίτσα μας και πέφτει το μάτι μου πάνω στα αγαπημένα μου τοματίνια cherry! Καμία σχέση με τη λιαστή κλασική τομάτα, αυτά τα τοματίνια είναι 10 φορές πιο νόστιμα και αυτά χρησιμοποίησα τελευταία και στα Ρεβύθια με πορτοκάλι και τοματίνια που τα απογείωσαν! Είναι το μικρό τοματίνι, όχι η τομάτα ρόμα, που όπως ξέρετε ακόμα και ωμό έχει άλλη γεύση όταν είναι ώριμο και διατηρημένο σωστά. Αυτό λοιπόν, λιάζεται και αποξηραίνεται με φυσικό τρόπο και μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα αλλά και στo “πανέρι” μας (www.paneri.gr) και πιο συγκεκριμένα εδώ.
Εγώ πάντα χρησιμοποιώ για το τσιγάρισμα, όταν το κάνω όπως εδώ με το πράσο και τα κρεμμυδάκια, λάδι καρύδας για να μη γίνεται βαρύ το φαγητό, καθώς και για το καβούρδισμα του τραχανά που θα τον κάνει πιο τραγανό και θα βοηθήσει στο να μη λαπαδιάσει.
Εννοείται ότι μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, σέλινο και ότι άλλο έχετε στο ψυγείο, όλα ταιριάζουν με τον πρωταγωνιστή του πιάτου μας… τα λιαστά τοματίνια!!! Αυτά κάνουν τη διαφορά σε αυτό το πιάτο. Καλή σας όρεξη, με ένα διαφορετικό τραχανά!
Ingredients
2 πράσα κομμένα σε ψιλές ροδέλες | |
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | |
5-6 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας | |
1 1/2 κούπα σταρένιο τραχανά ή πλιγούρι για τη vegan εκδοχή του πιάτου | |
1 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη | |
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή | |
1/2 κ.γ. κουρκουμά | |
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
λίγη ρίγανη | |
30 λιαστά τοματίνια cherry |
Steps
1
Done
|
Σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια με το λάδι καρύδας για 2-3 λεπτά. |
2
Done
|
Προσθέτουμε τον τραχανά και τον καβουρδίζουμε και αυτόν, μέχρι να νιώσουμε ότι "ψήθηκε", (2-3 λεπτά). |
3
Done
|
Στο βραστήρα ετοιμάζουμε 1.5 λίτρο νερό, και το ρίχνουμε στον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ανάλογα πόσο πηχτό τον θέλουμε. |
4
Done
|
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα τοματίνια και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. |
5
Done
|
Σερβίρουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μέρίδα και τριμμένο τυράκι προαιρετικά. |