0 0
Mπισκότα βανίλιας με σταφίδες

Mπισκότα βανίλιας με σταφίδες

Sugarfree vanilla raisin cookies
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • 40-50 mins
  • Serves 1/2 κιλό μπισκότα
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Πολλοί έχετε αγαπήσει τα Μπισκότα Κανέλας, και μου ζητάτε συχνά να σας τα φτιάχνω. Πρόσφατα η Άννα, μία φίλη είχε μία ακόμα έμπνευση… Μπισκότα βανίλιας με σταφίδες! Μου λέει, «θα μου βγάλεις μία συνταγή εμένα που δεν μπορώ να τρώω την κανέλα;», και φυσικά απάντησα «μετά χαράς!».

Δοκίμασα λοιπόν, βασισμένη στη συνταγή της κανέλας, υλικά και δοσολογίες και να τα μπισκότα βανίλιας με τις υπέροχες σταφίδες, που είναι εξαιρετικό φρούτο και ευτυχώς την Ελλάδα έχουμε δικιές μας εξαιρετικές ποικιλίες. Μπορείτε να αυξομειώσετε τις ποσότητες ζάχαρης και σταφίδας ανάλογα με το γούστο σας, αυτή η αναλογία νομίζω είναι η πιο ισορροπημένη.

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο, για μήνες μιας και είναι χωρίς αυγά, γάλα ή άλλα υλικά που να αλοιώνονται.

(Visited 226 times, 1 visits today)


Ingredients

400γρ αλεύρι ζέας
100γρ ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. baking powder
3/4 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
55γρ σταφίδες
115γρ ελαιόλαδο
115γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Προσθέστε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη βανίλια και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας ή αν έχετε μίξερ χειρός, μπορείτε να το ζυμώσετε και με τα χέρια, (χρησιμοποιήστε για μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερη υγιεινή γάντρια νιτριλίου).

3
OK!

Ανοίξτε τη ζύμη σα φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου, θα βοηθήσει αν μεταξύ της ζύμης και του πλάστη βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάει και να απλωθεί πιο εύκολα. Η ζέα δεν ανοίγει όπως τα άλλα αλεύρια, και με τα χέρια ή σκέτο τον πλάστη ίσως σας δυσκολέψει.

4
OK!

Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και κόψτε με κουπάτ της αρεσκείας σας τα σχήματα που θέλετε.

5
OK!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Κρυώστε τα σε μία σχάρα. Θα σκληρύνουν λίγο περισσότερο όταν κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Vegan «παρμεζάνα»
επόμενο
Γκοφρέτες σοκολάτας ή τραγανή γκρανόλα!

Σχολιάστε