Ingredients
-
500γρ σπαγγέτι ντίνκελ ή σπαγγέτι μονόκοκκου σταριού (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)αν θέλετε το πιάτο σας να είναι ελεύθερο γλουτένης θα προτιμήσετε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
-
250γρ κρέμα γάλακτος σόγιαςή ρυζιού
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
50γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ψημένοαν βάλετε όλο ψημένο θα είναι πολύ έντονη η γεύση του
-
100γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ωμόή μπορείτε να απλά να βάλετε 150γρ ενός είδους, εμένα μου αρέσουν σε αυτή την αναλογία
-
25γρ (4 κ.σ.) διατροφική μαγιά σε νιφάδες
Πριν λίγες μέρες ψάχνοντας για κάτι άλλο στο ίντερνετ, είδα μία σάλτσα λευκή για μακαρόνια, την «Αλφρέντο»! Δεν την είχα ξανακούσει, αλλά επειδή είμαι μακαρονού (τι να κάνουμε;!) άνοιξα να διαβάσω από τι φτιάχνεται. Είναι μία σάλστα με κρέμα γάλακτος, έξτρα βούτυρο, σκόρδο και παρμεζάνα. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το δημιουργικό μου δαιμόνιο να φτιάξω μία τέτοια σάλτσα vegan.
Μετά από μερικές δοκιμές και συνδυασμούς των υλικών, κατέληξα σε κάποια αναλογία που εμάς μας ξετρέλανε! Προτιμήστε φρέσκο σκόρδο, καθώς αυτή η συνταγή δε γίνεται το ίδιο νόστιμη με σκόνη. Είναι βελούδινη, πλούσια, κρεμώδης και έχει μεστή γεύση! Είναι απίθανη!
Είναι επίσης πολύ γρήγορη! Πανεύκολο πιάτο, έτοιμο γκουρμέ γεύμα στο τραπέζι σας μόλις σε 10-15 λεπτά!
Εμείς θα τη φτιάξουμε πάντα με υγιεινά υλικά, και πιστέψτε με αν τη σερβίρετε σε τραπέζι θα σας δώσουν όλοι συγχαρητήρια!
Ingredients
500γρ σπαγγέτι ντίνκελ ή σπαγγέτι μονόκοκκου σταριού (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας) | |
250γρ κρέμα γάλακτος σόγιας | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
50γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ψημένο | |
100γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ωμό | |
25γρ (4 κ.σ.) διατροφική μαγιά σε νιφάδες |
Βήματα
1
OK!
|
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. |
2
OK!
|
Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα, βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπώντας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
3
OK!
|
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό! |