Ingredients
-
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
-
500γρ σπαγγέτι ντίνκελ ή σπαγγέτι μονόκοκκου σταριού (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)αν θέλετε το πιάτο σας να είναι ελεύθερο γλουτένης θα προτιμήσετε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
-
ΣΑΛΤΣΑ
-
200γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
-
1 σκελίδα σκόρδο ή λίγη σκόνη σκόρδου
-
1-1.5 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
Πριν λίγες μέρες ψάχνοντας για κάτι άλλο στο ίντερνετ, είδα μία σάλτσα λευκή για μακαρόνια, την “Αλφρέντο”! Δεν την είχα ξανακούσει, αλλά επειδή είμαι μακαρονού (τι να κάνουμε;!) άνοιξα να διαβάσω από τι φτιάχνεται. Είναι μία σάλστα με κρέμα γάλακτος, έξτρα βούτυρο, σκόρδο και παρμεζάνα. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το δημιουργικό μου δαιμόνιο να φτιάξω μία τέτοια σάλτσα vegan.
Μετά από μερικές δοκιμές και συνδυασμούς των υλικών, κατέληξα σε κάποια αναλογία που εμάς μας ξετρέλανε! Προτιμήστε φρέσκο σκόρδο, καθώς αυτή η συνταγή δε γίνεται το ίδιο νόστιμη με σκόνη. Είναι βελούδινη, πλούσια, κρεμώδης και έχει μεστή γεύση! Είναι απίθανη!
Επειδή κάποιοι δεν τρώνε τη σόγια, μου ζήτησαν να την τροποποιήσω λίγο και σκέφτηκα να κάνω μία δοκιμή και με γάλα καρύδας. Βγήκε επίσης καταπληκτική, πιο ελαφριά και την προτιμώ.
Είναι επίσης πολύ γρήγορη! Πανεύκολο πιάτο, έτοιμο γκουρμέ γεύμα στο τραπέζι σας μόλις σε 10-15 λεπτά!
Εμείς θα τη φτιάξουμε πάντα με υγιεινά υλικά, και πιστέψτε με αν τη σερβίρετε σε τραπέζι θα σας δώσουν όλοι συγχαρητήρια!
Ingredients
ΖΥΜΑΡΙΚΑ |
|
500γρ σπαγγέτι ντίνκελ ή σπαγγέτι μονόκοκκου σταριού (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας) | |
ΣΑΛΤΣΑ |
|
200γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ | |
1 σκελίδα σκόρδο ή λίγη σκόνη σκόρδου | |
1-1.5 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
80γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ψημένο | |
150γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ωμό | |
35γρ διατροφική μαγιά σε νιφάδες |
Steps
1
Done
|
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. |
2
Done
|
Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα, βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπώντας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
3
Done
|
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό! |