Ingredients
-
250γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
1 κ.σ. (13γρ) baking powder
-
1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
-
2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο
-
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
180γρ σιρόπι αγάβης
-
250γρ γάλα καρύδαςή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
Αγαπημένο πρωινό των Αμερικανών ανά την υφήλιο αλλά και δικό μας, χαχαχα! Λατρεύουμε τα pancakes με αυγό αλλά επειδή προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να φτιάχνουμε και νηστίσιμες τις αγαπημένες μας λιχουδιές, να σου και τα vegan pancakes, χωρίς γάλα και χωρίς αυγά… είναι παντανόστιμα, όπως και οι νηστίσιμες μας Κρέπες χωρίς αυγό.
Ναι ξέρω, δύσκολο να σκεφτείτε κρέπα χωρίς αυγό και όμως γίνεται, έτσι και τα pancakes.
Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές συνταγές με μπανάνες, βρώμη και άλλα υγιεινά υλικά, που όμως δυστυχώς δεν έχουν την ίδια υφή και δεν είναι το ίδιο νόστιμα με τα παραδοσιακά pancakes. Έτσι, λοιπόν, ήρθε η ώρα για άλλο ένα Recipe Makeover για τη Goji Mary, κι έτσι βγήκε αυτή η υπέροχη συνταγή, απλή, λιτή και απέριττη όπως τα περισσότερα όμορφα πράγματα σε αυτή τη ζωή…!
Απολαύστε τις με κρέμα σοκολάτας, μερέντα, κρέμα πορτοκαλιού με φυστικοβούτυρο, μέλι, σιρόπι αγάβης, καρύδια, κανέλα, μπανάνες ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας!
Photo Credits
Γιαζκουλίδου Φώνη ❤️
Ingredients
250γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
1 κ.σ. (13γρ) baking powder | |
1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο | |
2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο | |
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
180γρ σιρόπι αγάβης | |
250γρ γάλα καρύδας |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Ρίχνετε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει το μείγμα. |
3
Done
|
Προσθέτετε το λάδι και το σιρόπι αγάβης και ανακατεύετε πάλι καλά. |
4
Done
|
Ρίχνετε την ποσότητα που θέλετε σε τηγάνι που είναι ήδη ζεστό, και ψήνετε το pancake σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από κάτω και να μπορείτε να το γυρίσετε. |
5
Done
|
Γυρνάτε την τηγανίτα σας (το pancake!) από την άλλη μεριά και ψήνετε πάλι μέχρι να ροδίσει και έτσι να έχει ψηθεί μέχρι μέσα. Έτοιμο! |
6
Done
|
Σερβίρετε με τη συνοδεία της αρεσκείας σας! |
Extra Tips
Μην τα ψήσετε σε υψηλή θερμοκρασία καθώς θα μείνουν μέσα ωμά, λόγω της απουσίας του αυγού χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο σε χαμηλότερη θερμοκρασία (μέτρια όπως γράφω).