0 0
Βερίκοκα cheesecakes

Βερίκοκα cheesecakes

Features:
  • Gluten Free
  • Raw
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Serves 20-25 μερίδες
  • Εύκολο

Ingredients

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με αυτή την πρωτότυπη ιδέα για ατομικά κεράσματα cheesecakes!  Παρουσιάστε το cheesecake αλλιώς!  Διαλέξτε προσεκτικά τα βερίκοκα, να είναι όσο πιο χρωματιστά γίνεται για να είναι πιο όμορφη η πιατέλα σας.  Το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι πρέπει να σερβίρονται άμεσα από το ψυγείο, για να μη μαλακώνει η κρέμα τους, οπότε εμφανίστε τα την ώρα του γλυκού και κάντε τους έκπληξη!

Γίνονται και με φράουλες, μόνο που πρέπει να τις κόβετε κατά “΄ύψος” και όχι κάθετα στη μέση, για να στέκεται καλύτερα η κρέμα και να μπορεί να μπει και περισσότερη.

Κάντε δοκιμές και διαλέξτε την έκδοση που σας αρέσει περισσότερο.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 141 times, 1 visits today)


Ingredients

20-25 βερίκοκα
1 κούπα ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς ή σε ζεστό νερό για 1 ώρα περίπου
75γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
50-60γρ φρέσκο χυμό λεμονιού
35γρ άοσμο λιωμένο Λάδι καρύδας
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
λίγο νερό (αν χρειαστεί στην περίπτωση που σας βγει πολύ πηχτή η κρέμα και δεν μπορείτε να τη χτυπήσετε καλά)
λίγα μπισκότα χωρίς ζάχαρη τριμμένα στο μούλτι (ή αμύγδαλα και φουντούκια για την εντελώς ωμοφαγική εκδοχή)

Βήματα

1
OK!

Χτυπάτε τα κάσιους στο μούλτι όσο καλύτερα γίνεται.

2
OK!

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το λάδι καρύδας και χτυπάτε ξανά, θα γίνει πιο κρεμώδες το μείγμα.

3
OK!

Προσθέτετε τη βανίλια και την αγάβη (ή το μέλι) και χτυπάτε ξανά, πρέπει να γίνει μία κρέμα ομοιόμορφη πια, σε αυτό το σημείο αν χρειάζεται βάζετε ελάχιστο νερό (θέλετε να είναι όσο πιο σφιχτή γίνεται η κρέμα για να στέκεται στο γλυκό και να μην τρέξει).

4
OK!

Τρίβετε στο μούλτι το μπισκότο ή τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο για να έχετε επιφάνεια να ρολάρετε τα βερίκοκα.

5
OK!

Γεμίζετε, περίπου με 1 κ.γ. κάθε βερίκοκο. Πατώντας με το χέρι σας για να “κλείσει” το βερίκοκο, λίγη κρέμα θα βγεί έξω.

6
OK!

Ακουμπάτε και “ρολάρετε” τα βερίκοκα με την κρέμα πάνω στο μπισκότο ώστε να κολλήσει όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία.



Extra Tips

  • Διατηρούνται στο ψυγείο, 3-4 μέρες.
  • Αν σας περισσέψει κρέμα, είναι φανταστικό ντιπ για μπισκότα, εκμεταλλευτείτε το!
  • Δοκιμάστε και με άλλα φρούτα και στείλτε μου την ιδέα σας!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ωμοφαγικά σοκοτρουφάκια με ινδοκάρυδο
επόμενο
Ροδακινόπιτα με ρεβιθάλευρο

Σχολιάστε