Ingredients
-
1 κούπα βρασμένα φασόλια άσπρα ή άλλα της αρεσκείας σας
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένοή από κονσέρβα, προσέξτε μόνο να πάρετε χωρίς ζαχαρη
-
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένημπορείτε να βάλετε ωμή ή αν έχετε και ψημμένη
-
2 κ.σ. πέστο μαϊντανού E-LA-WONαν δεν έχετε ή δεν μπορείτε να το βρείτε αλέστε στο μούλτι σας λίγο λάδι με μαϊντανό και σκόρδο και κρατήστε το στο ψυγείο για μία εβδομάδα, ταιριάζει και σε όλα τα φαγητά και όλες τις βραστές σαλάτες, οπότε δε θα σας μείνει, δε θα είναι ίδια ή γεύση αλλά πολύ κοντά. Αν θέλετε να προμηθευτείτε το συγκεκριμένο προϊόν, ρωτήστε με και θα σας πω πού μπορείτε να το βρειτε.
-
3-4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψηςη ίδια εταιρεία έχει και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, δοκιμάστε το, εγώ έχω ενθουσιαστεί, είναι πεντανόστιμο!
-
πιπέρι
Πρόσφατα βρέθηκα να συμμετέχω στο Money Show της Θεσσαλονίκης, καλεσμένη του Human Stories που αναδεικνύει ιστορίες ανθρώπων όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο! Ήταν τιμή μου να δώσω μία συνέντευξη στη σελίδα τους το Φεβρουάριο, για την οποία κάναμε και μία εξαιρετική φωτογράφιση και δική μου αλλά και κάποιων συνταγών. Έτσι λοιπόν, μου ζήτησαν να παρουσιαστώ στο Hyatt Regency Θεσ/νίκης και να πούμε κάποια πράγματα για τη διατροφή και το μπλογκ.
Στον ίδιο χώρο, φιλοξενούνταν και παραγωγοί εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων όπου μπορούσαμε να δοκιμάσουμε με ψωμάκι και υπέροχα αλάτια με μυρωδικά, φίνα ελαιόλαδα που πραγματικά δεν συγκρίνονται. Όλα βραβευμένα, το καθένα με τη δική του ιστορία, και το προσωπικό στίγμα της ιστορίας του δημιουργού τους. Εκεί κατάλαβα πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ποικιλία της ελιάς από την οποία βγαίνει το λάδι, μιας και κάθε μια έχει τα δικά της αρώματα, σαν τα κρασιά ένα πράγμα!
Ένας από τους παραγωγούς αυτούς ήταν ο κύριος Καμπούρης Ιωάννης. Ένας φινετσάτος πολύ ευγενικός κύριος, με καταπληκτικά προϊόντα μεταξύ των οποίων γευστικά απαλά μέλια και σάλτσες πέστο, μία εκ των οποίων χρησιμοποιούμε στη σημερινή συνταγή. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι τα ονόματα των προϊόντων του (που όχι μόνο είναι ψαγμένα, αλλά έχουν και ιδιαίτερο νόημα), καθώς και τα ιδεογράμματα που έχει χρησιμοποιήσει στις συσκευασίες τους. Το πιο εντυπωσιακό έκθεμά του, ένα μπουκάλι εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με βρώσιμο χρυσό, το οποίο όπως καταλαβαίνετε, πουλιέται μόνο στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, χαχαχα!
Σήμερα στη συνταγή αυτή, χρησιμοποιούμε ένα από τα πέστο της εταιρείας, και ο λόγος που σας το αναφέρω είναι ότι είναι η μοναδική εταιρεία (ή έστω μεταξύ των ελαχίστων που προσμετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) τα προϊόντα της οποίας ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΖΑΧΑΡΗ! Οι έτοιμες σάλτες και τα αλλείματα τύπου πέστο, περιέχουν δυστυχώς όλα ζάχαρη, κι έτσι έχω πάψει να τα χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Μόλις είδα όμως στο βαζάκι του E-LA-WON ότι δεν περιέχει ζάχαρη, ήθελα να το δοκιμάσω! Το πέστο αυτό, χρησιμοποιείται σε όλες τις βραστές σαλάτες, ταιριάζει και με παντζάρια πάρα πολύ, μπρόκολο, κουνουπίδι κτλ, αλλά σήμερα το έβαλα σε αυτή τη σαλάτα με φασόλια που της έδωσε άλλη σπιρτάδα! Νομίζω ότι αξίζει να αναδυκνείουμε τέτοια αξιόλογα προϊόντα που είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά μας λύνουν και τα χέρια στην κουζίνα, όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο.
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτή την απλή αλλά πολύ γευστική σαλάτα και θα φάτε τα φασόλια με ένα διαφορετικό τρόπο, τώρα που πλησιάζει και το καλοκαίρι και οι σούπες δεν είναι και πολύ της εποχής. To πέστο μαϊντανού αλλά και το πέστο λιαστής τομάτας ELAWON, θα τα βρείτε στο www.paneri.gr
Ingredients
1 κούπα βρασμένα φασόλια άσπρα ή άλλα της αρεσκείας σας | |
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο | |
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη | |
2 κ.σ. πέστο μαϊντανού E-LA-WON | |
3-4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό | |
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό | |
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης | |
θαλασσινό αλάτι | |
πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και καλή σας όρεξη! |