Η Ζέα αποτελούσε από τα σημαντικότερα προϊόντα διατροφής των αρχαίων Ελλήνων καθώς δεν είναι τυχαίο ότι ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από το «ζείδωρος» δηλαδή αυτόν που δωρίζει την ζωή.
Είναι από τα πρώτα δημητριακά που αξιοποίησε ο άνθρωπος και η θρεπτική αξία του είναι αναμφισβήτητη. Στις μέρες μας αποτελεί επίσης μέγιστη πρωτεΐνη και αποτελεί ιδανική επιλογή για άτομα που δυσανασχετούν στην γλουτένη (πρωτεΐνη του σιταριού) και όχι μόνο.
Το δημητριακό αυτό περιέχεται σε προϊόντα όπως το σιτάρι και το αλεύρι. Το σιτάρι Ζέας αποτελεί βασικό συστατικό για αρτοσκευάσματα, ψωμί, ζυμαρικά αλλά και μπισκότα. Παρέχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό σας καθώς παρέχει δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητεςμαγνησίου σε σχέση με το κοινό σε όλους σιτάρι.
Όσον αφορά την καλλιέργειά του είναι φοβερά ανθεκτικό σε μυκητολογικές ασθένειες, ειδικά σε περιοχές με υψηλή υγρασία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορεί να καλλιεργηθεί ως βιολογικό.
Το σιτάρι Ζέας, με τις υψηλές περιεκτικότητες φυτικών ινών μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη στο αίμα. Η κατανάλωση του λοιπόν συνίσταται άφοβα σε συνδυασμό με το αλεύρι Ζέας που αμφότερα αποτελούν έναν άκρως αποτελεσματικό συνδυασμό για την υγεία σας.
Όπως επιβεβαιώνουν πολλοί ειδήμονες το αλεύρι Ζέας δεν στερείται σε τίποτα από το κοινό αλεύρι και μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως ως μοναδικό συστατικό. Το αποτέλεσμα θα είναι γευστικότερο και εξαιρετικά επωφελή για την υγεία σας.
No results found
Make sure the query is spelled correctly and try again: