Οι πληροφορίες που ακολουθούν αφορούν όλα τα “τουρσιά”, καρότα, λάχανα, πιπεριές, αγγουράκια, κουνουπίδι κλπ.
Υπάρχουν τρόφιμα που όταν υπόκεινται στη διαδικασία της ζύμωσης (διαδικασία που τα κάνει τουρσιά όπως είναι γνωστά), κατά κάποιον τρόπο προ-πέπτωνται από τα καλά βακτήρια και τη μαγιά που φυσικά υπάρχει στην επιφάνεια των τροφών. Αυτά “τρώνε” την τροφή πριν από εμάς, “διαλύοντας” τα σάκχαρα και το άμυλο, κάνοντας τα πιο εύπεπτα σε εμάς.
Απελευθερώνουν επίσης το λακτικό οξύ, ένα φυσικό συντηρητικό, που οξυδώνει το περιβάλλον στο έντερό μας, ενεργοποιώντας την αύξηση των καλών βακτηρίων στο σημείο εκείνο. Έτσι, τα τουρσιά όπως τα λέμε, είναι ένα φυσικό προβιοτικό συμπλήρωμα.
Ο ρόλος αυτών των βακτηρίων είναι γνωστός και τα τελευταία χρόνια αναφέρεται πολύ από τους γιατρούς και τους ειδικούς της υγείας.
Περίπου το 70-80% των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκονται στο έντερο, και οι τροφές αυτές ενεργοποιούν την αναπαραγωγή των καλών βακτηρίων που ενισχύουν την ανοσοποίησή μας.
Έτσι, αν κάποιος υποφέρει από πολλά κρυώματα ή βήχα, αυτές οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην αποθεραπεία και την πρόληψη. Τα προβιοτικά επίσης βοηθούν τους ανθρώπους που υποφέρουν από το Σύνδρομο Ευαιρέθιστου Εντέρου, φουσκώματα στο έντερο ή το στομάχι.
Save
Save
No results found
Make sure the query is spelled correctly and try again: