Η γλυκοπατάτα είναι λίγο διαφορετική από την κοινή πατάτα που γνωρίζουμε. Έχε άλλη υφή και άλλο χρώμα. Μοιάζει περισσότερο με το παντζάρι παρά με την γνωστή κίτρινη πατάτα που μαγειρεύουμε συνήθως. Υπάρχει σε διάφορα χρώματα, με πιο συνηθισμένο το πορτοκαλί.
1. Πλούσια σε βιταμίνη Β6.
Η βιταμίνη Β6 βοηθά στη μειώση της ομοκυστεΐνης στο σώμα, ουσίας που έχει συνδεθεί με εκφυλιστικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής.
2. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C.
Ενώ όλοι ξέρουμε ότι η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, λίγοι γνωρίζουν ότι παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των οστών και των δοντιών, την πέψη και τη δημιουργία κυττάρων του αίματος. Βοηθά στην επούλωση των πληγών, παράγει κολλαγόνο και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Επίσης βοηθά στη διαχείριση του στρες. Επειδή είναι αντιοξειδωτική προστατεύει και το σώμα μας από τοξίνες που έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση του καρκίνου.
3. Είναι καλή πηγή βιταμίνης D.
Πολύ σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τη συνολική μας υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θεωρείται και ορμόνη και παράγεται από το σώμα όταν εκτειθέμεθα στον ήλιο. Βοηθά λοιπόν ιδιαίτερα σε περιόδους μειωμένης ηλιοφάνειας. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην διατήρηση καλών επιπέδων ενέργειας, στο χτίσιμο γερών οστών, στη λειτουργία της καρδιάς, στο δέρμα και τα δόντια και υποστηρίζει επίσης την καλή λειτουργία του θηρεοειδούς αδένα.
4. Περιέχει σίδηρο και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
5. Είναι καλή πηγή μαγνησίου, που βοηθά στη χαλάρωση και τη μείωση του άγχους και τους στρες.
6. Περιέχει καλή ποσότητα καλίου.
Το κάλιο είναι πολύ σημαντικό για την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος.
7. Δεν προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα και άρα δεν παχαίνει όπως η κοινή πατάτα.
8. Βοηθά στην αντιγήρανση και θεωρείται αντικαρκινική τροφή.
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
No results found
Make sure the query is spelled correctly and try again: