Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
50γρ λιωμένο Λάδι καρύδας
-
50γρ Σιρόπι αγαύης
-
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
50γρ Λάδι καρύδας
-
35γρ Σιρόπι αγαύης
-
30γρ κακάο
Μετά από ένα λουκούλειο γεύμα ένα σοκολατάκι μέντας είναι ότι χρειάζεται. Δροσερό, γλυκό, γευστικό, δίνει μία νότα φρεσκάδας στην αναπνοή! Από τα πιο γνωστά στο κοινό είναι τα After Eight σοκολατάκια γεμάτα με κρέμα μέντας. Έχω φάει κουτιά και κουτιά! Δυστυχώς όμως, έχοντας κόψει τη ζάχαρη εδώ και χρόνια δεν μπορώ πλέον να τα απολαμβάνω…
Άρχισα λοιπόν την αναζήτησή μου, για μία συνταγή που θα μπορούσε να μοιάζει όσο το δυνατό περισσότερο. Όλα τα σοκολατάκια με μέντα στο ίντερνετ, περιείχαν ινδοκάρυδο. Ε, αυτά δεν είναι after eight! Άλλη μία πρόκληση για το Recipe Makeover!!! Aποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου συνταγή και όχι μόνο μοιάζουν αλλά τολμώ να πω ότι είναι ίδια! Πέτυχα να τα γεμίσω με κρεμώδη μέντα στο εσωτερικό που ήταν και η μεγαλύτερη πρόκληση!
Αποτελούμενα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από Λάδι καρύδας, τα σοκολατάκια αυτά μπορείτε να τα απολαμβάνετε χωρίς τύψεις! Αυξάνουν το μεταβολισμό μας και μας βοηθούν να καίμε περισσότερο λίπος. Το λάδι καρύδας ευνοεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά και έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Έτσι, νομίζω ότι είναι το ιδανικό σοκολατάκι για μικρούς και μεγάλους, για όλη την οικογένεια!
Μετά το μεσημεριανό σας λοιπόν, απολαύστε ένα… δύο… ή και τρία After Eight αλά Goji Mary!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
50γρ λιωμένο Λάδι καρύδας | |
50γρ Σιρόπι αγαύης | |
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ |
|
50γρ Λάδι καρύδας | |
35γρ Σιρόπι αγαύης | |
30γρ κακάο |
Steps
1
Done
|
Ετοιμάστε την σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Χρησιμοποιήστε θήκες σιλικόνης για muffins, ή όποιο άλλο σχήμα έχετε. Η ποσότητα αυτή βγάζει περίπου 20 κομμάτια στη διάμετρο των θηκών σιλικονης για muffins. Αν οι δικιές σας είναι μικρότερες ίσως βγουν περισσότερα. Αν δεν έχετε θήκες σιλικόνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταψί θηκών muffins και να βάλετε μία λωρίδα αντικολλητικό χαρτί στον πάτο των θηκών ώστε να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα σοκολατάκι όταν είναι έτοιμα, δέιτε φωτό. Ρίξτε 1/2 κ.γ. περίπου από τη σοκολάτα στον πάτο των θηκών. Τοποθετήστε τις στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Όταν σταθεροποιηθούν οι βάσεις, τις βγάζετε από την κατάψυξη και βάζετε περίπου 1/2-3/4 κ.γ. από τη γέμιση σε κάθε θήκη, μοιράζετε τη γέμιση δηλαδή ισομερώς. Αν είναι καλοκαίρι, θα απλώσει πιο εύκολα σχεδόν μέχρι τα τοιχώματα, να μην ακουμπήσει όμως στα τοιχώματα. Αν είναι χειμώνας, που θα είναι πιο στερεή, χρησιμοποιήστε διαφανή μεμβράνη για να τυλίξετε το δάχτυλό σας και να απλώσετε πιο εύκολα τη γέμιση μέχρι την άκρη σχεδόν όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Αν είναι καλοκαίρι, βάλτε για 5-10 λεπτά ξανά τις θήκες στη κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί η γέμιση, ενώ αν είναι χειμώνας και είναι σταθερή, προχωρήστε κατ' ευθείαν στο επόμενο βήμα. |
5
Done
|
Ρίξτε άλλο 1/2 κ.γ. σοκολάτα πάνω από τη γέμιση για να την καλύψετε και να γεμίσετε το κενό μέχρι τα τοιχώματα της θήκης, ώστε να "τυλιχτεί" όλη η γέμιση. Τοποθετήστε τις θήκες στην κατάψυξη για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Διατηρούνται στην κατάψυξη ή στο ψυγείο. |