Ingredients
-
2 ντομάτες
-
½ μεγάλο αγγούρι ή 1 αγγουράκι μικρό
-
2 κλωναράκια γλιστρίδα
-
4-5 κλωναράκια φρέσκο σχοινόπρασο
-
2-3 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
-
50γρ κατσικίσιο τυρί
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
κόκκινο ξύδι από κρασί
Σίγουρα η αγγουροντομάτα αποτελεί σταθερή αξία στο ελληνικό καλοκαιρινό τραπέζι. Είναι η αγαπημένη μου σαλάτα, με ότι και να τη συνδυάσω, μαρούλι, κρεμμύδι, φέτα, ελιές, λαδάκι, ξύδι και κρητικό ντάκο, μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως γεύμα μιας δραστήριας μέρας που δεν έχω χρόνο να μαγειρέψω. Με μικρές προσθήκες μπορείτε να την απολαύσετε με… άλλη γεύση!
Το σχοινόπρασο είναι ένα εξαιρετικό υλικό, μοιάζει με γρασίδι αλλά το άρωμά του είναι μοναδικό. Δίνει μία ιδιαίτερη πινελιά τόσο στη σαλάτα αυτή, όσο και σε όποιο άλλο πιάτο το προσθέσετε, είτε είναι μία άλλη σαλάτα, πχ. μαρούλι είτε είναι ένα φαγητό. Εγώ πάντα προτιμώ να το προσθέτω στο σερβίρισμα για να μη μαγειρεύεται και αλλοιώνεται το άρωμά του.
Ingredients
2 ντομάτες | |
½ μεγάλο αγγούρι ή 1 αγγουράκι μικρό | |
2 κλωναράκια γλιστρίδα | |
4-5 κλωναράκια φρέσκο σχοινόπρασο | |
2-3 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό | |
50γρ κατσικίσιο τυρί | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
αλάτι, πιπέρι | |
κόκκινο ξύδι από κρασί |
Steps
1
Done
|
Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και το αγγουράκι. |
2
Done
|
Κόψτε τα μικρότερα κλωναράκια με τα φύλλα από τη γλιστρίδα, πετάξτε το μεγάλο κλωνάρι της. |
3
Done
|
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατέψτε καλά. |
4
Done
|
Τοποθετήστε το τυρί πάνω στο κέντρο. |
5
Done
|
Ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο και το μαϊντανό και ρίξτε τα από πάνω μαζί με το ξύδι. |
Extra Tips
- Σε αυτή τη συνταγή το κρεμμύδι θα έπεφτε πολύ, λόγω του σχοινόπρασου. Αν όμως σας αρέσει πολύ, μπορείτε να το προσθέσετε.
- Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
- Οι ελιές καλαμών ταιριάζουν πολύ καλά επίσης.
- Μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με μπαλσάμικο ξύδι, αν το προτιμάτε.