Ingredients
-
500γρ σπαγγέτι ντίνκελή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας, ελεύθερο γλουτένης αν την αποφεύγετε
-
2 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού
-
1/2 κούπα κάσιους ωμά (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα ή για μία ώρα σε καυτό νερό)
-
3-4 κ.σ. διατροφική μαγιά σε νιφάδες
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1/6 κ.γ. ρίγανη
-
1/6 κ.γ. θυμάρι
-
μία πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
μία πρέζα σκόνη σκόρδου
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
300-400γρ ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
-
1/2 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
Ε, είμαι μακαρονού, τι να κάνουμε;! Μπορώ να τα τρώω κάθε μέρα, μεσημέρι και βράδυ, καθημερινή και αργία, χειμώνα και καλοκαίρι… κτλ κτλ κτλ, χαχα!
Σε αυτή τη συνταγή για δούμε μία πολύ ενδιαφέρουσα σάλτσα, όχι μόνο γιατί είναι σάλτσα τυριού χωρίς τυρί αλλά και γιατί είναι ένας ωραίος τρόπος να τρώνε τα παιδιά κρυμμένα λαχανικά, στην προκειμένη περίπτωση κουνουπίδι. Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο λαχανικό μαλακώνει όταν βράσει και γίνεται πουρές όταν αλεστεί, οπως πχ καρότα, κολοκύθα και άλλα και να κάνετε διαφορετικές γεύσεις.
Το κουνουπίδι είναι σχετικά ουδέτερο σε γεύση και για το λόγο αυτό είναι έντονη η γεύση του τυριού, αν βάλετε καρότο ή κολοκύθα ίσως να είναι λίγο πιο διακριτικό το τυρί (που δεν είναι τυρί..!). Επίσης, μπορείτε να βάλετε άλλο πράσινο λαχανικό όπως kale ή τα αγαπημένα σας χόρτα. Αυτός όμως νομίζω ότι είναι ο ευκολότερος συνδυασμός για να αρέσει στους περισσότερους.
Είναι επίσης πολύ εύκολη στην παρασκευή της, και ιδανική λύση για το κουνουπίδι που έχει περισσέψει και δε θέλετε να χαλάσει, όπως γίνεται συνήθως στο δικό μας σπίτι, μιας και το τρώω βασικά.. εγώ!
Ingredients
500γρ σπαγγέτι ντίνκελ | |
2 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού | |
1/2 κούπα κάσιους ωμά (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα ή για μία ώρα σε καυτό νερό) | |
3-4 κ.σ. διατροφική μαγιά σε νιφάδες | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. χυμό λεμονιού | |
1/6 κ.γ. ρίγανη | |
1/6 κ.γ. θυμάρι | |
μία πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
μία πρέζα σκόνη σκόρδου | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
300-400γρ ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι | |
1/2 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη |
Steps
1
Done
|
Βράζετε ή μαγειρεύετε το κουνουπίδι στον ατμό. |
2
Done
|
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνιασύμφωνα με τις οδηγίες (εγώ τα βράζω 8-10 λεπτά για να είναι al dente), τα σουρώνετε και τα γυρνάτε στην κατσαρόλα με λίγο άοσμο λάδι καρύδας για να μην κολλήσουν. |
3
Done
|
Μόλις μαγειρευτεί το κουνουπίδι, το βάζετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του. |
4
Done
|
Στο μούλτι βάζετε τα μουλιασμένα κάσιους, τη διατροφική μαγιά, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μία πάστα. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό ενδιάμεσα και ξύστε τα πλαϊνά του μούλτι αν χρειαστεί. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπωλ. |
5
Done
|
Στο μούλτι βάζετε το κουνουπίδι και το χτυπάτε μέχρι να λιώσει. Το προσθέτετε στο μείγμα των κάσιους και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. |
6
Done
|
|
7
Done
|
|
8
Done
|