0 0
Μακαρόνια με λευκή σάλτσα από κουνουπίδι και σπανάκι

Μακαρόνια με λευκή σάλτσα από κουνουπίδι και σπανάκι

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • 30 mins
  • Serves 4
  • Εύκολο

Ingredients

Ε, είμαι μακαρονού, τι να κάνουμε;! Μπορώ να τα τρώω κάθε μέρα, μεσημέρι και βράδυ, καθημερινή και αργία, χειμώνα και καλοκαίρι… κτλ κτλ κτλ, χαχα!

Σε αυτή τη συνταγή για δούμε μία πολύ ενδιαφέρουσα σάλτσα, όχι μόνο γιατί είναι σάλτσα τυριού χωρίς τυρί αλλά και γιατί είναι ένας ωραίος τρόπος να τρώνε τα παιδιά κρυμμένα λαχανικά, στην προκειμένη περίπτωση κουνουπίδι. Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο λαχανικό μαλακώνει όταν βράσει και γίνεται πουρές όταν αλεστεί, οπως πχ καρότα, κολοκύθα και άλλα και να κάνετε διαφορετικές γεύσεις.

Το κουνουπίδι είναι σχετικά ουδέτερο σε γεύση και για το λόγο αυτό είναι έντονη η γεύση του τυριού, αν βάλετε καρότο ή κολοκύθα ίσως να είναι λίγο πιο διακριτικό το τυρί (που δεν είναι τυρί..!). Επίσης, μπορείτε να βάλετε άλλο πράσινο λαχανικό όπως kale ή τα αγαπημένα σας χόρτα. Αυτός όμως νομίζω ότι είναι ο ευκολότερος συνδυασμός για να αρέσει στους περισσότερους.

Είναι επίσης πολύ εύκολη στην παρασκευή της, και ιδανική λύση για το κουνουπίδι που έχει περισσέψει και δε θέλετε να χαλάσει, όπως γίνεται συνήθως στο δικό μας σπίτι, μιας και το τρώω βασικά.. εγώ!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 158 times, 1 visits today)


Ingredients

500γρ σπαγγέτι ντίνκελ ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας, ελεύθερο γλουτένης αν την αποφεύγετε
2 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού
1/2 κούπα κάσιους ωμά (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα ή για μία ώρα σε καυτό νερό)
3-4 κ.σ. διατροφική μαγιά σε νιφάδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/6 κ.γ. ρίγανη
1/6 κ.γ. θυμάρι
μία πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μία πρέζα σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300-400γρ ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
1/2 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη

Βήματα

1
OK!

Βράζετε ή μαγειρεύετε το κουνουπίδι στον ατμό.

2
OK!

Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνιασύμφωνα με τις οδηγίες (εγώ τα βράζω 8-10 λεπτά για να είναι al dente), τα σουρώνετε και τα γυρνάτε στην κατσαρόλα με λίγο άοσμο λάδι καρύδας για να μην κολλήσουν.

3
OK!

Μόλις μαγειρευτεί το κουνουπίδι, το βάζετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του.

4
OK!

Στο μούλτι βάζετε τα μουλιασμένα κάσιους, τη διατροφική μαγιά, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μία πάστα. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό ενδιάμεσα και ξύστε τα πλαϊνά του μούλτι αν χρειαστεί. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπωλ.

5
OK!

Στο μούλτι βάζετε το κουνουπίδι και το χτυπάτε μέχρι να λιώσει. Το προσθέτετε στο μείγμα των κάσιους και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

6
OK!

Σε μία ανοιχτή ρηχή κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι καρύδας, και ρίχνετε το ψιλοκομμένο σπάνακι και τη σκόνη λαχανικών ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

7
OK!

Ρίξτε το μείγμα του κουνουπιδιού με τα κάσιους και ανακατέψτε καλά να ομοιογενοποιηθεί η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώστε με λίγο ζεστό νερό, βάζετε όμως λίγο λίγο μη σας πέσει πολύ κατά λάθος.

8
OK!

Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τη σάλτσα ή σερβίρετε σε ένα πιάτο τα μακαρόνια με σάλτσα από πάνω. Ρίξτε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έτοιμο!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Τούρτα ή κορμός με ταχίνι
επόμενο
Ψωμί χωρίς αλεύρι

Σχολιάστε